29 / 04 / 2024

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay yine konut kredilerinin!

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay yine konut kredilerinin!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluştururken, söz konusu borç kalemi 12,25 trilyon dolar şeklinde hesaplandı



Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan geçen senenin 4. çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu yayımlandı.

Söz konusu rapora göre, Amerikalıların borcu, 2023 yılının son çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 1,2 artış gösterdi ve 17,5 trilyon dolara ulaştı.

Söz konusu hanehalkı borcu, geçen senenin 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 212 milyar dolarlık artarken,, yıllık bazda 604 milyar dolarlık yükseliş gösterdi.

EN BÜYÜK BORÇ KALEMİ KONUT KREDİSİ BORÇLARI

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri almayı sürdürürken, söz konusu borç kalemi geçen senenin son çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla 112 milyar dolar artış gösterere 12,25 trilyon dolara yükseldi. Konut kredileri kaynaklı borçlar 2023 yılında bir önceki seneye göre de 329 milyar dolarlık artış gösterdi.

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay yine konut kredilerinin!

Geçen sene sonu itibarıyla ABD'lilerin en çok borçlandığı diğer kalemler de 1 trilyon 607 milyar dolar ile otomobil kredileri, 1 trilyon 601 milyar dolar ile öğrenci kredileri ve 1 trilyon 129 milyar dolar ile kredi kartları şeklinde sıralandı.

Ayrıca açıklanan rakamlara göre kredi kartı borçları geçen sene sonu itibarıyla bir önceki seneye göre 143 milyar dolarlık yükseliş gösterdi. Otomobil kredileri kaynaklı borçlar 2023 yılında bir önceki yıla göre 55 milyar dolar, öğrenci kredileri kaynaklı borçlar 6 milyar dolar artış gösterdi.

KONUT FİYATLARI DÜŞTÜ

S-P CoreLogic Case-Shiller, 2023 yılının Kasım ayına ait ulusal konut fiyat endeksi verilerini geçtiğimiz günlerde resmen yayımladı. Söz konusu verilere göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, geçen sene Kasım ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 5,1'lik artış gösterdi. Söz konusu endeks, Ekim'de de yıllık yüzde 4,7 artış göstermişti.

ABD'nin 20 kentindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks de Kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına kıyasla yüzde 5,4 yükseldi.

 

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Tek tek hesaplandı: 2023 için 55, 2024 için 87 bin TL!

EYT'de 2. aşama ortaya çıktı! Bağ-Kur'lulara 5 yıl erken emeklilik mi geliyor?


Geri Dön