02 / 05 / 2024

Halil Ersoy inşaat çıkma izni

Halil Ersoy inşaat çıkma izni

ATSO Emlak Komitesi Başkanı Halil Ersoy inşaatlardaki çıkma izninin 0.7'ye düşürülmesinin emlak ve inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi...

İnşaat Yüksek Mühendisi Erseli Ersoy vefat etti! 

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu inşaat yüksek mühendisi Erseli Ersoy hayatını kaybetti.

Ersoy Center'in inşaatı başladı!

Türkiye'nin en büyük turizm seyahat acentelerinden biri olan Etstur , Feneryolu'nda hayata geçireceği Ersoy Center'ın inşaatına başladı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını inşaatında son durum ne?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “29 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını açıyoruz” dedi. Peki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını inşaatında son durum ne?

Yeni AKM'nin inşaatı yıl sonuna kadar bitecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) inşaatını yıl sonuna kadar bitireceklerini, AKM'nin dünyanın sayılı kültür merkezlerindeki gibi içerisinde konsept birimin bulunduğunu ve yüksek teknolojideki sahnesi olan bir merkez olacağını söyledi.

Bucak Kültür Kompleksi'nin inşaatı için bakandan yardım talebi!

Burdur Bucak'ta 2013 yılında yapımına başlanan Bucak Belediyesi Kapalı Pazar ve Kültür Kompleksi'nin kültür kompleksi inşaatı bir türlü tamamlanamadı. Merkezin tamamlanması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'dan yardım istenecek.

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere ait inşaat halindeki evi yıktı!

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın El-Halil'de yer alan Filistinlilere ait inşaat halindeki bir evi yıktı.

Halil Ersoy: Tapu harcı düşürülmeli!

Tapu harcı oranlarının yükselmesiyle sıkıntıya girdiklerini söyleyen emlakçı Halil Ersoy, yüzde 3 olan oranın yüzde 1’e düşürülmesini istedi. Ersoy, dar gelirlilerin ev sahibi olabilmesi için konut faizi oranının yüzde 1’in altına düşmesi gerektiğini kaydetti.

Bülent Ersoy inşaat sektörünün de 'Diva'sı!

Birçok gayrimenkul yatırımı bulunan Bülent Ersoy, inşaat sektörüne girdi. 22 adet kule vinci satın alan Ersoy, müteahhitlere ve belediyelere kiraya veriyor.

İsrail Batı Şeria'da inşaatı devam eden okulu yıktı!

İşgalci İsrail askerleri, işgal altında bulunan Batı Şeria'nın El Halil kentindeki inşaatı devam eden bir okulu "ruhsatsız" olduğu nedeniyle yıktı.

Trabzon Molla Halil Camisi'nin inşaatı yeniden başladı!

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde 2006 yılında yapımına başlanan Molla Halil Camisi'nin inşaatı kiliseye benzetildiği için durmuştu. İnşaat çalışmaları 2 yıl aradan sonra yeniden başladı.

Yozgat cezaevi inşaatında inceleme!

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Vali Vekili Salih Altun, Ak Parti İl Başkanı Celal Köse, Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı, İl Genel meclisi başkanı Halil Şahbaz ile birlikte Yozgat cezaevi inşaatında inceleme yaptılar.

Halil Engin İnşaat Ve Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Halil Engin İnşaat Ve Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Halil Ergin tarafından kuruldu. 

İzmir inşaat firmalarının gözdesi oldu!

İzmir Mimarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, İzmir'de inşaat sektörünü değerlendirdi. Alpaslan, inşaat firmalarının gözdesi durumunda olan İzmir’in 10 yılda İstanbul gibi olacağını söyledi.

Halil Ersoy inşaat çıkma izni Haberi

Halil Ersoy inşaat çıkma izni

ATSO Emlak Komitesi Başkanı Halil Ersoy, inşaatlardaki çıkma izninin 0.7'ye düşürülmesinin emlak ve inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi sektörü sıkıntılı evre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından binalara verilen çıkma izninin 1.7'den 1 civarına düşürüldüğü bilgisin-* paylaşan ATSO Emlak Meslek Komitesi Başkanı Halil Ersoy, "Bakanlığın yaptığı yeni düzenleme ile 20 daire yapılan bir arsaya bugün 15 daire düşüyor, bu da hem arsa sahibi hem de müteahhiti mağdur etmektedir" diye konuştu. Bazı vatandaşların inşaat çapını hemen aldığının altını çizen Ersoy, "Alınan çaplar 1 yıl geçerli. 1 yıl içerisinde projesini çizdirmeyenlerin hakları ölecek" dedi. 

Yasa yenilerde uygulansın Komite Başkanı Ersoy, düzenlemenin gözden geçirilmesi gerektiğine değinerek, çıkma izinleriyle ilgili uygulamanın yeni imara açılacak alanlar için geçerli olması gerektiğini önerdi. İmara açık alanlarda eski rakamların uygulanması...