29 / 04 / 2024

Haliç temizleme çalışmaları

Haliç temizleme çalışmaları

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi tamamlandığında 180 yıllık Unkapanı Köprüsü kaldırılacak ve daha temiz bir Haliç ortaya çıkacak. 900 metrelik sualtı köprüsünde üç şerit geliş, üç şerit gidiş olacak.

2006 yılında Büyükşehir'den Haliç'e tünelle can suyu!

2006 yılında Büyükşehir Belediyesi, Haliç'e ''can suyu'' verecek projenin ihale dosyasını hazırlamış. 15 milyon liraya mal olacak proje 5 kilometrelik bir tünelle Sarıyer'den Ayazağa Deresi'ne su pompalayacakmış.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

KİPTAŞ We Haliç'te geoteknik çalışmalar başladı!

İBB iştiraki olan KİPTAŞ tarafından yapımı üstlenilen We Haliç projesinde ince imalat ve geoteknik çalışmalar başladı.

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Gaziosmanpaşa'da devam eden We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden projenin son durumu hakkında bilgi aktardı.

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi için çalışmalar başladı!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Haliç Bilim Merkezi ile ilgili detayları paylaştı. Avrupa’nın en büyük Bilim Merkezi olması planlanan proje için çalışmalar başladı...

Eyüp-Eminönü Tramvay Hattı çalışmaları tam gaz devam!

Eyüp-Eminönü Tramvay Hattı çalışmaları kapsamında Haliç’e 70 metre uzunluğunda 42 kazık çakıldı. Projenin çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Kayabaşı Rami Kuru Gıda Hali'nde çalışmalar başladı!

TOKİ'nin Kayabaşı'nda hayata geçirdiği Kayabaşı Rami Kuru Gıda Hali'nde çalışmalar başladı, dev projenin 2019'da tamamlanması planlanıyor.

Manisa Büyükşehir ek hizmet binasında çalışmalar başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yaşar Coşkun, içme suyu arıza ekipleri ile sayaç laboratuvarının taşınacağı Manisa hali yanındaki binadaki çalışmaları inceledi.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Afet Odaklı Çalışmalar” ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Kentsel Dönüşüm Projeleri” toplantısına katıldı.

Akhisar Bölge Hali için çalışmalar hızlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar ilçesine yapılacak olan Bölge Hali ile ilgili çalışmalarına hız verdi.

Van Küçük Oto Sanayi Sitesi'nin çalışmaları ne durumda?

Tuşba Belediyesi tarafından, Van Küçük Sanayi Sitesi’nde başlatılan modernizasyon, temizleme, düzenleme ve ruhsatlandırma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bursa'da cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Altıparmak Caddesi ve eski sebze hali yanında Ankara yoluna cepheli binalar ve ardından Mehmet Akif Mahallesi’nde çevre yoluna cepheli binalarda yapılan cephe sağlıklaştırma çalışmaları şimdi de kent girişlerine kaydırıldı.

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Projesi’nde çalışmalar başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın “Benim ustalık eserim” olacak dediği ‘Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi’nde çalışmalar başladı.

Defne'de altyapı çalışmaları yapılıyor!

Defne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, altyapı çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Ekipler, yol açma bakım ve onarım, parke döşeme ve yama, kanal temizleme çalışmalarını hava şartlarının elverdiği koşullarda hızla gerçekleştiriyor.

Haliç temizleme çalışmaları Haberi

Haliç temizleme çalışmaları

İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘ustalık eserim’ diye nitelendirdiği Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi hayata geçtikten sonra, Haliç’te su sirkülasyonunu engelleyen 180 yıllık Unkapanı Köprüsü kaldırılacak. Bu sayede Haliç’te su akıntısı, ulaşımın denizin altına alınmasıyla tekrar sağlanacak. Proje Haliç’in temizlenmesine önemli katkı sağlayacak. 


Deniz tabanına çakılan kazıklar üzerine kurulacak 900 metrelik sualtı köprüsü deniz seviyesinin 8.5 metre altına inşa edilecek. Üç şerit geliş, üç şerit gidiş olmak üzere köprü toplam 900 metre uzunluğunda olacak. Temmuz ayında ihalesi yapılıp yer tesliminden sonra 700 günde tamamlanması planlanan Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli sayesinde, tarihi yarımada Unkapanı üzerinden Şişhane, Kasımpaşa, Karaköy güzergâhına bağlanarak kara ulaşımı tamamen su altında kurulacak bir tünel ile sağlanacak. Proje ile birlikte Haliç kıyısına yeni rekreasyon ve yeşil...