18 / 05 / 2024

hanehalkı borcu

hanehalkı borcu

Küresel hanehalkı borcu 2007'den Eylül 2019'a kadar 12 trilyon dolar artarak 47 trilyon dolar ile rekor seviyeye ulaşırken, yeni tip koronavirüs krizi hanehalkı borç yükünü ağırlaştıracak.

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay yine konut kredilerinin!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluştururken, söz konusu borç kalemi 12,25 trilyon dolar şeklinde hesaplandı

ABD'de hanehalkı borcu 2023'ün ilk çeyreğinde 17 trilyon doları aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de hanehalkı borcu, bu senenin ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9 arttı ve 17,05 trilyon dolara yükseldi.

ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan 2020'nin üçüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre; ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı.

Kovid-19 hanehalkı borç yükünü ağırlaştıracak!

Küresel hanehalkı borcu 2007'den Eylül 2019'a kadar 12 trilyon dolar artarak 47 trilyon dolar ile rekor seviyeye ulaşırken, yeni tip koronavirüs krizi hanehalkı borç yükünü ağırlaştıracak.

Koronavirüs konut kredisi borçlarını artıracak!

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) "Kovid-19 Hanehalkı Borç Yükünü Ağırlaştırıyor" başlıklı raporunu yayımladı. Küresel hanehalkı borcu 2007'den Eylül 2019'a kadar 12 trilyon dolar artarak 47 trilyon dolar ile rekor seviyeye ulaştı…

Çevre temizlik vergi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

7143 sayılı Kanun çerçevesinde çevre temizlik vergisi borcu da yapılandırılabiliyor. Peki, bu kapsamda çevre temizlik vergi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

Emlak vergisi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenen emlak vergisi borcu yapılandırılabiliyor. Peki, emlak vergisi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

5 soruda emlak vergisi borcu yapılandırma 2018!

Vergi affı ile devlet, vergi borcu olan vatandaşlarla barışıyor. Aftan emlak vergisi borcu olanlar da yararlanabiliyor. Peki, emlak vergisi borcu olanlar borçlarını nasıl yapılandıracak?

İnşaat, gayrimenkul ve ulaştırmanın dış borcu 41.5 milyar dolar!

2004 yılında bankalar hariç şirketlerin dış kredi borcu 27.5 milyar dolardı. Şimdi ise bu rakam 115.8 milyar dolar. Bu rakamın yüzde 60'ı hizmetlere ait olup, hizmetler içinde de yüzde 60'ı inşaat, ulaştırma ve gayrimenkulun borcu...

Konut kredisi borcu ödenen ev satılabilir mi?

Konut kredisi, doğru ödeme planı yapıldığı takdirde ödenmesinde sıkıntı çıkmayacak bir kredi lakin hayat bazen planladığımız gibi gitmeyebiliyor. Peki kredi borcu ödenen evi satmak mümkün mü?

3 maddede kredi borcu olan ev nasıl satılır?

Kredi kullanarak bir ev satın aldığınızı ve henüz kredi borcu bitmeden evi satmak istediğinizi düşünelim. İşte 3 maddede kredi borcu olan evin satışı..

Emlak vergisi borcu ödenmezse ne olur?

Emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ödemeleri Mart,Nisan, Mayıs ve Kasım aylarında yapılıyor. Peki, emlak vergisi borcu ödenmezse ne olur?

Gecikmiş emlak vergisi borcu nereye ödenir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, zamanında ödeme yapılmazsa ne olur? Gecikmiş emlak vergisi borcu nereye ödenir?

hanehalkı borcu Haberi

hanehalkı borcu

Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IIF) IIF'in yayımladığı "Kovid-19 Hanehalkı Borç Yükünü Ağırlaştırıyor" başlıklı raporda, 2019'un üçüncü çeyrek sonu itibarıyla hanehalkı borcunun küresel GSYH'nin yüzde 60'ına denk geldiği belirtildi. 

Raporda, 2007'den beri şirketlerin ve kamunun borçlarının sırasıyla 31 trilyon dolar ve 34 trilyon dolar arttığı, hanehalkı borcuna da 12 trilyon dolar eklendiği, böylece hanehalkı borcunun 2019'un üçüncü çeyreği sonu itibarıyla 47 trilyon dolara yükselerek rekor seviyeye ulaştığı kaydedildi.

"Koronavirüsten dolayı öngörülen iş kayıpları hanehalkı borcunu artıracak"

IIF'in raporunda, koronavirüs krizinin hanehalkı borç yükünü ağırlaştıracağı ve koronavirüsten dolayı öngörülen iş kayıplarının hanehalkı borcunda gelir ve varlıklara göre büyük bir yükselme anlamına geleceği uyarısında bulunuldu.

Koronavirüs öncesi IIF'in örnekleme yaptığı 75 ülkenin 4'te 3'ünden fazlasında hanehalkı borcunun toplam GSYH'ye oranının 2008 finansal krizi öncesi oranları geçtiğine işaret...