20 / 05 / 2024

Haliç kat kararı

Haliç kat kararı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Haliç’in siluetini korumak için uygulanan 4 kat sınırını 7 kat artı zemin şeklinde değiştirdi. TMMOB Şehir Plancıları Odası, bu kararla Haliç’in inşaat yuvasına döneceğini savundu .

Zorlu Holding’in İzmir’de yapacağı gökdelen için kat kararı bekleniyor!

Zorlu Holding’in İzmir’in kalbi Konak’a 60 kat olarak inşa etmeyi planladığı gökdelen için Kent Estetik Kurulu'nun kaç kat olacağı yönündeki kararını kısa sürede açıklanacak. Karar beklenirken, Zorlu’nun 60 kat olması yönünde baskı yaptığı ileri sürüldü.

Kat malikleri kurulunda ortak alanlar için karar alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat malikleri genel kurulunda, koronavirüsten dolayı havuz doldurmama kararı alınabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Avukat Enver Alcan yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı! 

Avukat Enver Alcan, yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı.Villası için 229 bin lira ödeme yaptı. Ödediği parayı evin eski sahibi Mehmet Hattat’tan almak için dava açtı.

Düzce Belediyesi'nden yüksek kat kararı!

Düzce ve Konuralp çevresinde yüksek katlı yapılaşmayı durdurmak amacıyla gerekli imar planı değişikliği Haziran ayı meclis toplantısında görüşüldü.

Eskişehir Karapınar'daki kat artırım kararı sevindirici!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Başkanı Gazi Çelik, Karapınar'daki kat artırım kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik "Şehrimiz için çok önemli bir adım. Darısı diğer mahallelerin başına" diye konuştu.

17 maddede kat malikleri kurulu karar yeter sayısı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kat malikleri kurulu karar yeter sayısı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Rusya Başbakanı'ndan müteahhitleri yakından ilgilendiren karar!

Rusya Başbakanı Medvedev müteahhitleri yakından ilgilendiren karar verdi. Kooperatif usulü pay katılım inşaat artık eskisi kadar kolay olmayacak

Katılım Varlık Kiralama 300 milyonluk kira sertifikası ihraç edecek!

Katılım Varlık Kiralama 300 milyon TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine karar verdi. 

Katılım Varlık Kiralama 500 milyon kira sertifikası ihraç edecek!

Katılım Varlık Kiralama 500 milyon TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine karar verdi.

Divan Antalya Talya Otel için karar verildi!

Antalya’da, 1970’li yıllarda inşa edilen ve 1987’de yapılan son 2 katına yıkım kararı verilen Divan Antalya Talya Otel için yeni karar verildi. 

Haliç'te kat sınırı tartışması sürüyor! 4'e düşürülsün!

Haliç siluetini tehlikeye atan 10 kat kararı, yoğun tepkilerin ardından İBB Meclisi tarafından 6'ya düşürüldü. Habertürk Gazetesi yazarlarından Esra Boğazlıyan bugünkü köşesinde ''Haliç'in yeni imar kararına'' yanıt verdi. İşte, Esra Boğazlıyan'ın haberi...

Haliç silueti için imar düzenlemesi!

İBB, Haliç kıyısında kendi arazisine özel olarak yaptığı 10 kat yükseklik konusunda düzenleme yaptı. 

Temel Karamollaoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Haliç çağrısı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ''İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı''nda söz alarak Haliç'te kat artırılması konusuna değindi. Karamollaoğlu, ''Haliç’in kendisi bile tarihi bir mekan. Burada kat artırmak ne demek, orayı boğmak demek'' dedi. 

Haliç kat kararı Haberi

Haliç kat kararı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Haliç’in siluetini korumak için uygulanan 4 kat sınırını 7 kat artı zemin şeklinde değiştirdi. TMMOB Şehir Plancıları Odası, bu kararla Haliç’in inşaat yuvasına döneceğini savundu


Haliç’in siluetinin bozulmaması için uygulanan 4 kat sınırlandırılması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararıyla 7 kat artı zemin olarak değiştirildi. Bu karar sonrası Haliç’te uygulanan kat sınırlaması 2 katına çıkmış oldu. En fazla 4 kat yapılacak binalara onay verilen Haliç’te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 10 kata kadar bazı yapılara müsaade etmesi üzerine Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası dava açmıştı. 


TMMOB: “TAKIPÇISI OLACAĞIZ”

Bu kararla ilgili açıklama yapan TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Tayfun Kahraman, “Haliç’in görselliğini etkileyen kat kararları için geçtiğimiz yıllarda dava açmıştık. Dava devam ediyor. 


Bu karar Beyoğlu’na...