29 / 04 / 2024

hamamönü tarihi binalar

hamamönü tarihi binalar

Hamamönü’nde korku saçan metruk binanın sahiplerinden Prof. Uluçam “Daha dün oradaydım” derken, muhtar Adalı yalanladı: 1 yıldır gelmiyor.

Hamamönü'ndeki tarihi 2 bina restore edilecek mi?

Hamamönü’nde 2 tarihi bina, bağımlıların meskeni oldu. Mahalle sakinleri, restorasyona yanaşmayan Prof. Uluçam’a “Verin şu binayı” diyerek isyan etti.

Altında fırın olan binalar büyük risk altında! İstanbul'da tam 4 bin binayı fırınlar eritiyor!

Mega kent İstanbul’da altında fırın olan binalar büyük risk altında. Bilim insanları fırınların ısısıyla beton ve demirin yapısının bozulduğunu belirtirken, İstanbul’da binaların altındaki toplamda 4 bin fırının yönetmeliğe uygun yapılmadığı belirtildi.

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Daha önce 2014 yılında satışa çıkarılan ve o tarihte 11 milyon lira istenen tarihi Beylerbeyi Hamamı bir kez daha satışa çıkarıldı. O tarihte 8 hissedarı olan hamamın bugün 19 hissedarı bulunuyor ve istenilen para 48 milyon lira.

Londra'nın tarihi pazarı Camden Market satışa çıkarıldı!

İsrailli milyarder Teddy Sagi, sahibi olduğu Londra'nın tarihi, Camden Pazarı'nı satılışa çıkardı. Pazarın 1.5 milyar sterlin civarında satılması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın hizmet binaları TBMM'de!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının hizmet binaları ve personeline dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ'daki tarihi binalar restore ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi binaları restore ediyor...

Altın tarihi zirvesinde! Nereye kadar yükselir?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Altın tarihi zirvesinde! Nereye kadar yükselir?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 7 maddelik analizi...

Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi!

24 Temmuz'da ibadete açılacak Ayasofya Camisi'yle ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi" dedi.

Finike'deki tarihi binalar yenileniyor!

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Eski Mahalle’deki tarihi ve eski binaların aslına uygun olarak yenileceğini açıkladı.

Tarihi Roma Hamamı sit alanında yıkım başladı!

Tarihi Roma Hamamı’nın kazı çalışmaları yapılırken sit alanındaki yapıların yıkımı tek tek gerçekleştirildi. Sadece Bülent Doğan’ın işlettiği tesislerde yıkım başlamadı...

Tarihi binalar halkın hizmetine giriyor!

Beyoğlu Kültür Yolu Planı için, kullanılmayan tarihi binaların sahipleriyle görüşmelerde bulunduklarını söyleyen  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bunların tamamını sadece kültür ve sanat amaçlı olarak başta İstanbul olmak üzere Türk halkının kullanımına kazandıracağız” diye konuştu. 

Yeni Boğaziçi yasasıyla tarihi binalar da yıkılabilecek!

İstanbul Boğazı’ndaki tüm yetkilerin İBB’den Cumhurbaşkanlığı’na devredilmesini öngören yasa tasarısı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Hukukçular, yasa tasarısındaki yeni maddeler ile tarihi binaların yıkım ve restorasyonunun da Boğaziçi Başkanlığı'nın kontrolünde olacağını söyledi...

Almanya'daki Kramer Köprüsü'nün üzerinde binalar var!

Almanya'daki Ortaçağ'dan kalan Kramer Köprüsü Avrupa'nın üzerinden binalarında yer aldığu en uzun köprü olma özelliğine sahip. 

hamamönü tarihi binalar Haberi

hamamönü tarihi binalar

Sabah Ankara'nın dün manşetten duyurduğu Hacettepe Mahallesi'nde madde ve alkol bağımlılarının mesken tuttuğu metruk binayla ilgili ihtilafın derinleştiği ortaya çıktı. Başkent Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Melek Zekiye Uluçam, binayı önceki gün ziyaret ettiğini belirtirken Mahalle Muhtarı Fethi Adalı, Uluçam'ı yalanladı. Muhtar Adalı, "Dün geldiğini söylüyor, kim görmüş, nereye gelmiş? En son 1 yıl önce geldi. İhtilaf var, bizi de mağdur ediyorlar" dedi.


"HİÇ YAPTIRACAĞIM DEMEDİ"

Metruk binalar için 6 yıldır mücadele ettiğini belirten Hacettepe Mahallesi Muhtarı Fethi Adalı, "Bina ile ilgileniyorum, restorasyonla ilgili düşüncelerim var" diyen 8 numaralı binanın sahibi Doktor Uluçam'ı yalanladı. Adalı, "Önceki gün ziyaret ettiğini söylüyor ama kimse görmemiş, bizimle bir irtibatı olmadı. 6 yıldır mücadele ediyorum, bu profesörün kapısını kaç kez aşındırdım, defalarca arayıp acil müdahale edin,...