27 / 04 / 2024

Bakan Kurum az önce duyurdu! İşte yıkık ve ağır hasarlı bina sayısı!

Bakan Kurum az önce duyurdu! İşte yıkık ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından incelenen 1 milyon 728 bin binanın kaç tanesinin yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı. İşte o rakamlar…



Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından incelemelerde bulunan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Bakan Kurum, depremin yaşandığı bölgede 1 milyon 728 bin binanın incelemesinin tamamlandığını, bunlardan 227 bin 27’sinin yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını bildirdi.

Bakan Kurum az önce duyurdu! İşte yıkık ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hasar tespit çalışmaları devam ederken, hasarlı binalarla ilgili son rakamlar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan geldi.

Bakan Murat Kurum, Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezinde yaptığı açıklama ile çalışmalarla ilgili son bilgileri verdi.

Depremden etkilenen bölge genelinde 1 milyon 728 bin binanın incelendiği bilgisini veren Kurum, 227 bin 27 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Yeni yapılacak konutlarla ilgili hızlı bir şekilde inşa sürecini yürüttüklerini kaydeden Kurum, bunun dışında konteyner kentlerin kurulumunu AFAD ile yaptıklarını kaydetti.


Geri Dön