15 / 05 / 2024

Hangi alanlarda sağlık tesislerine yer verilir

Hangi alanlarda sağlık tesislerine yer verilir

Özel sağlık tesisi yapılacak alanlar belirlenmeden Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatının uygun görüşü alınması gerekiyor? Peki sağlık tesisleri alanı nedir? Hangi alanlarda sağlık tesislerine yer verilir?

26 Haziran 2023 günü sağlık ocakları açık olacak mı?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala 26 Haziran 2023 Pazartesi gününde sağlık ocaklarının açık olup olmayacağı merak ediliyor. Bunun yanı sıra banka, noter ve adliye gibi resmî kurumların durumu da sorgulanıyor. 26 Haziran’da hangi resmî kurumlar açık olacak veya açık olacak mı? İşte tüm detaylar…

Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 sözleşmeli personel alımında son dakika! Pozisyonlar açıklandı! Hemen bakın!

Sağlık Bakanlığı tarafından 31 bin 600 sözleşmeli personel alımına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Tercihler 3 Nisan'da son bulacak. Peki hangi alana kaç kişi alınacak? İşte detaylar..

Sağlık Bakanlığı ikinci etap personel alımı başladı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı tarihleri 2023! 

"Sağlık Bakanlığı 2. personel alımı ne zaman, hangi tarihte?" sorusunun cevabı sık sık arama motorlarında araştırılıyor. Sağlık Bakanlığı ikinci etap personel alımı başladı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı tarihleri 2023! 

Genel sağlık sigortası hangi hastanelerde geçerli? Genel sağlık sigortası neleri kapsar?

Genel sağlık sigortasına dair vatandaşların merak ettiği birtakım hususlar vardır. İşte genel sağlık sigortasına dair detaylar!

Doktor randevusuna gitmeyenler dikkat! Sağlık Bakanlığı hangi yaptırımı uygulayacak?

MHRS randevu sisteminden randevu almasına rağmen gitmeyenlerin sağlık sisteminde aksama oluşturması ve başka hastaların ihtiyacı olan tedaviyi almasını engellemesi Sağlık Bakanlığı’nı hareket geçirdi. MHRS randevusuna gitmeyenlere hangi yaptırım uygulanacak?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı branş ve kadroları belli oldu mu? Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları neler?

Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı hangi branşlarda olacak? Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı branş ve kadro dağılımı belli oldu mu? İşte Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ile ilgili tüm detaylar..

Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır?

Tapu işlemleri belli yaş aralıklarında yapılmaktadır. Tapu devri nedir, Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır? İşte detaylar!

Sağlık Bakanlığı bombayı patlattı! 85 bin personel alımları ne zaman, hangi branşlarda yapılacak?

Sağlık çalışanlarının uzun bir süredir beklediği personel alımlarına dair müjdeli haber geldi. Haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısından sonra verdi. İşte detaylar!

RSG İç Mimarlık, Manisa OSB Sağlık ve Spor Kulübü'nü tasarlayacak!

Konut, turizm işletmeleri, çok amaçlı sosyal mekânlar ve sağlık yapıları gibi alanlarda iç mimari tasarım ve uygulama projeleri gerçekleştiren RSG İç Mimarlık, Manisa OSB Sağlık ve Spor Kulübü’nün iç mekân, dış cephe ve peyzaj tasarımını da üstlendi.

ASİAD: Termal ve sağlık turizmi ile kalkınacağız!

ASİAD Başkanı Barış Aydın, termal turizmin ve sağlık turizminin Ankara'yı bu alanlarda dünya ölçeğine taşıyabileceğini, verilecek planlı destekle hem Ankara ekonomisinin büyüyeceğini, hem yeni istihdam imkanları doğacağını söyledi.

Timtaş, site sakinlerinin sağlık alanında özel hizmetler almasını sağlıyor!

Hizmet verdiği alanlarda özverili bir anlayış ile çalışmayı kendine amaç edinen Timtaş, Özel Esencan hastanesi ile yaptığı anlaşma ile hizmet verdiği site sakinlerinin sağlık alanında özel hizmetler almasını sağlıyor...

Başakşehir İkitelli Sağlık Kampüsü nerede?

Başakşehir Şehir Hastanesi, 2680 yatak kapasiteli İkitelli Sağlık Kampüsü, Başakşehir'de nereye yapılacak? İkitelli Sağlık Kompleksi'nin etrafındaki konut projeleri hangileri? Başakşehir Şehir Hastanesi hangi yollar üzerinde? İşte detaylar...

Sağlık tesisleri alanı nedir?

Özel sağlık tesisi yapılacak alanlar belirlenmeden Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatının uygun görüşü alınması gerekiyor? Peki sağlık tesisleri alanı nedir? Hangi alanlarda sağlık tesislerine yer verilir?

Hangi alanlarda sağlık tesislerine yer verilir Haberi

Hangi alanlarda sağlık tesislerine yer verilir

Sağlık tesisleri alanı nedir?

Sağlık tesisleri alanı, hastane, sağlık ocağı, aile sağlık merkezi, doğumevi, dispanser ve poliklinik, ağız ve diş sağlığı merkezi, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, entegre sağlık kampüsü gibi fonksiyonlarda hizmet veren gerçek veya tüzel kişilere veya kamuya ait tesisler için uygulama imar planında özel veya kamu tesisi alanı olduğu belirtilmek suretiyle ayrılan alanlarına deniyor.


Özel sağlık tesisi yapılacak alanlar belirlenmeden Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatının uygun görüşü alınır.Sağlık tesisleri alanlarına, karma kullanım alanlarında; ticaret ve konut alanlarında da yer veriliyor.


Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi karma kullanım alanları: Tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, turizm+ticaret, ticaret+konut, turizm+ticaret+konut kullanımlarından sadece birinin veya ikisinin veyahutta tamamının birlikte yer aldığı alanlardır. 


Bu alanlarda plandaki kullanım kararına bağlı olarak konut veya turizm tesisi yapılması halinde...