30 / 04 / 2024

Edirne'de yerli hibrit ayçiçeği ekimi başladı! Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! 

Edirne'de yerli hibrit ayçiçeği ekimi başladı! Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! 

Edirne'de "Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerini Artırma Projesi" çerçevesinde yüzde 90 hibeli dağıtılan tohumların ekimi yapılıyor. Peki Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! İşte 17 Mayıs 2023 fiyat listesi...



Türkiye'nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden olan Edirne'de, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından uygulanan "Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerini Artırma Projesi" çerçevesinde yüzde 90 hibeli dağıtılan tohumlar toprağa ekiliyor. 

Müdürlükten gelen son dakika açıklamasına göre, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından köse hastalığına karşı dayanıklı ve bölge koşullarına uygun olarak geliştirilen tohumların ekimi, proje çerçevesinde desteklenen 563 üretici tarafından 17 bin dekarlık alanda yapılıyor. 

Edirne de yerli hibrit ayçiçeği ekimi başladı! Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! 

İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt da yerli hibrit ayçiçeği tohumu ekimine katılım gösterdi ve tohumların toprakla buluşturulduğuna dikkat çekti. 

Ayçiçeğinin stratejik bir ürün olduğuna vurgu yapan Atilla Beyazıt, "Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerini Artırma Projesi kapsamında geçen ay yüzde 90 hibeli dağıtımını gerçekleştirdiğimiz yerli ve milli tohumlarımız, çiftçilerimiz tarafından toprakla buluşturulmaya devam ediyor" açıklamasında bulundu ve projeden faydalanan Avarız köyü çiftçilerinden İsmail Özkan'ın ayçiçeği ekilişine katıldıklarını belirtti. Beyazıt, ekimlerin hayırlı ve bereketli olmasını diledi. 

Bu gelişmelerin ardından çiftçiler borsa borsa yağlık ayçiçeği fiyatlarını araştırmaya başladı. Borsalarda yağlık ayçiçek fiyatları sık sık güncelleniyor. 

Edirne'de yerli hibrit ayçiçeği ekimi başladı! Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! İşte 17 Mayıs 2023 fiyat listesi...


Geri Dön