17 / 05 / 2024

Haliç-Karadeniz Sahra demiryolu yenileme ihalesi

Haliç-Karadeniz Sahra demiryolu yenileme ihalesi

Tarihi Haliç-Karadeniz Sahra hattı, İstanbul Büyiikşehir Belediyesi öncülüğünde yeniden yapılacak. Silahtarağa Elektrik Santrali'ne Karadeniz kıyısından kömür taşımak amacıyla yapılan demiryolunun yenilenmesi için 17 Kasım'da ihale yapılacak...

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon arası demiryolu hattı projesi TBMM'de

Giresun'un Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayacak demiryolu projesindeki güzergahta yer almaması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı'nı hayata geçireceğiz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haliç'i tekrar, İstanbul'un incisi yaptık. Şimdi, yeni projelerle inşallah burayı bir üst lige çıkaracağız. Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Hattını hayata geçireceğiz" dedi...

Mürşit Gürel: Erzican demiryolu hattından Giresun da faydalansın!

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel Erzincan'dan Doğu Karadeniz'e uzanacak demiryolu hattı ile ilgili “Biz tren yolu Trabzon’dan geçmesin demiyoruz; Giresun da faydalansın istiyoruz” diye konuştu.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi protesto edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Haliç-Kemerburgaz arasında yapılması planlanan demiryolu dekovil hattı ihaleye edildi. Kuzey Ormanları Savunması'na bağlı bir grup ihaleyi protesto etti.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün!

'Haliç-Karadeniz Sahra Hattı' olarak bilinen tarihi tramvay hattı yeniden hayat buluyor. Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün saat 10:00'da gerçekleşecek.

Haliç-Kemerburgaz Demiryolu Hattı protesto edildi!

Kuzey Ormanları Savunması üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 13 Ocak'ta ihaleye çıkacağı Belgrad Ormanları'ndan geçecek Haliç-Kemerburgaz Demiryolu Hattı Projesi'ni protesto etti.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın yapımı Ocak'ta başlıyor!

Birinci Dünya Savaşı sırasında Karadeniz kıyısından Haliç'teki elektrik santraline kömür taşımak amacıyla inşa edilen tarihi dekovil hattının yapımına başlanıyor.

Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı ihalesi 13 Ocak'ta!

'Haliç-Karadeniz Sahra Hattı' olarak bilinen tramvay hattı, Haliç-Kemerburgaz dekovil hattı olarak yeniden düzenleniyor. Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı ihalesi 13 Ocak gerçekleşecek.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı geliyor!

Haliç-Kemerburgaz dekovil hattı, geçmiş dönemlerde İstanbul'da faaliyet gösteren Silahtarağa Elektrik Santrali'yle şehrin kuzeyindeki linyit ocakları arasında kurulan tarihi demiryolu hattı tekrar hayata geçiriliyor.

Kağıthane ve Eyüp'e demiryolu geliyor!

İstanbul'da tarihi Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı'nın Kağıthane ve Eyüp İlçelerinde kalan kısımlarının kullanıma kazandırılması amacıyla hazırlanan proje hayata geçirilecek.

Haliç-Karadeniz Sahra Raylı Sistem Hattı için düğmeye basıldı!

Haliç kıyısında bulunan Silahtarağa termik santraline kömür taşımak için kurulan "Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı"nın yeniden hayata geçiyor.

İstanbul'un ilk çılgın projesi satılıyor!

İstanbul'u boydan boya kat edecek olan bu metrolu demiryolu projesi, Haliç'i açılabilen bir sabit köprünün üzerinden geçtikten sora, Boğaz'ın Avrupa yakasın izleyecek ve Karadeniz kıyısında Kilyos'a kadar uzanacaktı.

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için ÇED raporu gerekli değildir kararı!

1. Dünya Savaşı yıllarında inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı'nı yeniden canlandırmak için başlayan çalışmalar son aşamasına geldi. Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için "ÇED raporu gerekli değildir" kararı verildi.

Haliç-Karadeniz Sahra demiryolu yenileme ihalesi Haberi

Haliç-Karadeniz Sahra demiryolu yenileme ihalesi

 TARİHİ Haliç-Karadeniz Sahra hattı, İstanbul Büyiikşehir Belediyesi öncülüğünde yeniden yapılacak. 1. Dünya Savaşı yıllarında İstanbul'un elektriksiz kalmaması için Silahtarağa Elektrik Santrali'ne Karadeniz kıyısından kömür taşımak amacıyla yapılan demiryolunun yenilenmesi için 17 Kasım'da ihale yapılacağı öğrenildi. 


Sabah...