09 / 05 / 2024

Bakan Kurum az önce duyurdu! İşte yıkık ve ağır hasarlı bina sayısı!

Bakan Kurum az önce duyurdu! İşte yıkık ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından incelenen 1 milyon 728 bin binanın kaç tanesinin yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı. İşte o rakamlar…



Yerleşim alanlarında vatandaşların her türlü ihtiyacı için çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Kurum, “Kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp vatandaşlarımızı çadır kentlerden konteyner kentlere geçireceğiz” diye konuştu.

 Bakan Kurum az önce duyurdu! İşte yıkık ve ağır hasarlı bina sayısı!

Bölge genelinde 7 bini aşkın hasar tespit elemanı ile 11 hasar tespit çalışmalarına devam ettiklerini bildiren Kurum, “637 bin 222 bağımsız bölümden oluşan 227 bin 27 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu tespitini yaptık” ifadelerini kullandı.

Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği kapsamında, rezerv alanlarda çalışmalar yürüttüklerini ve bunun milletin bekası adına büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Depremden etkilenen 11 ilde yapım seferberliği başlattıklarını vurgulayan Kurum, şunları kaydetti:

Bölge genelinde inşa edeceğimiz tüm alanlarda bilim insanlarımız, mühendislerimizle birlikte detaylı bir şekilde çalışma yapıyor ve ilk sözleşmelerimizi imzalıyoruz.

Bu kapsamda ilk kazmalarımızı zemin etüdü yapılmış ve sözleşmeleri tamamlanmış yerlerde vuracağız. Bu kapsamda 21 Şubat tarihinde ilk sözleşmelerimizi yaptığımızı duyurmuştuk. Bu tarihten 6 Mart'a kadar geçen sürede 21 bin konutumuzun yapımına başlamış olacağız. 11 kentimizin tamamında 244 bin 343 konutumuz yine köy evlerimizle birlikte 309 bin bağımsız bölümün inşa sürecini başlatacağız.”

Tuzla’da deprem teyakkuzu! Binalar boşaltıldı, yıkım başladı!

Depremde ağır hasar alan işletme sayısı açıklandı!

Ağır hasarlı binalar ne olacak? Evin depreme dayanıklılığını anlamak için nelere bakılmalıdır?


Geri Dön