03 / 10 / 2024

Halkapınar köprü genişletme çalışması

Halkapınar köprü genişletme çalışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Metro ve İZBAN aktarmalarının yapıldığı Halkapınar İstasyonu’nda sürdürülen köprü genişletme çalışması tamamlandı

TOKİ Konya Halkapınar 3. Etap kura çekilişi 20 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Halkapınar 3. Etap projesinin kura çekilişi 20 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Izmir Halkapınar-Otogar Metrosu için ihaleye çıkılacak!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan Ege Bölgesi'ni de yakından ilgilendiren projeler çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihale ilanına çıkılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Bursa Kaplıkaya Köprüsü açıldı!

Bursa’da ulaşım sorununu en aza irdirmek amacıyla raylı sistem, yeni yol ve yol genişletme, köprü ve kavşak yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kaplıkaya Köprüsü'nü hizmete açtı.

Kocaeli İlk Adım Köprüsü tamamlanıyor!

Büyükşehir Belediyesi, Sanayi Mahallesi’nde yer alan İlk Adım Köprüsü’nün genişletme çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor.

Çanakkale Otoyol Ve Köprüsü İnşaat Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Çanakkale Otoyol Ve Köprüsü İnşaat Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi İstanbul Şubesi 64 milyon TL sermaye ile açıldı.

Mahall Bomonti Halkapınar satılık ev!

Mahall Bomonti Halkapınar satılık ev fiyatları 387 bin TL'den başlıyor. Türkerler İnşaat imzası taşıyan proje 45 bin metrekare arsa üzerinde yükseliyor...

İnegöl Ahmet Türkel Çevre yoluna yeni köprü!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl Ahmet Türkel Çevre yolu üzerine yeni köprü yapılması ve yolun 3 kilometrelik bölümde genişletme çalışmaları yapılması için start verdi.

Giresun Görele Köprüsü genişletiliyor!

Görele Belediyesi günde binlerce araç ve vatandaşların geçiş yaptığı, Görele Köprüsü’nde, vatandaşların can güvenliği için kaldırım genişletme çalışması başlattı.

Sakarya Hendek'e yeni araç köprüsü!

Hendek Uludere ikinci etap Rekreasyon çalışması kapsamında, yol genişletme çalışması ve araç köprüsü yapılıyor.

Kocaeli İlk Adım Köprüsü genişletilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentteki yol çalışmalarını sürdürüyor. Uygulamalar kapsamında dar yollar ve köprüler genişletilerek trafiğin rahatlaması sağlanıyor. Bu kapsamda İzmit Sanayi Mahallesi’nde yer alan İlk Adım Köprüsü genişletilecek.

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Menemen Asarlık Yeşilpınar Mahallesi'ne köprü yapılacak mı?

Menemen Yeşilpınar Mahalle Muhtarı Abdullah Orak, "Burada evlerin tapusu var. Resmi olarak başvuru yaptık. Bize olumsuz cevap geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'ndan gelen cevapta imar planlarında uygun bağlantı yolu olmadığı için geçit köprüsü yapılamadığı söylendi.''dedi.

Malatya Yeşilyurt'taki yol genişletme çalışmaları tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt İlçesi Atalar Mahallesinde yapımı tamamlanan köprü ve yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledi.

Halkapınar köprü genişletme çalışması Haberi

Halkapınar köprü genişletme çalışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi/İZBAN ile İzmir Metrosu arasındaki entegrasyonu sağlayan Halkapınar İstasyonu’nda aktarma işlemlerinin daha hızlı gerçekleştirmesi ve yolcu yoğunluğu nedeniyle oluşan sıkışıklığın giderilmesi amacıyla yaptığı çalışmaların ilk etabı tamamlandı. Halkapınar İstasyonu’nda bilet holünden Çınarlı yönüne yaya geçişlerini sağlayan mevcut çelik yaya köprüsü sökülerek genişliği 1.85’den 7 metreye çıkarıldı. Çalışmalar kapsamında ayrıca, köprü ucundaki sabit merpenler de çift yönlü yürüyen merpene dönüştürülerek özellikle engelli vatandaşların kullanımı için asansör de monte edildi. Yenilenen ve genişletilen köprünün hizmete girmesiyle birlikte İZBAN ve Metro’yu kullanan yolcular artık daha rahat aktarma yapma imkanına kavuştu. Yeni köprünün planlanan süreden açılması ve inşaat süresince yaşanan sıkışıklığın sona ermesi, istasyonu kullanan yolcuları sevindirdi. 


Önümüzdeki günlerde tamamlanarak hizmete açılacak Hilal Aktarma İstasyonu'nun ardından, Halkapınar’daki ikinci mevcut...