27 / 04 / 2024

haliçteki tersaneler

haliçteki tersaneler

1946 yılında Haliç'te Ulaştırma Bakanlığı tarafından yeni bir tersane yapılacakmış. Bir buçuk milyon altın parasına, 45 milyon liraya mal olacak tersanede yolcu gemileri ve yardımcı gemiler üretilecekmiş.

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

İBB iştiraki olan KİPTAŞ'ın yapımı üstlendiği, olaylarla bilinen proje We Haliç'teki çalışmalar hız kesmiyor. Peki We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ We Haliç projesinde yeni gelişme!

İBB iştiraki olan KİPTAŞ'ın yapımı üstlendiği olaylı proje We Haliç'teki çalışmalar sürüyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, projeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Haliç'teki gecekondular yıkılacak!

Haliç Silahtarağa’da yapılması planlanan Eyüpsultan Gençlik Merkezi için bölgede bulunan bazı gecekondular tasfiye edilecek. Hazırlanan imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde kabul edildi.

MİNT E-5’teki son 14 daire için yüzde 0,98 fırsatı!

Boğaz Haliç hattı arasında yeni nesil şehir apartmanları hayata geçirerek, sektördeki hızlı büyümesine hızla süren MİNT’in şehrin merkezinde enerji tasarruflu bina olarak inşa ettiği MİNT E-5’teki son 14 daireye yüzde 0,98 faiz oranlarıyla sahip olmak mümkün. 

We Haliç güncel fiyat listesi!

We Haliç'teki dairelerin büyüklükleri 50 metrekareden başlıyor ve 290 metrekareye kadar ulaşıyor. Peki fiyatlar ne kadar? İşte We Haliç güncel fiyat listesi...

Haliç'teki kat sınırı kararı mahkemeye taşındı!

İstanbul Haliç’teki 10 bin metrekarelik alanda kat sınırının 4’ten 10’a çıkarılması kararı geçen haftalarda en çok konuşulan konuydu. Haliç'teki kat sınırı kararı mahkemeye taşındı.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 2019'da tamamlanacak!

Son günelerde İstanbulluları meraklandıran Haliç’teki kazıkların sebebinin Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesi olduğu öğrenildi. 

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın yapımı Ocak'ta başlıyor!

Birinci Dünya Savaşı sırasında Karadeniz kıyısından Haliç'teki elektrik santraline kömür taşımak amacıyla inşa edilen tarihi dekovil hattının yapımına başlanıyor.

Cemal Saydam: Haliç'teki köprüler kaldırılmalı!

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğretim üyesi, Denizbilimci Prof. Dr. Cemal Saydam, Haliç’i sıkıştıran köprülerin bir şekilde kaldırılması gerekiyor" dedi.

Fettah Tamince, Haliç'e 3 otel, 2 yat limanı yapacak!

Haliç'in tarihi tersaneler bölgesini devletten kiralayan Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince, bölgeye yapacağı üç otel, iki yat limanı ve iskeleler için ÇED raporu başvurusunda bulundu

Keten Haliç projesinde ticari alanlar satışa çıktı!

Eyüp’te yükselen ve büyük ilgi gören Keten Haliç’te ticari alanlar da satışa çıkıyor. Keten İnşaat Ltd. Şti. tarafından inşa edilen, 6 katlı iki blokta 59 konut ve ticari birimden oluşan Keten Haliç’teki mağazalar sahiplerini bekliyor.

Keten Haliç'te ticari alanlar satışa çıkıyor!

Keten İnşaat Ltd. Şti. tarafından inşa edilen,Eyüp’te yükselen ve büyük ilgi gören Keten Haliç’te ticari alanlar da satışa çıkıyor. 6 katlı iki blokta 59 konut ve ticari birimden oluşan Keten Haliç’teki mağazalar sahiplerini bekliyor.

Keten Haliç’te ticari birimler satışa çıkıyor!

Yabancıların yoğun talep gösterdiği ve dairelerin hemen hepsinin sahibini bulduğu Keten Haliç’teki ticari birimler özellikle ev tekstili, mobilya, beyaz eşya sektörü için cazip alanlar olarak dikkat çekiyor.

haliçteki tersaneler Haberi

haliçteki tersaneler

Haliçte yeni tersane


45 milyon liraya mal olacağı tahmin ediliyor.


Ulaştırma Bakanlığı'nın büyük bir kalkınma programı hazırladığı ve bunun için yalnız bu sene 79 milyon lira sarf edileceğini yazmıştık.

Aldığımız malumata göre Ulaştırma Bakanlığı bu arada Haliç'te bir de yeni tersane yapılması için projeler hazırlamıştır. 

Bu projelere göre yeni tersane için 45.500.000 lira sarf edilecektir. Yeni tersanede muhtelif tipte yolcu gemileriyle, muavin gemiler inşa edilecektir. Tersanenin yapılmasına 1946 içinde başlanacaktır.


(1946 yılında Reşat Altın 30 liraymış.)


Akşam Gazetesi 17 Ocak 1946



Abdullah Kutalmış...