18 / 05 / 2024

halk kültürü arşivi

halk kültürü arşivi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geleneksel kültürün korunması ve gelecek kuşaklara taşınması amacıyla nota, plak, yazılı belge, ses bandı, fotoğraf, slayt, videobant, etnografik eşya ve Karagöz tasvirinden oluşan 172 bin 435 belgeyi Halk Kültürü Arşivi'nde to

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Kültür Bakanlığı personel arıyor! 165 personeli alımı hakkında duyuru geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ilanını duyurdu. İşte personel alımına dair detaylar!

Bakanlıktan iş arayanlara müjdeli haber! Kültür ve Turizm Bakanlığı personel arıyor! Şartlara inanamayacaksınız!

Bakanlıkta işi olsun isteyenlere müjdeli haber. Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alacağını duyurdu. İşte detaylar!

Yaşamkent Ticaret Merkezi, tarihi Kapalı Çarşı kültüründen esinlendi!

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

Sultangazi'ye kültür merkezi inşa edilecek!

Sultangazi Belediyesi, Uğur Mumcu Mahallesi’ne ilçe halkının ihtiyaçlarını karşılamak için yeni bir kültür merkezi inşa ediyor. 

Yenimahalle Macun'a kültür merkezi müjdesi!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Macun Mahallesi’nde bulunan Macun Toki Blokları sakinlerine cami ve kültür merkezi müjdesi verdi.

Beyşehir'in mahallelerinde kültür merkezi dönemi!

Konya’nın Beyşehir ilçesi Avşar Mahallesinde yapımı tamamlanan kültür merkezinin çok amaçlı bir sosyal tesis olarak kullanılacağı açıklandı. 

Osmangazi'ye yeni kültür merkezi!

Osmangazi Belediyesi, Kayhan Mahallesi’nde 20. yüzyıl başlarına ait sivil mimarlık örneği yapıyı rekonstrüksiyon çalışmaları ile restore etti. Kültür merkezi olarak kullanılacak tarihi yapı, Osmangazi Kayhan Çarşısı’na da önemli bir değer katacak.

Tekirdağ Büyükşehir'den 4 ilçeye kültür merkezi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu 2014'ten bu yana birçok alanda olduğu gibi kültür alanında da gerçekleştirdiği atılım kapsamında başarılı projelere imza attı. Kapaklı, Çerkezköy, Saray ve Ergene ilçelerinde yapımı süren kültür merkezleri bu projelerin başında geliyor.

Düzce Kültür Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesi mecliste!

Düzce iline bağlı Kültür Mahallesi'ndeki eski sanayi çarşısı olarak bilinen sanayi bölgesinin taşınması ve bölgenin kentsel dönüşüm projesi mecliste konu oldu..

Zülfü Livaneli Kültür Merkezi 16 Eylül'de açılacak!

Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nin açılışı 16 Eylül'de yapıacak. Açılışa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zülfü Livaneli de katılacak...

Beyoğlu Yapı Kredi Kültür Sanat binası 13 Eylül'de açılıyor!

Yeniden inşa edilen Beyoğlu’ndaki Yapı Kredi Kültür Sanat binası, 13 Eylül’de açılıyor. İlhan Koman’ın ünlü ‘Akdeniz’ heykelinin de yeni adresi burası olacak ve dışarıdan görülebilecek.

Ankara Hacıbayram'a kültür merkezi inşa ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacı Bayram Cami’nin arkasına, içinde, 650 araç kapasiteli kapalı modern minibüs duraklarının yanı sıra kültür merkezi, bilim müzesi, kapalı çarşı, butikler ve yemek bölümlerinin yer alacağı 5 katlı bir kompleks hayata geçiriyor.

halk kültürü arşivi Haberi

halk kültürü arşivi


Kültür ve Turizm Bakanlığı, geleneksel kültürün korunması ve gelecek kuşaklara taşınması amacıyla nota, plak, yazılı belge, ses bandı, fotoğraf, slayt, videobant, etnografik eşya ve Karagöz tasvirinden oluşan 172 bin 435 belgeyi Halk Kültürü Arşivi'nde topluyor. 


AA muhabirinin Bakanlıktan edindiği bilgiye göre, halk kültürü alanında 1910 yılından itibaren başlayan bilimsel çalışmalar, 1966'da "Halk Kültürü Arşivi" adı ile kurulan, Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi'nde kayıt altına alınıyor. 


Bu merkez, Türkiye'nin halk kültürü konusundaki tek resmi arşivi olma özelliğini de taşıyor. Merkez, Türk toplumunun yüzyıllar boyunca ürettiği kültür ürünlerini ve geleneklerini bilimsel yöntemlerle tespit ederek ulusal ve evrensel nitelikli kültürel çalışmalara katkı sağlamak ve Türk kültür varlıklarını gelecek nesillere taşıyabilmek amacıyla kurulmuş Türkiye'nin tek bilgi belge merkezi. 


-Halk sanatçıları da kayıt altında


Merkez, Türk halk...