06 / 05 / 2024

Halil Kantarcı Yetimhanesi Sri Lanka

Halil Kantarcı Yetimhanesi Sri Lanka

15 Temmuz 2016 darbe girişimi direnişinde Çengelköy’de şehit edilen Halil Kantarcı adına Sri Lanka’nın Merkez İlinde bulunan Watadeniya bölgesinde yaptırılacak yetimhanenin çalışmalarına başlandı.

Halil Ersoy: Tapu harcı düşürülmeli!

Tapu harcı oranlarının yükselmesiyle sıkıntıya girdiklerini söyleyen emlakçı Halil Ersoy, yüzde 3 olan oranın yüzde 1’e düşürülmesini istedi. Ersoy, dar gelirlilerin ev sahibi olabilmesi için konut faizi oranının yüzde 1’in altına düşmesi gerektiğini kaydetti.

Halil İbrahim Aşgın kimdir?

Halil İbrahim Aşgın, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Peki, Halil İbrahim Aşgın kimdir?

Trabzon Molla Halil Camisi'nin inşaatı yeniden başladı!

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde 2006 yılında yapımına başlanan Molla Halil Camisi'nin inşaatı kiliseye benzetildiği için durmuştu. İnşaat çalışmaları 2 yıl aradan sonra yeniden başladı.

İsrail'den El Halil'e konut inşası planı!

İsrail Savunma Bakanı Liberman, işgal altında bulunan Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil bölgesindeki yasa dışı Yahudi yerleşim biriminin genişletilmesi için ek konut inşası planlandığını açıkladı.

Halil Engin İnşaat Ve Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Halil Engin İnşaat Ve Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Halil Ergin tarafından kuruldu. 

Gökhan Halil Proje Mimarlık Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Gökhan Halil Proje Mimarlık Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Halil tarafından kuruldu. 

Büyükada'daki tarihi Rum Yetimhanesi restorasyonu bekliyor!

Dünyanın en büyük ikinci, Avrupa’nın ise en büyük ahşap yapısı olma özelliğine sahip Büyükada’daki Rum Yetimhanesi'nde restorasyon çalışmalarının bu yaz başlaması bekleniyor...

Büyükada Rum Yetimhanesi restorasyona giriyor! 

1964 yılından bu yana kapalı olan Büyükada Prinkipo Rum Yetimhanesi restorasyona giriyor. Maliyetin yaklaşık 50 milyon dolar olması bekleniyor...

Şanlıurfa Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin arazi mecliste!

Şanlıurfa Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin bulunduğu arazinin satışa çıkarıldığı iddiası meclis gündemine taşındı..

Büyükada eski Rum Yetimhanesi'nin onarılmasının önü açıldı!

Büyükada eski Rum Yetimhanesi, tehlike altındaki 7 kültürel miras alanından birisi olarak seçildi. Harabe olan yetimhanenin yeniden onarılmasının önü açılmış oldu..

Halil Aybar İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Halil Aybar İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal’da 10 bin TL sermaye bedeli ile Halil Aybar tarafından kuruldu. 

İbrahim Halil Yanmaz'dan 3 yeni şirket!

Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Yanmaz, bugün 3 yeni şirket kurdu. Şirketlerin toplam sermaye bedeli 25 milyon 370 bin TL olarak belirlendi. 

Ümit Kantarcılar Göksu Evleri'nden 2.5 milyon TL'ye villa aldı!

Ünlü oyuncu Ümit Kantarcılar, hayranlarının Beşiktaş Levazım'daki evinin önüne sık sık gelmeleri nedeniyle taşınmak zorunda kaldı. Ümit Kantarcılar Göksu Evleri'nden 2.5 milyon TL'ye villa aldı. 

Halil Kantarcı Yetimhanesi Sri Lanka Haberi

Halil Kantarcı Yetimhanesi Sri Lanka



Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Çengelköy’e yapılan baskınlarda direniş için en ön saflarda bulunan Halil Kantarcı açılan ateş sonucu şehit edilmişti.


Yetimhane Projesi Başlıyor


Şehadetinden kısa bir zaman önce arkadaşları ile yaptığı bir görüşmede, bir yetimhane yaptırma fikrini paylaşan Halil Kantarcı’nın hayalini gerçeğe dönüştürmek için Sadakataşı Derneği ve Halil Kantarcı’nın arkadaşlarının öncülüğünde başlatılan projeye 9 Sivil Toplum Kuruluşu daha (Tügva, Uluslararası Genç Derneği, Genç İHH, Genç Memur-Sen, Genç Müsiad, Genç Önder, Mekteb-i Suffa, Misafir Derneği, Sabah Namazı Devrimi) destek veriyor.


Yetimhane Sri Lanka’nın Merkez İlinde bulunan Watadeniya bölgesinde yaptırılacak. Ağırlıklı olarak Müslümanların yaşadığı ve yetim oranının yoğun olduğu bölgede medrese eğitimi problemi çocukların Kur’an ve dini eğitim ile geç tanışmalarına neden oluyor. Ekonomik sorunlar nedeniyle de yetimhane inşaatları yapılamıyor. Proje sonucunda toplamda 317,68...