17 / 05 / 2024

haliç metre köprüsü

haliç metre köprüsü

İstanbul’a gelen UNESCO heyeti Haliç Metro Köprüsü’nü yerinde inceledi. Toplantıya Anıtlar ve Sitler Uluslararası Konseyi’nin (ICOMOS) yanı sıra projenin mimarı Hakan Kıran’ın da katıldı

Haliç Köprüsü'ndeki bakım çalışmalarının 2. etabı başladı!

Haliç Köprüsü'nde ilk kısmı tamamlanan derz yenileme çalışmasının ikinci etabı saat 24.00'ten itibaren başladı.

Haliç Köprüsü'nde 18 Ağustos'a kadar bakım çalışması yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü, tarafından Haliç Köprüsü'nde bakım çalışmaları başlatıldı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları 143 metre yüksekliğe ulaştı! 

Çanakkale Boğazı’nda yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 318'er metre olacak iki ayağın 15. blokları yerleştirilerek 143 metre yüksekliğe ulaşıldı. 1915 Çanakkale köprüsünün uzunluğu 3 bin 563 metre olacak...

Haliç Köprüsü'nde asfalt çalışmaları başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haliç Köprüsü’nde bugün asfalt çalışması başlatıyor. Onarım ve asfalt yenileme çalışması yaklaşık 2 hafta sürecek.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son 55 metre!

Cumhuriyet tarihinin en önemli altyapı projelerinden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kıtaların birleşmesine 55 metre kaldı. Son 3 tabliyenin üretimiyle bağlantı yolları, tünel ve kavşak çıkışları için çalışmalar sürüyor.

3. Boğaz Köprüsü'nde son 150 metre!

Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olan 3. Boğaz Köprüsü'nde Asya ile Avrupa kıtasının birleşmesine sadece 150 metre kaldı. 59 adet çelik tabliyenin yapımı için ise toplam üç fabrika sahasında gece-gündüz bin 500 kişi çalışıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde son 391 metre!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde iki yakanın birleşmesine 391 metre kaldı. Köprünün önümüzdeki Nisan veya Mayıs aylarında açılması planlanıyor.

YSS Köprüsü'nde iki yakanın birleşmesine son 439 metre!

Dünyanın en geniş asma köprüsü özelliği taşıyan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. İki yakayı birleştirecek olan bin 408 metre uzunluklu ana açıklıktaki tabliyenin 969 metresinin yapımı tamamlanırken, geriye 439 metre kaldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son 439 metre!

24 saat esasına göre çalışmaların sürdüğü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde iki yakayı birleştirecek olan 1.408 metrelik ana açıklıktaki tabliyenin 969 metresinin yapımı tamamlandı. Geriye 439 metre kaldı.

3. Boğaz Köprüsü'nde iki yakanın birleşimine son 440 metre!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü tahliyelerinin takılma işlemi hızla sürüyor. İki yakanın köprüyle üçüncü kez birleşmesine 440 metre kaldı.

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü 252 metre yüksekliğe ulaştı!

Sanayi Bakanı Işık ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 252 metre yüksekliğe ulaşan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Türkiye'nin son 10 yılda geldiği durumu bir kez daha anladıklarını ifade etti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son 648 metre!

Işıklandırılması yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde tabliye döşeme işlemi sürerken, iki yakanın otoyol ve tren yoluyla birleşmesine 648 metre kaldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bitmesine son 648 metre!

2013 yılında yapımına başlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bitmesine son 648 metre kaldı. Köprünün toplam uzunluğu ise 2 bin 164 metre olacak.

haliç metre köprüsü Haberi

haliç metre köprüsü

Dünya Kültür Mirası Listesi’nden çıkarılmasına neden olacağı iddia edilen Haliç Metro Köprüsü, UNESCO’dan gelen bir heyet tarafından incelendi. UNESCO Dünya Miras Komitesi St. Petersburg’da Haziran’da düzenlediği oturumda, izleme listesinde olan İstanbul’da araştırma yapma kararı almıştı. 

UNESCO ve ICOMOS (Anıtlar ve Sitler Uluslararası Konseyi) heyetleri 19 Kasım’da İstanbul’a geldi. Haliç Metro Geçiş Köprüsü, Ahşap Evlerin Korunumu, Kentsel Yenileme Kanunu ve Avrasya Karayolu Geçişi, bakanlıklar, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı toplantılar da ele...