17 / 05 / 2024

halaskargazi caddesi Sadıklar Apartmanı

halaskargazi caddesi Sadıklar Apartmanı

Ünlü mimar Emin Necip Uzman’ın 1945-47 arasında tasarladığı Sadıklar Apartmanı’nı satın alan inşaat firması, tescilli binayı depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Afet Yasası kapsamında yıkmayı planlıyor...

Moon Point Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Moon Point Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Alper Ergenç, Emin Sadıklar ve Kerem Çelik ortaklığında kuruldu.

Secret Otel Turizm Gıda Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Secret Otel Turizm Gıda Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  200  bin TL sermaye bedeli ile Emin Sadıklar Oğuz Karaca ve Yusuf  Soylu tarafından kuruldu.

Gizia'dan Abdi İpekçi Caddesi'ne yeni mağaza!

GIZIA’NIN patronu İsmail Kutlu yaptığı açıklamada, Abdi İpekçi Caddesi'nde yeni bir mağaza açtıklarını söyledi.

Taner Ölmez Bağdat Caddesi’nden 3 milyon TL'ye ev aldı!

Evlilik hazırlıkları yapan ‘Mucize Doktor’ dizisinin yıldız oyuncusu Taner Ölmez, düğün öncesi İstanbul Bağdat Caddesi’nden lüks bir daire satın aldı. 

Pelin Akil ve Anıl Altan Bağdat Caddesi’nde yeni bir eve taşındı!

4 aylık hamile olan oyuncu Pelin Akil, doğum hazırlıklarına başladı. Genç oyuncu, yine oyuncu eşi Anıl Altan’la Bağdat Caddesi’nde yeni bir eve taşındı.

Sadıklar Emlak Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sadıklar Emlak Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Selim Demir, Hasan Kaluç, Abdullaj Alshathrı ve Abdulaziz Alzayed ortaklığında kuruldu. 

Wish More Hotel Şişli'de iki yeni otel açacak!

Mardinli Özkök Ailesi, Şişli'deki Sadıklar Pasajı'nı satın alarak beşyıldızlı lüks bir otelin inşaatına başlarken, Harbiye'de de bir başka beş yıldızlı otel projesi üzerinde çalışıyor.

Bağdat Caddesi’nde 76 dönüşüm projesi yükseliyor!

Bağdat Caddesi’ndeki projeler tam gaz devam ediyor. Halen süren 76 projede Mesa’dan Aydoğan İnşaat’a, İnanlar’dan Sadıkoğlu’na kadar çok sayıda şirket dönüşüm çalışmaları yürütüyor.

Gayrimenkul şirketleri dairelerin yüzde 25'ini sadık müşterilerine ayırıyor!

Güneş Gazetesi yazarlarından Mehmet Canıtatlı bugünki yazısında gayrimenkul şirketleri dairelerin yüzde 25'ini sadık müşterilerine ayırdıklarını açıkladı.

Şişli'de inşaat iskelesinden düşen işçi öldü!

Şişli Pangaltı Mahallesi Halaskargazi Caddesi'ndeki bir inşaatta kalfa olarak çalışan Ahmet Ayabe, 8'inci kattaki iskeleden henüz bilinmeyen nedenle düştü. Ayabe'nin cenazesi, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İşte Tülin Şahin ile Mehmet Özer'in Bağdat Caddesi'ndeki evi!

Manken Tülin Şahin eşi Mehmet Özer ile, Bağdat Caddesi'nde yaşadıkları evin kapılarını Instyle Home Dergisi'ne açtı. Tülin Şahin "Evimi çok seviyorum. Belki inanmayacaksınız, ama ütü yapmak beni çok rahatlatıyor. " dedi.

NS Sadıkoğlu İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

NS Sadıkoğlu İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Enes Ekrem Sadıkoğlu ve Turgut Akyüz ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 1 Nisan'da Ataşehir, İnönü Mahallesi, Kayışdağı Caddesi'nde kuruldu.

Işıklar Tasarım Yapı Elektrik İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Işıklar Tasarım Yapı Elektrik İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nesib Söker tarafından 100 bin TL sermaye ile 25 Ocak'ta Ümraniye, Tepeüstü Mahallesi, Alemdağ Caddesi'nde kuruldu.

halaskargazi caddesi Sadıklar Apartmanı Haberi

halaskargazi caddesi Sadıklar Apartmanı



Şişli'de Cumhuriyet mimarisinin önemli örneklerinden Sadıklar Apartmanı, Afet Yasası kapsamında yıkılmak isteniyor. Kiracılar ise direnişte.


Ünlü mimar Emin Necip Uzman’ın 1945-47 arasında tasarladığı Sadıklar Apartmanı’nı satın alan inşaat firması, tescilli binayı depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Afet Yasası kapsamında yıkmayı planlıyor. Şişli Halaskârgazi Caddesi’nde Cumhuriyet dönemi konut mimarisinin önemli örneklerinden Sadıklar Apartmanı’nı geçen sene satın alan Özkök Şişli Proje İnşaat firması, kiracıların su ve doğalgazını keserek binayı 60 gün içinde tahliye etmelerini talep etti. 


Mimarlar binayı sahiplendi


Kiracıların çoğu binayı terk etti. Teğet Mimarlık ekibiyse binanın yıkılmasını engellemek için ofislerinden çıkmıyor. Teğet Mimarlık’ın ortaklarından Mimar Ertuğ Uçar, apartmanın 2012’deki başvuruları sayesinde ‘korunması gerekli kültür varlığı’ olarak tescillendiğini anlatarak “Kolayca güçlendirilebilecek bu değerli binanın yıkılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz ve korunması için ofisimizi terk etmeyerek...