08 / 05 / 2024

haliç eyüpsultan park alanı

haliç eyüpsultan park alanı

Eyüpsultan’daki araziye 10 katlı imar izni verilmişti. Verilen imar izni üzerine büyük tepki çeken yüpsultan’daki arazinin imarı sıfırlandı...

Eyüpsultan Yeşilpınar Gençlik Parkı yıkımı yeniden durduruldu!

İBB tarafından gerçekleşen Eyüpsultan Yeşilpınar’da bulunan Gençlik Parkı yıkımları yeniden durduruldu.

Eyüpsultan'daki Barış Manço Parkı arazisinin satılması talebi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İstanbul Eyüpsultan'da yer alan Barış Manço Parkı arazisinin satılması talebini reddetti.

İBB'nin Eyüpsultan'daki Gençlik Parkı'nı yıkım kararına mahkemeden dur!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'da hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan Gençlik Parkı'nın yıkılmasıyla ilgili kararının yürütmesi durduruldu.

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkıldı!

Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm çalışmaları için yıkımlara başlayan İBB tüm tepkilere rağmen ilçede yer alan Gençlik Parkı'nın yıkımını gerçekleştirdi.

Eyüpsultan Gençlik Parkı'nda yıkım grevi!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım kararı alınan Eyüpsultan Geçnlik Parkı'nda yıkım kararının bozulmasını isteyen vatandaşlar grev yapıyor. 

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkım karar yargıda!

Eyüpsultan'a bağlı Yeşilpınar'da kentsel dönüşüm çalışmaları için Eyüpsultan Gençlik Parkı'nın yıkımına karar vermişti. Söz konusu karar yargıya taşındı.

Eyüpsultan'daki vakıf arsasına akaryakıt istasyonu mu yapılacak?

Gezi Parkı'nı 100 yıl sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinden alan Vakıflar Genel Müdürlüğü dikkat çeken bir ihaleye çıkıyor. İhale kapsamında Eyüpsultan'daki vakıf arsasına akaryakıt istasyonu yapılacak...

İBB önünde kentsel dönüşüm tepkisi: Eyüpsultan Yeşilpınar'da metrekareler kesiliyor!

Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşümle ilgili olarak bir grup mahalleli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde eylem yaptı ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Sakinler, metrekarelerden de büyük kesintiler yapıldığına dikkat çekti.

Eyüpsultan Kemerburgaz Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Eyüpsultan ilçesi, Kemerburgaz - Mimar Sinan Mahallesi, 411 adanın kuzeyinde bulunan tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Yapı Kredi Koray GYO Göktürk Eyüpsultan 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Yapı Kredi Koray GYO'nun portföyünde yer alan Göktürk Eyüpsultan 200 ada 1 parsele ilişkin Ekol Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan 2020 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. 

İBB’ye ait mülklerin kirasını Eyüpsultan Belediyesi topladı!

Eyüpsultan Belediyesi’nin ilçedeki İBB’ye ait 73 adet taşınmazın kira ve işgaliye bedellerini topladığı ve tahsil ettiklerini de İBB’ye ödemediği belirlendi. İBB’ye ait olup kira ve işgaliyesi Eyüpsultan Belediyesi tarafından tahsil edilen yerler arasında Piyer Loti'de bulunuyor.

Eyüpsultan'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

İstanbul Eyüpsultan Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde riskli yapıların yıkımına devam ediyor.

KİPTAŞ Eyüpsultan projesinin inşaatına 2021'de başlıyor!

Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Yıkım ve tahliye işlemlerinin devam ettiği projenin inşaatına 2021'de başlanması hedefleniyor.

haliç eyüpsultan park alanı Haberi

haliç eyüpsultan park alanı

Haliç'in silüetini bozacağı için, Eyüpsultan’daki arazinin imarı sıfırlandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketine ait olan arazinin tamamı 'park alanı'na alındı. Vatandaş, arazinin park alanına alınma kararından mutlu olduklarını, silüeti bozacak bina istemediklerini dile getirdi.

İstanbul Eyüpsultan'ın Silahtarağa Mahallesi’nde bulunan 9 bin 672 metrekare büyüklüğündeki arazinin 3 yıl önce, 4 kat olan imar izni, 10 kata çıkarılmıştı. Sahile 10 katlı bina dikilmesi Haliç’in silüetini bozacağı için imar kararı, kamuoyunda tartışma konusu olmuş ve tartışmalara neden olmuştu. Tepkiler üzerine karar 2018'de değiştirilerek, 10 kat olan imar izni 6 kata düşürülmüştü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi  tarafındın, 2017 yılında ayni sermaye karşılığı İBB şirketlerinden İstanbul İmar İnşaat A.Ş.’ye devredilen arazinin imar dosyasını, İBB Meclisi ocak ayı toplantılarında tekrar görüştü. İBB Meclisi AK...