21 / 05 / 2024

Haluk Baysal eserleri

Haluk Baysal eserleri

Mimar Haluk Baysal kimdir? Mimar Haluk Baysal yaşadığı süre boyunca hangi işlere imza attı? İşte mimar Haluk Baysal'ın biyografisi ve hayata geçirdiği eserleri bu haberde...

Ahmet Haluk Dursun: İznik'in potansiyeli turizmle kısıtlanmamalı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, "Başkanlarımız ile Ankara'da ilk görüşmeyi yapmıştık. Bursa İznik'e neler yapabileceğimizi ve yapılan çalışmaları görmek amacıyla geldik, iznik'teki potansiyeli turizmle kısıtlamamak gerek" dedi.

Haluk Dursun Kayseri projeleri hakkında bilgi aldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret eden ve Kayseri Mahallesi'ni gezen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Başkan Çelik ile birlikte Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde incelemelerde bulundu

Ahmet Baysal evlerini satıp İzzet Baysal Vakfı'na bağışladı!

Sahip oldukları her şeyi satarak Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu amcasının vakfına bağışlayan İzzet Baysal’in yeğeni Ahmet Baysal, huzurevindeki hayatını Milliyet’e açtı..

Ahmet Baysal tüm servetini bağışladı!

Sahip oldukları her şeyi satarak Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu amcasının vakfına bağışlayan İzzet Baysal’in yeğeni Ahmet Baysal, huzurevindeki hayatını Milliyet’e açtı.

Haluk Sur kimdir?

1978 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği'ni bitiren, 1981 yılında NATO bursuyla University of Washington'da Çevre Mühendisliği alanında çalışmalar yürüten Haluk Sur'un özgeçmişi şöyle...

Haluk Bilginer ve Zerrin Tekindor'un evini su bastı!

Kendileri şehir dışındayken evlerini su basan Haluk Bilginer-Zerrin Tekindor çiftinin imdadına Zerrin Hanım'ın eski eşi Çetin Tekindor yetişti..

Haluk Beceren: Bursa'da turistlerin kalış süreci daha fazla olmalı!

Turizm Kokteyli Güney Marmara Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği Derneği ile Bursa Skal Kulübü'nün düzenlediği Turizm Haftası' kokteylinde konuşan Başkan Haluk Beceren, turistlerin Bursa'da kalış süresinin kısa olduğunu belirtti.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Koleksiyon/TSMD Mimarları Ağırlıyor!

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle Türk Serbest Mimarlar Derneği ve Koleksiyon Mobilya’nın ortak çalışması Koleksiyon / TSMD Mimarları Ağırlıyor- 1 sergilerinin birincisi Yakup Hazan Mimarlık 23 Mart'ta başlıyor.

Çamlıca Camii'nin altına İslam Eserleri Müzesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Klasik Sanatlar sergisinde yaptığı konuşmada sanatın önemine değinerek İstanbullulara müjde verdi. Büyük Çamlıca'da inşaa edilmekte olan caminin altına dev bir İslam eserleri müzesi inşaa ediliyor

Xanadu Otel Genel Müdürü Haluk Tüfekçi son yolculuğuna uğurlandı!

Antalya’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden turizmci Haluk Tüfekçi toprağa verildi. Xanadu Otel Genel Müdürü ve OTİ Hotel’s Operasyon Direktörü Haluk Tüfekçi(60), son yolculuğuna uğurlandı..

Haluk Dursun Demokrasi Müzesi'nde incelemelerde bulundu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Demokrasi Müzesi ile merhum Adnan Menderes'in anısını yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini söyledi.

Haluk Babaoğlu kimdir?

Çanakkale Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu kimdir? Haluk Babaoğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Haluk Babaoğlu, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Haluk Babaoğlu...

Faik Baysal Kütüphanesi açılışa hazırlanıyor!

Estetik görünümü ile dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Faik Baysal Kütüphanesi’nin açılışa hazırlandığını belirten Aktürk, Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği Faik Baysal Kütüphanemizde çalışmalar tamamlanmak üzere, dedi.

Haluk Baysal eserleri Haberi

Haluk Baysal eserleri

Haluk Baysal kimdir?

Mimar Haluk Baysal, 1918'de İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. Ardından 1944 yılında Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun oldu. 1951’de Melih Birsel ile birlikte ile Türkiye’nin ilk serbest mimarlık bürolarından biri olan Baysal-Birsel Mimarlık Bürosu’nu açtı.


Mimarlık çalışamalarını 1968 yılına dek kesintisiz olarak Baysal-Birsel Mimarlık Bürosu’nda sürdürdü. Aynı zamanda, 14 Şubat 1965 ile 13 Şubat 1967 tarihleri arasında 11. ve 12. Dönem Mimarlar Odası başkanlığı yaptı.


Emniyet Genel Müdürlüğü ile Mardin, Adana, Isparta ve Kütahya Valilikleri yapmış olan Tevfik Hadi Baysal'ın oğludur.


Haluk Baysal Eserleri

Profilo Fabrikası Yönetim Binası (1984)

Profilo Yönetim Merkezi (1982)

Profilo Fabrikası, Anaokulu Binası (1980)

Soytaş İşhanı (1976)

Beytem Han (1976)

Yaprak Köyü, Prefabrik Deprem Sonrası Konutları (1976)

Kamhi Apartmanı (1975)

Yeşilköy Toplu Konut Yerleşmesi (1973)

Uludağ 2. Gelişme Bölgesi'nde Otel Yarışma Projesi (1973)

500 Konutluk Hürriyet...