24 / 11 / 2024

hanehalkı tasarruf artış

hanehalkı tasarruf artış

Son yıllarda konut piyasası gayet canlı. Her yıl birinci el ve ikinci elde 1 milyonunun üzerinde konut satılıyor. Bu yıl da 1.3 milyon satış adedini geçerek yeni bir rekor kırması söz konusu. Hanehalkı tasarruf ediyor, birikimini büyütüyor ve konut alıyor.

Kur korumalı mevduatta son 2 haftada rekor artış! Tasarruf sahibi yeniden KKM hesaplarına hücum ediyor!

Döviz kurlarının yatay seyri nedeniyle geçen yıl aralık ayından itibaren gerileyen Kur Korumalı Mevduat (KKM) yeniden tasarruf sahiplerinin gözdesi oldu. Son 2 hafta içerisinde 114 milyar liralık artışla bugüne kadarki en yüksek seviyesine çıktı.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, Enflasyon Korumalı Tasarruf Kampanyası için düğmeye bastı!

Yarım asırlık Sinpaş Holding güvencesiyle faaliyet gösteren Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı; başlattığı yeni kampanyasıyla konut, iş yeri, araç alımlarında müşterilerine teslim tarihine kadar enflasyon artışından etkilenmeyen tasarruf modeli sunacak.

3 milyon vatandaş tasarruf finansmanıyla tanışacak!

Faizsiz ev edindirme sistemine ilgi her geçen gün artıyor. Mağduriyetin giderildiği tasarruf finansmanında hedef 2023 yılı sonuna kadar 3 milyon kişi. 

Tasarruf Finansmanı Yasası konut almak isteyenlerin kazanımlarını artıracak!

Eminevim Genel Müdürü M. Musab Üstün, son dönemlerde sık sık gündeme gelen Tasarruf Finansmanı Yasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Tasarruf finansman şirketlerinde sermaye artırımı dolandırıcılığı önler mi?

Çıkarılan yasa ile tasarruf finansmanı şirketlerine en az 100 milyon TL ödenmiş sermaye şartı getirildi. Peki bu sermaye şartı, dolandırıcılığı önler mi? Tasarruf finansman şirketlerinde sermaye artırımı sorunları çözecek mi?

Tasarruf finansman şirketlerine 1 ay süre!

Çıkarılan yasa ile tasarruf finansmanı şirketlerine en az 100 milyon TL ödenmiş sermaye şartı getirildi. Tasarruf finansman şirketlerinin biir ay içinde BDDK'ya uyum planlarını sunmaları ve Finansal Kurumlar Birliği'ne üye olmaları gerekli...

Tasarruf finansman şirketlerine 100 milyon TL’lik sermaye şartı!

Faizsiz konut ve taşıt edindiren firmalarla ilgili yasa teklifi TBMM’ye sunuldu. Yeni düzenleme ile bu şirketlere 100 milyon TL’lik sermaye şartı,  zimmet suçu işleyenlere ise 12 yıla kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor.

Avrasya GYO'nun çıkarılmış sermayesi 144 milyon TL'ye artırıldı!

Avrasya GYO'nun 72 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden karşılanmak suretiyle 144 milyon TL'ye artırılması nedeniyle, ihraç edilecek 72 milyon TL nominal değerli payların halka arzına ilişkin izahname ile tasarruf sahiplerine satış duyurusu yapıldı.

Doğal gazdan tasarruf etmenin 10 püf noktası!

Soğukların başlaması ile birlikte doğaz gaz tüketiminde artış oldu. Daha az enerjiyle daha fazla ısı elde etmek için yapılması gereken noktalar var. İşte doğal gazdan tasarruf etmenin 10 püf noktası...

TSPB Başkanı Dr. Keler: Ülkemizin temel sorunlarından birisi kronik tasarruf eksiğimiz!

TSPB Başkanı Dr. Keler, "Ülkemizin temel sorunlarından birisi kronik tasarruf eksiğimiz. Sağlıklı bir şekilde kalkınabilmemiz için yurt içi tasarrufları mutlaka artırmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Birevim'den milli ekonomiye artı destek kampanyası 1T4G!

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Çiftçi, "Eylül ayında milli ekonomiye artı destek kampanyası 1T4G'yi hayata geçirdik. Kampanyayla bireyler, birlikte tasarruf yaparak ev ve araba başta olmak üzere ihtiyaçlarını kolaylıkla giderecekler" dedi...

Tasarruf mevduatı ile konut alımı arttı!

Tasarruf mevduatını en çok arttıran ilk 5 ilin 4’ünde konut alım verileri dikkatleri çekti. Tasarruf bilincini artırmaya yönelik çabalar işe yaradı. 

Türkiye'de hem konut edinme, hem de tasarruf arttı!

Son yıllarda konut piyasası gayet canlı. Her yıl birinci el ve ikinci elde 1 milyonunun üzerinde konut satılıyor. Bu yıl da 1.3 milyon satış adedini geçerek yeni bir rekor kırması söz konusu. Hanehalkı tasarruf ediyor, birikimini büyütüyor ve konut alıyor.

hanehalkı tasarruf artış Haberi

hanehalkı tasarruf artış

TÜİK’in yeni hesaplama sistemi GSYH’yı yüzde 20 artırdı ve son 4 çeyrekte 850 milyar dolara çıkardı. Kişi başına geliri de 10 bin doların üzerine attı. Bu tür revizyonlar geçmişte de yapıldı. Revizyonlar 1991’de yüzde 38, 2007’de yüzde 30 ve 2015’te yüzde 20 düzeyinde oldu. Birinci revizyon 21, ikinci 16 ve üçüncü de 9 yıl arayla yapıldı. Yani her yıla 2 puan düşecek şekilde revizyonlar yukarı yönde gerçekleşiyor. Bu anlamda sonuncusunda da bir aşırılık yok denilebilir.


- Gelişen bir ekonomi olmamız revizyonların yüksek oranlı ve yukarı yönlü olmasını en önemli destekçisi.


- Kayıtdışılığın yüksekliği de bu revizyonlarda ciddi rol oynuyor.


- Yapılan son revizyonda en çok dikkate çeken ve eleştirilen konulardan biri nasıl olup da geçen yıl yüzde 4’lük büyümenin yüzde 6’ya revize...