04 / 05 / 2024

Han Tümertekin mimar

Han Tümertekin mimar

Mimarlığın Oscar’ı kabul edilen Ağa Han ödüllü Mimar Han Tümertekin kimdir? Han Tümertekin bugüne kadar hangi projeler imza attı? Han Tümertekin hangi ödüllere sahip? İşte Han Tümertekin'nin biyografisi...

Depremde bu binaların hangisi yıkılır, hangisi yıkılmaz?

İTÜ mezunu Mimar Şenol Gökner, takipçileri ile iki farklı binanın fotoğrafını paylaştı ve bir soru sordu. Depremde bu binalardan hangisi yıkılır, hangisi yıkılmaz? İşte o soruya gelen yanıtlar...

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri nerede? Mimar Sinan Evleri fiyat listesi!

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri nerede sorusunun yanıtı ve Mimar Sinan Evleri fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte Emlak Konut GYO'nun en yeni projesi Mimar Sinan Evleri ile ilgili detaylar...

Dario Cecchini’nin Bodrum’da açacağı restoranına Türk mimar imzası!

İtalyan et uzmanı Dario Cecchini’nin Bodrum’a açacağı restoranı “Atelier di Carne”nin mimari tasarımı ve uygulaması, Zeynep Yılmaz’ın patronu olduğu Thanx Mimarlık tarafından yapılıyor.

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

Kadir Topbaş hayatını kaybetti!

Türk mimar, iş adamı, siyasetçi ve Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İzmir'de tarım alanı imara mı açılacak? 

İzmir'in mevkiindeki birinci derecede doğal sit kapsamındaki tarım alanı için imara açılmak isteniyor. Söz konusu imar İzmir İl Toprak Kurulu üyeleri oy çokluğuyla onaylandı, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği imar için itirazda bulunuyor. 

Han Tümertekin Tasarım Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Han Tümertekin Tasarım Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Saimhan Tümertekin tarafından kuruldu.

Ünlü mimar Engin Artemel vefat etti!

ABD'de yaşayan ünlü Türk mimarı Engin Artemel Virginia'nın Alexandria bölgesinde 81 yaşında yaşamını yitirdi.

Architect World Turkey 23 Ekim'de kapılarını açıyor!

Türk mimar, iç mimar, tasarımcı ve diğer yapı uzmanlarını bir araya getirecek  Architect World Fuarı, İstanbul'da 23 Ekim tarihinde gerçekleşecek...

Sinan Genim: Kanal İstanbul gibi projelerle başarılı olmamız istenmiyor!

Türk Mimar ve Siyasetçi Sinan Genim Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, "Olağan işleri herkes yapar. Önemli olan ülkenin önünü geçecek projeler geliştirmektir. Kanal İstanbul gibi projelerle başarılı olmamız başarılı işler yapmamız istenmiyor, birilerini rahatsız ediyor" dedi.

Tarihi Kurşunlu Han Türkiye'nin desteğiyle restore edilecek!

Üsküp’teki en önemli Osmanlı eserleri arasında yer alan Kurşunlu Han’ın kullanım hakkı bugün Yunus Emre Enstitüsüne devredildi. Kurşunlu Han Türkiye’nin desteğiyle restore edilip tarihe kazandırılacak.

Notre Dame Katedrali için Türk mimar Sunay Erdem'den çarpıcı fikir!

Dünyaca ünlü mimar Sunay Erdem yanan Notre Dame çatısı için bir proje üretti. Erdem, ''Çatıyı bir kamusal alana çevirebiliriz. Paris'in için yeni bir bakış, buluşma noktası olur'' diye konuştu. 

Norveç'te yer çekimine meydan okuyan otel! 

Norveç'te planlarını Türk mimar Hayri Atak'ın çizdiği otel için tartışmalar devam ediyor. 

Han Tümertekin mimar Haberi

Han Tümertekin mimar

Han Tümertekin kimdir?

Han Tümertekin, 1958 yılı İstanbul doğumlu. 1982'de Mimarlık Fakültesi'nden mezun olan Han Tümertekin Mimarlar Tasarım adlı ofisin ortağı.


1982-1983 yılları arasında Bernstein Champetier Vidal ve Gülgönen'in atölyesinde mimar olarak çalışan Han Tümertekin, 1988'de İstanbul Üniversitesi'nde tarihsel koruma ve yakın yıllarda İstanbul'daki uygulama örnekleri adlı teziyle yüksek lisans eğitimini tamamladı. 


1984'te profesyonel kariyerine başladı. 1986'da "Mimarlar Tasarım ve Danışmanlık Hizmetleri AŞ"yi kurdu. 1996'da Archiprix/Türkiye jürisinde görev aldı. 1996'da Yıldız Teknik üniversitesi'nde, 1998'de Uludağ üniversitesi'nde proje stüdyosu yürütmeye başladı. 1992'den beri çeşitli üniversitelerde konuk jüri üyeliği yapmaktadır. 2004 yılında, B2 Evi ile Ağa Han Mimarlık ödülü'ne layık görülmüştür. 2007’de Ağa Han Mimarlık Ödülleri’nin jürisinde yer almıştır. 


Han Tümertekin’in sahip olduğu ödüller:

- ArkiPARC Gayrimenkul Ödülü, Kamusal Proje Kategorisi Ödülü, (Santralistanbul Kültür ve Eğitim...