28 / 04 / 2024

Hamitabat

Hamitabat

Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketinin hisselerinin yüzde 100'ünün özelleştirilmesine ilişkin son teklif verme tarihi, 14 Ocak 2013 olarak belirlendi...

Trakya'da 'Esen Tepe Taş Ev' trendi!

2015'ten beri Lüleburgaz Hamitabat Köyü’nde fotoğraf sanatçısı olan Erdem Esen’in işlettiği Esen Tepe Taş Ev'e ziyaretçi akını başladı.

Bursa Orhaneli'nde 218 lojmanın 68'i hasarlı!

EÜAŞ 2018 Sayıştay Denetim Raporu'nda Orhaneli’nde bulunan 218 lojmanın 68’inin hasarlı olduğu, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki Hamitabat Santrali'nin özelleştirilmesinden sonra 218 lojmanın 14’ünün kullanılamaz halde olduğu açıklandı...

Aydın'da inşaat asansörünün halatı koptu!

Aydın Çine Hamitabat Mahallesi'nde 5 katlı binanın dış cephesini boyamak için kurulan inşaat asansöründe halatının kopması sonu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Aydın Çine Şehirlerarası Otobüs Terminali temeli 22 Şubat'ta atılacak!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Çine Şehirlerarası Otobüs Terminali temel atma töreni 22 Şubat Pazartesi günü saat 12.00’de Hamitabat Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı numara 84 adresinde gerçekleştirilecek.

Hamitabat Doğalgaz Santrali'nin temeli atıldı!

Temeli atılan Hamitabat Çevrim Santrali, sağlayacağı doğalgaz tasarrufu sayesinde yılda 240 milyon doların yurt dışına gitmesini önleyecek. Limak Holding tarafından gerçekleştirilen Hamitabat Doğalgaz Santralinin temeli, dün düzenlenen törenle atıldı.

Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali yenileniyor!

Limak Holding, Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santralı yenileme projesinin temelini attı. Enerji Bakanı Yıldız, "Son bir haftada yalnızca bakanlığımızın yaptığı açılışlar tutarı 2.1 milyar dolar" dedi.

Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali'nin temeli atıldı!

Türkiye'nin en eski doğalgaz çevrim santrali olan, 1200 megavatlık Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali temel atma ve kredi imza töreni yapıldı.

Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali'nin temeli atıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "Son bir hafta içerisinde yalnızca bakanlığımızın yaptığı açılışların tutarı 2.1 milyar dolar" dedi.

Limak Grubu, Hamitabat Santrali'ne 395 milyon euro kredi sağladı!

Limak Grubu, Hamitabat Santrali'nin 520 milyon euroluk yatırımı için 395 milyon euro kredi sağladı. 12-15 yıl vadeli olacak kredi Unicredit, Yapı Kredi, Ing, KFW IPEX ve DZ Bank'tan sağlandı.

Kırklareli Hasbuğa ve Eskibağlar'da acele kamulaştırma yapılacak!

380 kV (Hamitabat-Alibeyköy) Brş.N.-Vize 380 Havza TM Enerji İletim Hattı Projesi için Kırklareli Vize'ye bağlı Hasbuğa Köyü ve Eskibağlar'da acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Limak Hamitabat Santralini de yenileyecek!

Çimentoda büyüyen Hem Türkiye'nin hem de Limak 'ın uzun vadeli yatırımlarının devam edeceğini belirten Nihat Özdemir, çimentoda kapasite artırım yatırımlarının 2014 yılı içinde tamamlanacağını bildirdi.

Elektrik üretiminin yarısı özelleştirilecek!

Elektrik üretiminin yarısı özelleştirilecek. Seyitömer Termik Santrali 2 milyar 248 milyon dolara, Kangal Termik Santrali 985 milyon dolara, Hamitabat Santrali ise 105 milyon dolara özel sektöre açıldı...

Hamitabat Santrali özelleştirme ihalesie 3 teklif geldi!

Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin özelleştirme ihalesine 3 teklif geldi...

Hamitabat Haberi

Hamitabat

Hamitabat Santrali'nin özelleştirilmesinde 22 Kasım 2012 (bugün) olan son teklif verme tarihi 14 Ocak 2013 tarihine kadar uzatıldı. 

     Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin bağlı ortaklığı olan Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi'nin hisselerinin yüzde 100'ünün blok satış yöntemi ile özelleştirmesine ilişkin son teklif verme tarihini 14 Kasım 2013 olarak yeniden belirledi. 

     ÖİB, söz konusu santral için son teklif verme tarihini önce 19 Ekim olarak belirlemiş, daha sonra da son teklif verme tarihinin 22 Kasım 2012 tarihine kadar uzatıldığını açıklamıştı. 

     ÖİB, Ekim ayında yaptığı açıklamada da Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi'nin özelleştirme ihalesine başvuran 4 firmanın ön yeterlilik kriterlerini karşıladığını bildirmişti. 

     Türkiye'nin en büyük doğal gaz santrallerinden bir tanesi olan...