02 / 05 / 2024

Haliç Metro Köprüsü\'nün inşaatı

Haliç Metro Köprüsü\'nün inşaatı

Haliç Metro Köprüsü'nün inşaatında kullanılacak 50 boru temel kazığından 11'ini taşıyan gemi Haliç'e geldi

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bitmesine son 648 metre!

2013 yılında yapımına başlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bitmesine son 648 metre kaldı. Köprünün toplam uzunluğu ise 2 bin 164 metre olacak.

1939 yılında Atatürk Köprüsü'nün açılışı yapılmış!

1939 yılında Atatürk Köprüsü ya da eski adıyla Unkapanı Köprüsü'nün açılışı Vali Lütfi Kırdar tarafından yapılmış. İnşasına 1936 yılında başlanan köprü 2 milyon 300 bin liraya mal olmuş.

1939 yılında Atatürk Köprüsü'nün her iki tarafında yol açılacak!

1939 yılında inşası devam eden Unkapanı (Atatürk) Köprüsü'nün her iki tarafında yol açılacakmış. Yolların açılabilmesi için arsa ve bina istimlakine 800 bin lira sarf edilecekmiş.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün kedi yolu tamamlandı!

AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında yapılan "İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü"nün kedi yollarının bitirildiğini, eylül ayında ana kablolarının döşeneceğini bildirdi.

Aksaray Seyir Terası Köprüsü'nün yapımı başladı!

Aksaray Belediyesi’nin 7 adet köprü ihalesi içerisinde yer alan Seyir Terası Köprüsünün yapımı için ilk kazma vurdu.

Körfez Geçiş Köprüsü'nün kopan kedi yolu yeniden yapılandırıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin,İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü`nün 21 Mart`ta kopan kedi yolunun yeniden imal edilip tamamlandığını belirterek Aralıkta tabliyelerin yerleştirilmesine geçilecek dedi.

Kocaeli Boğaz Köprüsü'nün montajı yapılıyor!

Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yapım çalışmalarını sürdürdüğü Ada Park ikinci etabında İstanbul Boğaz Köprüsü’nün minyatürü olan 53 metrelik köprünün montajı gerçekleştiriliyor.

Körfez Köprüsü'nün geçiş ücreti açılmadan 2 kat zamlandı!

Zaman'ın haberine göre; İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Körfez Köprüsü'nün geçiş ücretine daha açılmadan 2 kat zam geldi.

Körfez Geçiş Köprüsü'nün geçiş ücreti 2 kat zamlandı!

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Körfez Köprüsü'nün geçiş ücretine daha açılmadan 2 kat zam geldi. Seneye açılması beklenen Körfez geçişinin 35 dolar olarak belirlenen ücreti dolar 1.43'ten 2.80'e çıkınca katlandı.

Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün viyadükleri tamam!

Gebze -Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün güney ve kuzey yaklaşım viyadükleri tamamlandı.

Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü'nün kolonları yarıldı!

E-5 Karayolu üzerinde bulunan Edirne-Büyükçekmece istikametindeki Mimar Sinan Köprüsü'nün taşıyıcı kolonlarında yarılmalar başladı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, köprünün yıkılarak yenilenmesi gerektiğini söyledi.

İşte İzmit Körfez Köprüsü'nün son hali!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit Körfezi’ne yapılan Geçiş Köprüsü’nün son halini yayımladı. İşte İzmit Körfez Köprüsü'nün son hali...

İzmit Körfez Köprüsü'nün en ağır parçası yerleştiriliyor!

İzmit-Körfez Asma Köprüsünün 2 bin 600 tonluk en ağır parçası 57 metre yükseğe kaldırılıyor. Türkiye’nin en büyük ağır kaldırma operasyonu yaklaşık 11 saatte tamamlanacak.

Haliç Metro Köprüsü\'nün inşaatı Haberi

Haliç Metro Köprüsü\'nün inşaatı

İstanbul Metrosunun en önemli geçiş güzergahlarından Haliç Metro Köprüsü'nün inşaatında kullanılacak 50 boru temel kazığından 11'ini taşıyan gemi Haliç'e geldi.

Maslak-Yenikapı metro hattının Haliç geçişini sağlayacak, Küçükpazar-Azapkapı arasında inşaatı başlanacak metro köprüsünün ayaklarını oluşturacak 1,8-2,5 metre çapındaki 65-85 metre boyundaki 50 boru kazıktan 11'ini taşıyan "Normed Norjan" adlı gemi, dün gece İstanbul'a ulaştı.

Portekiz'in Aveiro Limanı'ndan yola çıktıktan yaklaşık 1 hafta sonra İstanbul'a ulaşan 120 metre uzunluğundaki geminin, Haliç'e girişi için Galata Köprüsü yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Haliç'e demir atarak şantiye alanına yanaşan gemi, yükünü gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından boşaltmaya başlayacak.

İnşaatta kullanılacak 13 temel kazığı, önceki hafta "Normed Antwerpen" gemisiyle Haliç'e ulaştırılmıştı. Diğer kazıkların Ocak ayı sonunda getirileceği ve metro köprüsünün inşaatına Şubat ayında başlanacağı...