02 / 05 / 2024

halep kalesi kim tarafından inşa edildi

halep kalesi kim tarafından inşa edildi

Suriye’deki UNESCO dünya mirası listesinde yer alan tarihi Halep Kalesi’nde meydana gelen bir patlama sonucu 13. yüzyıla ait yapının güneydoğu kısmındaki duvarı yıkıldı.

Halep Kalesi'nin duvarları patlama sonucu yıkıldı!

Suriye’deki UNESCO dünya mirası listesinde yer alan tarihi Halep Kalesi’nde meydana gelen bir patlama sonucu 13. yüzyıla ait yapının güneydoğu kısmındaki duvarı yıkıldı.

Halep Kalesi'nin duvarı yıkıldı!

Rejimin, tarihi Halep Kalesi'nden muhalif noktalara sızmak için kullandığı tüneli patlatması sonucu kalenin güneydoğu kısmındaki duvar tahrip oldu.

Ayasuluk Kalesi ziyarete açıldı!

Efes Müze Müdürlüğü'nün 1990'lı yıllarda yaptığı kazılar sonucu Efes'in atası olduğu ortaya çıkan Ayasuluk Kalesi, ziyarete açıldı. Restorasyonu 7 yıl süren kalenin yeni bir cazibe merkezi olması bekleniyor...

Kira stopajını kim öder?

Kira stopajı, gelir vergisinde, özellikle maaş ve ücretlilerin vergi borçlarının ödenmesinde, gelir henüz sahibinin eline geçmeden verginin kesilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, kira stopajını kim öder?

İmarsız arsa kamulaştırmasını kim nasıl yapar?

İmarsız arsa kamulaştırmasını kim yapabilir? Okul, park ve teknik altyapı alanlarının kamulaştırmasını kim, nasıl gerçekleştirebilir? Okul arsasını kim kamulaştırır? Park arsasını kim kamulaştırabilir? İşte kamulaştırma ile ilgili bu soruların cevapları..

Kira beyannamesini kim verecek?

Gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden mal sahipleri vergiye tabi tutuluyor. Ancak gelir elde eden tüm vatandaşlardan bazıları vergiden muaf tutuluyor. Peki, kira beyannamesini kim verecek?

Kapıcı dairesi giderlerini kim karşılar?

Apartmanda yer alan ve ortak alan olarak nitelendirilen kapıcı daireleri, kapıcılara verdikleri hizmet karşılığında veriliyor. Peki, kapıcı dairesi giderlerini kim karşılar? Kapıcı dairesi giderlerini kat malikleri mi karşılar?

İskan raporunu kim verir?

İskan belgesi, bir yapının inşa edilmeden önce onaylanan ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edildiğini ve buna bağlı olarak kullanılmasına izin verilen yapılara veriliyor. Peki, iskan raporunu kim verir?

Mardin Kalesi'nde restorasyon çalışması başladı!

218 yıl aradan sonra ilk defa restorasyon kapsamına alınan Mardin Kalesi için yüklenici firma İtalya’dan özel olarak getirdiği çelik bariyerleri, kale etrafında monte etmeye başladı. Çalışmaların 2 yıl sürmesi bekleniyor...

2014 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Emlak vergisi mükellefleri için ödeme zamanı geldi. İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisini kim nasıl ödeyecek? Emlak vergisi oranları ne kadar arttı? İşte yanıtı...

Tapu masraflarını kim karşılar?

Tapu dairesinde verilen hizmete karşılık olarak bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki tapu masrafları nelerdir? Tapu masrafları nereye ödenir? Tapu masraflarını kim karşılar? İşte sorularınızın yanıtı...

Kira vergisini kim öder?

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. bu vergiyi her kira geliri elde eden ev sahipleri ödemiyor. Peki, kira vergisini kim öder?

Rumeli Feneri Kalesi yetkililerin ilgisini bekliyor!

İstanbul’daki tarihi kalelerin arasında en özgün mimarisi ile dikkat çeken Rumeli Feneri Kalesi, adeta kederine terk edilmiş halde yetkililerin ilgisini bekliyor. Kale 400 yıl askeri amaçlı kullanıldı

halep kalesi kim tarafından inşa edildi Haberi

halep kalesi kim tarafından inşa edildi

Muhalifler patlama nedeniyle Beşar Esad rejimini suçlarken, Suriye’nin resmi haber ajansı SANA patlamadan “teröristleri” sorumlu tuttu. Şam Cephesi muhalif grubunun basın sorumlularından Yasir Ebu Ammar, AA’ya yaptığı açıklamada, Esad güçlerinin kaleden muhaliflerin elindeki bölgelere geçişlerde kullandığı tüneli patlatması nedeniyle tarihi yapının Güneydoğu kesiminde yer alan 4 metre yüksekliğindeki duvarın yıkıldığını söyledi. Rejim güçlerinin muhaliflerin olduğu bölgeye ulaşmak amacıyla uzun zamandır tünel kazdıklarını belirten Ammar, “Rejim, kazdığı tüneli aslında yanlışlıkla patlattı. Biz kale içerisinden muhaliflerin tarafına bir tünelin kazıldığını biliyorduk fakat tünelin hangi taraftan kazıldığını tespit edememiştik” iddiasında...