08 / 05 / 2024

Halit Paşa Konağı

Halit Paşa Konağı

Darbe girişiminde bulunan FETÖ üyelerinin Eyüp Sultan’daki buluşma noktası olduğu ileri sürülen İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Koruma Kurulu'na aykırı olan Halit Paşa Konağı'nı yıkıldı.

Cihangir'deki Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı! 

Beyoğlu Cihangir'de bir dönem Japon konsolosluğuna ev sahipliği yapan Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı. Konak için 40 milyon TL isteniyor.

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

Yıkılan Münif Paşa Konağı otopark oldu!

Cağaloğlu’ndaki “Pembe Köşk" olarak da bilinen, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da bir dönem kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı’nın alanı otopark alanı oldu.

Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmayı bekliyor!

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı olan Gürleyik Mahallesi'nde bulunan Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmaya yüz tuttu. 1997 yılında çökmeye başlayan tarihi konağın yıkık hali görenleri düşündürüyor.

Cağaoğlu Münif Paşa Konağı yıkılma tehlikesi altında!

İstanbul Cağaoğlu'ndaki Münif Paşa Konağı çökme tehlikesi altında.''Pembe Köşk'' olarak bilinen İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin de kullandığı yapıda İstanbul 4 Numaralı Koruma Kurulu heyeti incelemelerde bulundu.

Bursa Ali Paşa Konağı Eylül'de hizmete açılacak!

Eserleriyle kentin değerine değer katan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, Ali Paşa Mahallesi’ndeki Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Eyüp Sultan’daki Halit Paşa Konağı yıkıldı!

Darbe girişiminde bulunan FETÖ üyelerinin Eyüp Sultan’daki buluşma noktası olduğu ileri sürülen İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Koruma Kurulu'na aykırı olan Halit Paşa Konağı'nı yıkıldı.

Tarihi Ahmet Tevfik Paşa Konağı yıkılıyor!

Kars Kalesi’nin eteklerinde, tarihi Taş Köprü'yle hamamlar bölgesinde bulunan Ahmet Tevfik Paşa Konağı’nın da aralarında bulunduğu tarihi evler bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı yıkılmaya yüz tuttu.

Bursa Ali Paşa Konağı restorasyon çalışmaları sürüyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte hanımlar konağı olarak bölgeye kazandırılacak olan Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bursa Ali Paşa Konağı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ali Paşa Konağı’nın, şehre kazandırılacağını söyledi. Altepe, Aziz Elbas ile Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bursa Ali Paşa Konağı'nın restorasyonu ne zaman bitecek?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ali Paşa Konağı’nın, şehre kazandırılacağını söyledi. Altepe, yaklaşık 6 ay içinde yapının biteceğini anlattı.

Bursa Ali Paşa Konağı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte hanımlar konağı olarak bölgeye kazandırılacak olan Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi

Bursa Halit Paşa Konakları projesi!

Bursa Halit Paşa Konakları projesi Mudanya'da Lik Yapı imzasıyla inşa ediliyor. Projede satış süreci devam ediyor.

Halit Paşa Konağı Haberi

Halit Paşa Konağı

Eyüp Belediyesi, Fethullah Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin Eyüp Sultan'daki buluşma noktası olduğu ileri sürülen Halit Paşa Konağı'nı yıktı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, mülkiyeti Prizma Eğitim Sağlık Matbaa Turizm Ticaret AŞ'de olan arsada 1977'de tarihi bina kalıntısı tespit edildi. Arsaya 1992'de otel ve restoran yapıldı. FETÖ mensuplarının buluşma noktası olduğu öne sürülen yerde çeşitli yemekli organizasyonlar gerçekleştirildi.


İlk olarak 1993'te para cezası verilen bina için 14 Ekim 1993 tarih ve 969 numaralı encümen kararıyla yıkım kararı verildiyse de uygulama bir türlü gerçekleşmedi.Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın, 2014 yılının Mart ayında göreve gelmesiyle derhal ahşap tarihi bina görünümü verilmiş betonarme yapıyla ilgili işlemler başlatıldı ve 9 Haziran 2014 tarihli saha tespiti ile bina mühürledi. Mühür, koparılıp kanunsuz kullanım devam edince Eyüp Belediyesi tarafından...