06 / 05 / 2024

Halkalı Cami inşaatı

Halkalı Cami inşaatı

TOKİ tarafından İstanbul Küçükçekmece'de inşaatına devam edilen Halkalı Cami, yaklaşık 7 bin metrekarelik alanda, toplamda 3 bin 205 kişilik kapasiteye sahip olacak.

Erzurum'da cami inşaatı çöktü: 3 yaralı! 

Erzurum Oltu'da yapımı devam eden bir caminin inşaatında çökme yaşandı Çökme nedeniyle 3 kişi yaralandı.

Levent Cami'nin kaba inşaatının yüzde 75'i tamamlandı!

Levent Büyükdere Caddesi'nde yapımı devam eden Levent Cami'de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Cami'nin kaba inşaatının yüzde 75'i tamamlandı. 

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Kirazlı–Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları başlıyor!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmalarına bugün yeniden başlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

Taksim Cami'nin inşaatında sona yaklaşıldı!

Taksim'de temeli 4 sene önce atılan ve ramazan ayı içerisinde ibadete açılması planlanan cami inşaatında sona yaklaşıldı...

Gaziosmanpaşa'da 4 caminin inşaatında son aşamaya gelindi!

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapımı devam eden 4 cami inşaatında çalışmalar son aşamaya geldi. Camilerin Ramazan'da ibadete açılması bekleniyor.

Bodrum Ortakent'teki külliye inşaatına dernek ve STK'lardan tepki!

Bodrum'da tepkilere neden olan Gökova koyu manzaralı devasa külliye inşaatına ilişkin tartışmalar sürüyor. Deniz manzaralı külliye inşaatının yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olması bekleniyordu. Projede değişiklik yapılarak külliye yerine cami inşaatı tabelası asıldığı görüldü.

Yalçın Arcak'tan Manisa Yunusemre'deki cami inşaatı için suç duyurusu!

CHP Manisa Yunusemre İlçe başkanlığı, Yunusemre Belediyesi’nin bahçesine yaptırılan Meydan Camii’nin inşaatında usulsüzlük yapıldığını ileri sürdü. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Halkalı'da inşaat malzemeleri taşıyan tır devrildi!

Halkalı'da inşaat malzemeleri taşıyan tır, Küçükmece istikametindeki çevre yolu bağlantısında kontrolden çıkarak devrildi.

Buca'da tapulu araziye izinsiz havuz ve cami inşaatı!

Buca'da yaşayan Tandoğan, 50 yıldır yapılan haksız işgallerle mücadele içerisinde. 74 yaşındaki Tandoğan arazisine, DEÜ’nün izinsiz havuz; mütfülüğün ise izinsiz camii inşaatına başladığından bahsetti.

Trabzon'daki cami ve külliyenin inşaatı yüzde 40 tamamlandı!

Trabzon Ortahisar'da denize hakim noktada, 182 dönüm rekreasyon alanındaki 26 dönüm arazide inşa edilen cami ve külliye inşaatı yüzde 40 tamamlandı.

Halkalı Cami inşaatı Haberi

Halkalı Cami inşaatı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilmekte olan Halkalı Cami konut alanlarının yoğun olduğu bölgede önemli bir ihtiyaca yanıt verecek. Klasik kubbe üslubuna göre tasarlanan Halkalı Cami tamamlandığında, toplamda 3 bini aşkın kişiye hizmet verecek. İnşa çalışmalarını inceleyen ve çalışmalar hakkında bilgi alan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, bölgede yoğun bir yerleşim olduğunu ve Halkalı Cami ile vatandaşların bu yöndeki beklentilerinin karşılanmış olacağını söyledi. Halkalı Camisini 2016 yılının Nisan ayında projelendirdiklerini söyleyen Turan, “Camimizde klasik kubbe sistemi altında hanım mahfili ve yan mahfillerden bir çıkışlı, harimden de üç çıkışlı olmak üzere, beş giriş ve çıkış bulunuyor. Üst kısmındaki 16 metre çapındaki kubbe ve yan mahfilleri tonozla örtülecek şekilde tasarladık. Camimizde ibadet bölümünün yanı sıra kütüphane, imam odası,...