07 / 05 / 2024

hamitabat termik santralinin özelleştirilmesi

hamitabat termik santralinin özelleştirilmesi

Elektrik üretiminin yarısı özelleştirilecek. Seyitömer Termik Santrali 2 milyar 248 milyon dolara, Kangal Termik Santrali 985 milyon dolara, Hamitabat Santrali ise 105 milyon dolara özel sektöre açıldı...

IC İçtaş ve Limak'tan Gökova Körfezi'ne çimento fabrikası!

IC İçtaş ve Limak Holding, Gökova Körfezi'ndeki Yeniköy-Kemerköy termik santralinin ardından aynı lokasyonda çimento fabrikası kuracak. 150 milyon dolara mal olacak fabrika 2019'da üretime başlayacak.

İzmir Demir Çelik Termik Santrali'ne ikinci ünite izni çıktı!

Aliağa-Foça arasında daha önce Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) halkın katılımı toplantısı, tepki nedeniyle yapılamayan İzmir Demir Çelik (İDÇ) Termik Santralinin kapatılması gerekirken ikinci ünite kurmasına izin çıktı.

Özbekistan'dan yeni termik santral için 1 milyar dolarlık ihale!

Ülkedeki elektrik üretimi ve dağıtımını yapan Özbek Energo Devlet İşletmesi, gelecek ay ülkenin doğusunda inşaatı planlanan yeni termik santralinin iki enerji bloğunun inşaatı için ihale açacağını bildirdi.

ÖİB'den Hopa Termik Santrali'nde özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, atıl durumda bulunan Hopa Termik Santralinin de bulunduğu taşınmazlar ve üzerindeki varlıkların “varlık satış” yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesine karar verdi.

Hamitabat Doğalgaz Santrali'nin temeli atıldı!

Temeli atılan Hamitabat Çevrim Santrali, sağlayacağı doğalgaz tasarrufu sayesinde yılda 240 milyon doların yurt dışına gitmesini önleyecek. Limak Holding tarafından gerçekleştirilen Hamitabat Doğalgaz Santralinin temeli, dün düzenlenen törenle atıldı.

Çanakkale'ye 11 yeni termik santral daha!

4 termik santralin faaliyet gösterdiği Çanakkale çevresinde yakın zamanda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne, 11 yeni termik santral başvurusu daha yapıldı. Çevreciler olaya tepki gösteriyor.

Çanakkale'ye 11 yeni termik santral yapılacak!

Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak, büyük bölümü yapılaşmanın bulunmadığı doğal koylarda inşa edilmek üzere 11 termik santral başvurusunun yapılması bölge halkında endişeye yol açtı.

Zonguldak'taki termik santral için 43 bin ağaç kesilecek!

Zonguldak’ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi’ndeki termik santrale kadar kurulacak 54 kilometrelik enerji iletim hattının ormandan geçen 36.5 kilometrelik bölümünde 43 bin ağaç kesilecek. Köylüler duruma tepkii.

Orhaneli,Tunçbilek ve Soma B Termik Santrali ihalelerinin süresi uzatıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, ön yeterlilik ve son teklif verme tarihleri, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri için 8 Aralık saat 17.00, Soma B Termik Santrali için ise 19 Aralık saat 17.00 olarak belirlendi.

Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri için ek süre!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Soma B Termik Santrali ihalelerinin son teklif verme sürelerinin uzatıldığını duyurdu. İşte yeni teklif verme tarihleri...

Soma B Termik Santrali ihalelerinin süresi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Soma B Termik Santrali ihalelerinin son teklif verme sürelerini uzattı. Termik Santralleri için en geç 24 Kasım olarak açıklandı.

Soma, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santrali özelleştirme süresi uzatıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Soma B Termik Santralinin özelleştirilme sürelerinin uzatıldığını bildirdi. Özelleştirme İdaresi'nin süre uzatım ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yırca Termik Santrali şantiyesinde çalışan işçilerin işine son verildi!

Danıştay’ın Soma Yırca Köyü'ndeki termik santraline yürütmeyi durdurma kararı vermesi sonrasında termik santrali yapacak olan Kolin firmasının şantiyesinde çalışan 50’si özel güvenlik görevlisi yaklaşık 100 kişi işten çıkarıldı...

hamitabat termik santralinin özelleştirilmesi Haberi

hamitabat termik santralinin özelleştirilmesi


EÜAŞ'taki toplam 24,7 bin megavat kapasiteli santralin 11,7 bin megavatının özelleştirilmesi planlanıyor; tesisler toplam 13 milyar dolar gelirle özel sektöre açılacak.


Seyitömer Termik Santrali 2 milyar 248 milyon dolara, Kangal Termik Santrali 985 milyon dolara, Hamitabat Santrali ise 105 milyon dolara özel sektöre açıldı. Bundan sonraki süreçte ilk olarak Çatalağzı Termik Santrali'nin özelleştirme ihalesinin gerçekleştirilmesi beklenirken, bunu Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan santrallerinin ihaleleri izleyecek. Yeniköy ve Yatağan santrallerinin aynı portföyde ihale edilmesi de söz konusu olabilecek. 


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın özelleştirme ihalelerinden toplam 13 milyar dolar gelir beklendiğini belirttiği elektrik üretim santrallerinin değerlemesini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) yapacak, daha sonra ihaleye çıkılacak. 


EÜAŞ'ın elindeki toplam 24,7 bin megavat kapasitenin 16,7 bin megavatı  özelleştirme kapsamında yer alırken, Keban, Karakaya, Atatürk...