15 / 05 / 2024

Haliç düzenleme alanı imar planı

Haliç düzenleme alanı imar planı

Haliç düzenleme alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Herkesi ev sahibi yapacak düzenleme: 1.20 faizli konut kredisi verilecek! İşte başvuru detayları...

Ev almak isteyenler gündemde yer alan 1.20 faizli konut kredisinin detaylarını araştırıyor. Herkesi ev sahibi yapacak düzenleme: 1.20 faizli konut kredisi verilecek! İşte başvuru detayları...

Miras sahiplerine tapuda yeni düzenleme geliyor

Miras kalan ve kardeşler arasında paylaştırılan dükkan ve gayrimenkul tapuları için yürürlükteki yer alan uygulamalarda değişiklik yapıldı. Yapılan yeni düzenleme kapsamında hisseli tapu devri için noter onayı şartı yürürlükten kaldırıldı. İşte haberin ayrıntıları...

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Kredi ve kredi kartı borçlarına düzenleme gelecek mi?

Kredi ve kredi kartı düzenlemesi gündemde yer alan konulardan biridir. İşte kedi kartı kullanıcılarının merakla sorduğu Kredi ve kredi kartı borçlarına düzenleme gelecek mi? sorusunun yanıtı!

Zeynep Tandoğan: Taşınmaz ticaretindeki yeni düzenleme için hazırız!

Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari işlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, emlak alanında uzmanlaşmış en büyük internet sitesi olarak yeni düzenleme için hazır olduklarını belirtti.

İş yeri kiralarına düzenleme! 

2012’de yürürlüğe giren yeni Borçlar Kanunu’nda yer alan 5 önemli madde 8 yıl ertelemeli olarak konuttan sonra şimdi de iş yerleri için geçerli olacak. Peki düzenleme neleri içeriyor? İşte iş yeri kiraları düzenlemesiyle ilgili detaylar...

16 ilde 191 araziye düzenleme!

Bakanlar Kurulu Kararı ile 16 ilde 191 araziye düzenleme geldi. Bazı yerleşim alanları uygulama alanı olarak belirlenirken, bazı alanlar toprak normu belirlendi, bazı alanlar ise kapsamdan çıkarıldı..

Haliç imar planı değişikliği askıya çıktı!

Haliç düzenleme alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Haliç Düzenleme Alanı imar değişikliği askıya çıktı!

Haliç Düzenleme Alanındaki plan değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün askıya çıkarıldı..

Giresun İnönü caddesinde düzenleme çalışmaları başladı!

Giresun Belediyesi'nin 2016 yılı programında yer alan İnönü Caddesi düzenleme ve yenileme çalışmaları başladı. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu çalışmaları yerinde inceledi...

Burhaniye Melih Bapuçcuoğlu Bulvarına yeni düzenleme!

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Batı girişinde yer alan Melih Pabuçcuoğlu Bulvarı’na yeni düzenleme yapılıyor. Kuvayı Milliye Anıtından Karınca Deresi’ne olan bölümü kapsayan Bulvarda asfalt yenilemesi yapılıyor.

Kartepe Maşukiye Meydanı Düzenleme Projesi başladı!

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü de kış turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Maşukiye’de 20 bin metrekarelik alanda meydan düzenleme projesine başladı.

Balıkesir Ören sahiline yeni düzenleme projesi!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediye tarafından Ören sahiline yeni düzenleme yapılması için proje hazırlanıyor. Ören Plajı için yapılması planlanan seyir terası, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun onayına sunuldu.

Aliağa Çoraklar Mahallesi'ne düzenleme!

Aliağa Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı toplam çözüm ekipleri, ilçe genelinde yürütülen çevre düzenleme, yenileme ve güzelleştirme çalışmalarına devam ediyor.

Haliç düzenleme alanı imar planı Haberi

Haliç düzenleme alanı imar planı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Beyoğlu İlçesi, Halıcıoğlu Mahallesi, 1891 adanın bir kısmı ve Piripaşa Mahallesi, 1890, 1591, 1590, 1746 adaların bir kısımları ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16 Aralık 2016 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı. 

Plan değişikliği onama sınırı içindeki alan "Haliç Düzenleme Alanı" olarak belirlendi.

Plan değişikliği onama sınırı içerisinde E=0.20 olarak tespit edildi. 

Ancak Kıyı Kanunu ve Yönetmeliğinde belirtilen kıyı yapılarına ilişkin yapılaşma hükümleri İstanbul Büyükşehir Belediyesince onaylanacak avan projeye göre belirlenecek. İmar planı tadilatı 1 ay boyunca askıda kalacak.


İmar planı tadilatı için