11 / 05 / 2024

Haldun Hürel

Haldun Hürel

Yaklaşık 20 yıldır süren AKM tartışmaları Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz hafta içinde yaptığı açıklamalarla yeniden başladı.Kimileri AKM’nin tescilli bir eser olduğu için yıkılamayacağını,kimileri de binanın tarihi eser sayılamayacağını öne sürdü

Seyit Hüseyin Gürel Kimdir? Seyit Hüseyin Gürel nereden mezundur?

Seyit Hüseyin Gürel ne iş yapıyor? Seyit Hüseyin Gürel’in mesleği nedir? Seyit Hüseyin Gürel nereden mezundur? İşte detaylar!

Hüseyin Seyit Gürel, TSKB GYO'dan ayrıldı!

TSKB GYO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Seyit Gürel görevinden istifaen ayrıldı.  Şirketin boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine Sevilay Kıran'ın seçilmesine karar verildi.

Seyit Hüseyin Gürel kimdir?

TSKB GYO Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Hüseyin Gürel kimdir? Seyit Hüseyin Gürel daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Seyit Hüseyin Gürel'in biyografisi...

North Shore İst Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

North Shore İst Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hürel Çizel tarafından kuruldu.

Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi imar bekliyor!

İstanbul Sarıyer'de bulunan İmam Hüseyin Cemevi, 2013 yılından beri “sosyal kültürel tesis” imarını bile alamadı...

Şarköy Sosyokültürel Tesis Cemevi yarın açılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Şarköy Sosyokültürel Tesis Cemevi hizmete açıldı.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde inşaat hızlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Varsak- Otogar arasındaki ilk etabı Aralık ayına bitirilmesi planlanan 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde çalışmalarının daha da hızlandırılması için talimat verdi.

Menderes Türel'den Manavgat'a hızlı tren müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat’ın yeni cazibe merkezi olacak Türkbeleni Projesi'ne Millet Kıraathanesi yapacaklarını, Sorgun’a da halka açık müthiş bir proje hazırlığı içinde olduklarını müjdeledi.

Düden Katlı Kavşak çalışmaları hızla ilerliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya ulaşımına kazandıracağı dev projelerden Düden Katlı Kavşağı çalışmaları hızla devam ediyor. Başkan Menderes Türel’in incelemelerde bulunduğu 3 katlı kavşak kademe kademe ulaşıma açılacak.

Ekercik İnşaat Hırdavat Metal Endüstriyel Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekercik İnşaat Hırdavat Metal Endüstriyel Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Nihat Gürel tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binası restore ediliyor!

Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan Osmangazi Belediyesi, 1367-1385 yılları arasından Sultan 1. Murad tarafından yaptırılan 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binasını restore etmek için çalışma başlattı.

Mamak mahalle camileri için ilk kazma vuruldu!

Mamak Belediyesi tarafından bir süre önce projelendirilen mahalle camileri için çalışmalar başladı. Camiler; Hürel, Çağlayan, Kıbrıs ve Kartaltepe Mahallelerinde Selçuklu Mimarisi ile inşa ediliyor.

Hüsnü Uğur: Kentsel dönüşümün temel hedefi korumaktır!

Zirve Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Hüsnü Uğur, "Kentsel alanların özelliklerinin bir veya birkaçını yitirdiği zaman şehirlerin fiziksel, sosyal, kültürel ve işlevsel korunması bağlamında kentsel dönüşüm yapılmalıdır" dedi.

Haldun Hürel Haberi

Haldun Hürel

Yaklaşık 20 yıldır süren AKM tartışmaları Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz hafta içinde yaptığı açıklamalarla yeniden başladı


Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz hafta Kültürel Kalkınma Programı toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) restorasyonu hakkında, “AKM hem statik, hem de hukuki sorunlar yaşanan bir konu. Oraya İstanbul’un ihtiyacı olan büyük bir sanat merkezi yapılmasını konuşmak durumundayız” dedi. Restorasyonu üstlenen Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt’un fotoğraflar eşliğinde son yaptığı açıklamada da “Binanın restore edilemeyecek kadar kötü durumda olduğu ve binanın yıkılıp yeniden yapılması gerektiği” vurgulandı. Bu açıklamaların ardından “AKM yıkılmalı mı, restore mi edilmeli?” tartışması yeniden gündeme geldi. Konunun ilgililerinden, AKM’nin tescilli bir eser olduğu için yıkılamayacağını dile getirenlerin yanında, binanın tarihi eser sayılamayacağını öne sürenler de oldu.


Prof. Dr. Afife...