27 / 04 / 2024

İlk rakamlar açıklandı! İşte yıkılan ve hasarlı bina sayısı

İlk rakamlar açıklandı! İşte yıkılan ve hasarlı bina sayısı

Türkiye’yi yasa boğan ve asrın felaketi diye nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin yitirdiğimiz can sayısının ardından bina kaybı bilançosu da ortaya çıkıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum, depremde yıkılan veya hasar gören bina sayısını açıkladı.



6 Şubat Pazartesi günü Türkiye’nin üzerine kara bir bulut olup çöken deprem afetinde can kayıplarının ardından binalarla ilgili bilanço da netleşmeye başlıyor. Felakette kaybettiğimiz vatandaşların sayısı 24 bin 617 olurken, yaralı sayısı ise 80 bini aştı.

İlk rakamlar açıklandı! İşte yıkılan ve hasarlı bina sayısı

Depremin ardından Gaziantep Afet ve Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum, Gaziantep'teki can kaybının 3 bin 273'e ulaştığını, 13 bin 325 vatandaşın da yaralı kurtarıldığını söyledi.

Depremin vurduğu diğer illerde olduğu gibi Gaziantep'te de geçici barınma ihtiyaçlarını giderecek çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Kurum, kentte 18 bin 868 çadırın kurulduğunu, bu sayıyı talep halinde 35 bine kadar çıkarabileceklerini, ilk etapta bin 408 konteyner kurduklarını kaydetti.


Geri Dön