04 / 07 / 2024

hangi eşyaların haczi mümkün

hangi eşyaların haczi mümkün

Borçlu kimsenin borcunu ödememesi durumunda İcra takibinde bulunulması için alacaklının başvuru yapmasıyla haciz işlemi başlatılmış oluyor.Haciz memuru borcun karşılığında eve gelip bazı eşyalara el koyuyor.Peki hangi ev eşyaları haczedilir?

Hangi eşyalar haczedilebilir?

Alacaklının talebi doğrultusunda icra takibi işlemi başlatılabiliyor. Borçluya tebligat gönderiliyor ve bu tebligata uymak zorunda oluyor eğer uymazsa takip kesinleşiyor. Eve icra gelebiliyor. Eve gelen icra memurları hangi eşyalar haczedilebilir?

İzmir'de ev sahibi kiracısı evde yokken eşyalarını sokağa attı: Eşyalar yağmalandı!

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısı evde değilken eşyalarını sokağa attı. Yaşanan bu olay sosyal medyada gündem oldu. 

BİM'de bu cuma halı yıkama makinesinden, mutfak eşyalarına kadar birçok üründe indirim var!

BİM 5 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Kataloğu'nu yayımladı. BİM'de bu hafta; halı yıkama makinesinden, küçük ev aletlerine, beyaz eşyalardan, teknolojik ürünlere, kozmetik malzemelerden, mutfak eşyalarına kadar birçok kategoride ürün indirimli fiyatları ile raflarda yerini alıyor.

Yurt dışından getirilecek elektronik eşyaların bandrol bedellerinde değişiklik yapılmadı...

Yurt dışından getirilecek olan elektronik eşyaların bandrol bedellerinde değişikliğe gidilmediği açıklandı. Bu kapsamda konu ile ilişkin kararda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte haberin detayları...

MediaMarkt, BOSCH SMS4IMI62T E Enerji Sınıfı 6 Programlı 14 Kişilik Bulaşık Makinesi’ni satışa çıkardı!

Gündelik hayatı kolaylaştıran beyaz eşyaların başında gelen bulaşık makineleri, zaman yönetimi konusunda her zaman avantaj sağlıyor. MediaMarkt’ta bu kapsamda, BOSCH SMS4IMI62T E Enerji Sınıfı 6 Programlı 14 Kişilik Bulaşık Makinesi’ni satışa sundu.

Çeyizde olması gereken elektrikli eşyalar nelerdir? Çeyize elektronik ne alınır?

Çeyizde olması gereken bazı eşyalar vardır. Bunlardan en önemlisi de elektronik eşyalardır. Kız tarafının alması gereken elektronik eşyalar genel olarak küçük ev aletleri olmaktadır. Peki çeyizin olmazsa olmazı elektronik eşyalar nelerdir?

Edirne'de yerli hibrit ayçiçeği ekimi başladı! Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! 

Edirne'de "Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerini Artırma Projesi" çerçevesinde yüzde 90 hibeli dağıtılan tohumların ekimi yapılıyor. Peki Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! İşte 17 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe, "Deprem değil, bina öldürür. Yapı stoğumuzu iyileştirmek için çok vaktimiz yok" açıklamasında bulundu. Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?  

TOKİ 15- 24 Ocak il il kura takvimi açıklandı! TOKİ kurası etap etap peş peşe gününde yapılıyor! Güncel kura takvimi...

TOKİ, Ocak ayı kura takvimi güncellendi. TOKİ 15- 24 Ocak il il kura takvimi açıklandı! TOKİ kurası etap etap peş peşe gününde yapılıyor. Peki bu hafta hangi illerde kura yapılacak? İşte detaylar...

Beyaz eşya alacaklar dikkat! Şok Markette indirimli beyaz eşya fırsatları için son 2 gün!

Evini yenilemek isteyenler, mobilyalarını tamamlamak isteyenler, bozulan beyaz eşyalarının yerine yenisi koymak isteyenler indirimli fiyatlar için son 2 gün!

En ucuz beyaz eşyalar en ucuz fiyata burada! İşte 9 Ekim 2022 fiyat listesi...

Son 1 ayın en uygun fiyatlı beyaz eşyalarını en ucuza nerede bulabileceğizi topladık. Beyaz eşyaların en ucuz fiyatları şöyle...

Ev eşyaları için indirim zamanı! n11’in 6 Ekim 2022 tarihli fiyat listesi

Hava perdesinden makarna yapıcıya, şarap soğutucudan ankastre davlumbazlara ev eşyalarında kampanyalar ardı ardına geliyor. n11’in indirimli ürün listesi şöyle…

En ekonomik beyaz eşyalar burada! Trendyol 4 Ekim 2022 fiyat listesi

Online alışveriş sitesi Trendyol’dan beyaz eşya kategorisinde yaptığı indirimlerle tüketicinin cebini düşünmeye devam ediyor. Site son olarak beyaz eşya grubunda pek çok ekonomik ürünü tüketiciye sunuyor. İşte ucuz beyaz eşyalar..

Beyaz eşyalarınızı BİM'den alın! Keysmart markalı ürünlerde muhteşem fırsat! İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin en büyük marketler zincirinden biri olan BİM, Keysmart markalı ürünleri satışa çıkardı. Sakın kaçırmayın! Peki, BİM'de keysmart markalı beyaz eşyalar kaç TL? İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi...

hangi eşyaların haczi mümkün Haberi

hangi eşyaların haczi mümkün

Hangi ev eşyaları haczedilir?

Alacaklı borcunun ödenmemesi durumunda İcra memurluğuna başvuru yapıp,borcunun tahsilini isteyebiliyor.Başvuruyu alan yetkililer başvuruyu değerlendirip borçlu kişiye tebligat gönderiyor.Tebligatı alan kişi borcunu öderse dosya kapanabiliyor.Fakat ödemezse üç gün içinde icra başlamış oluyor ve haciz memuru eve geliyor.


Haciz memuru haczi kendi gerçekleştirebileceği gibi katipleri ya da yardımcıları da gerçekleştirebiliyor.Haciz yapılcak kişi evde yoksa haciz işlemi gıyabında yapılıyor.


Haciz işlemi yapılırken kişilerin zorluk çıkarmaması gerekiyor.Eğer borçlunun üzerinde sakladığı bişeyler varsa yada kilitli dolap bulunuyorsa açmaması halinde kuvvet kullanılabiliyor.


Eşyaların haciz işlemi gerçekleştirilirken haczedilebilcek eşyaların alınması gerekiyor.Alınmaması gereken eşyalar İcra ve İflas Kanununda şu şekilde açıklanmıştır:


Haczi caiz olmayan mallar ve haklar


Madde 82.- (Değişik: 18/2/1965 – 538/46 md.) Aşağıdaki şeyler haczolunamaz:


1. Devlet malları ile mahsus kanunlarında haczi caiz olmadığı gösteri­len mal­lar,


2. Borçlunun zatı...