03 / 05 / 2024

Şehir Plancıları'ndan Haliç kat kararına tepki!

Şehir Plancıları'ndan Haliç kat kararına tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Haliç’in siluetini korumak için uygulanan 4 kat sınırını 7 kat artı zemin şeklinde değiştirdi. TMMOB Şehir Plancıları Odası, bu kararla Haliç’in inşaat yuvasına döneceğini savundu .



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Haliç’in siluetini korumak için uygulanan 4 kat sınırını 7 kat artı zemin şeklinde değiştirdi. TMMOB Şehir Plancıları Odası, bu kararla Haliç’in inşaat yuvasına döneceğini savundu


Haliç’in siluetinin bozulmaması için uygulanan 4 kat sınırlandırılması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararıyla 7 kat artı zemin olarak değiştirildi. Bu karar sonrası Haliç’te uygulanan kat sınırlaması 2 katına çıkmış oldu. En fazla 4 kat yapılacak binalara onay verilen Haliç’te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 10 kata kadar bazı yapılara müsaade etmesi üzerine Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası dava açmıştı. 


TMMOB: “TAKIPÇISI OLACAĞIZ”

Bu kararla ilgili açıklama yapan TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Tayfun Kahraman, “Haliç’in görselliğini etkileyen kat kararları için geçtiğimiz yıllarda dava açmıştık. Dava devam ediyor. 


Bu karar Beyoğlu’na bağlı Sütlüce ve Örnektepe’yi kapsıyor. Bahsettiğimiz yerler Beyoğlu ile Haliç’in birleştiği çok önemli mahalleler. Haliç’in siluetinin bozulmaması için 4 kat sınırı olmalı. Biz İstanbul’un tarihi dokusunun bozulmaması için alınan her kararın takipçisi olduk. 


Bu alınan kararın da sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi. TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Akif Burak Atlar ise, “Haliç kentsel SİT alanı olarak önemli bir konumda. Silueti İstanbul’un estetiği açısından çok önemli. Kararların silueti ve estetiği koruması gerekirken bu kararla Haliç’te yükseklik artacak, Haliç inşaat yuvasına dönecektir.


Şu an devam eden davamızın yasal geçerliliği kalmazsa yeniden dava açacağız” diye konuştu.



Habertürk 


Geri Dön