28 / 04 / 2024

hangi ev alınmalı

hangi ev alınmalı

Emlak uzmanları ev sahibi olmayan hazırlanan vatandaşları uyardı. Dolandırıcılara dikkat edilmesi gerekildiğini belirten uzmanlardan 12 tavsiye...

Altın almak isteyenler dikkat! Yatırım için hangi altın alınmalı? Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın alıp satmak isteyen yatırımcılar bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Yatırım için hangi altın alınmalı? 

Konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Prof. Dr. Ali Hepşen, konuta erişilebilirlik konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Borsada nasıl pozisyon alınmalı? Uzmandan yatırımcılara kritik açıklama! Hangi hisseler seçilmeli? 

Aura Portföy yöneticisi İsmail Erdem, borsadaki son durumu ve öngörülerini tek tek açıkladı. Peki Borsada nasıl pozisyon alınmalı? Hangi hisseler seçilmeli? 

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer Bitcoin hangi seviyeden alınmalı sorusuna yanıt verdi

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer Bitcoin hangi seviyeden alınmalı sorusuna yanıt verdi.

Kritik soru: Günün hangi saatinde altın alınmalı?

Altın fiyatları gündemdeki gelişmeler eşliğinde ani iniş ve çıkışlar sergiliyor. Altından kar etmek isteyen vatandaşlar altın piyasasındaki dalgalanmanın içinde kaybolurken, altının hangi saatte alınması konusunda araştırmalar yapıyor...

Ev alırken çıkan masraflar 2022 nelerdir?

Ev alma hayaline erişen kimseler, bu süreçte hangi masraflar ile karşılaşacaklarını merak ediyor. Peki, ev alırken çıkan masraflar 2022 nelerdir?

Ev alırken tapu masrafını kim öder?

Ev satın alma aşamasında olan kimseler bazı masrafları tek başına, bazı masrafları ise satıcıyla beraber öder. Peki, ev alırken tapu masrafını kim öder?

Ev alım satımlarında yeni dönem başlıyor!

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul vergileri, diğer tasarruf araçlarındaki vergilendirilmeler dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek.

Ev alırken gözden kaçırılmaması gerekenler!

Posta Gazetesi köşe yazarı Özlem Denizmen, bugünkü köşesinde ev alırken dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı ve kendisine sorulan 'Aydın’da yatırım için bir ev alıp kiraya vermek istiyorum. 210 bin liram var. Sizce mantıklı mı?' sorusunu yanıtladı. İşte Özlem Denizmen'in o yazısı...

Yabancılar neden Türkiye'den ev alıyor? 

Yabancıların konutta Türkiye sevgisi bitmiyor. Kimi yabancılar yatırım için kimileri de kalmak için Türkiye'den ev alıyor. 

Konut satışında Amerika ve Avrupa’daki modeller örnek alınmalı!

Türkiye'de sayılarının 300 bine ulaştığı belirtilen konut mağdurları senelerdir çözüm arıyor. Uzmanlar Türkiye'de ev alım satımında Amerika ve Avrupa’daki satış modellerinin örnek alınması gerektiğine dikkat çekiyor. 

Kritik soru: Altın alınmalı mı, satılmalı mı?

Altın piyasalarında hareketlilik devam ediyor. Dalgalanmalar yaşayan altın, yatırımcıları tarafından "Altın alınmalı mı satılmalı mı?" sorusunun cevabı merak ediliyor. Altının gramında geçtiğimiz günlerde sert düşüş yaşarken şu sıralarda 490 lira bandının üzerinde sabitlenmiş durumda.

Ev alırken yapı ve malzeme kalitesine dikkat edilmeli!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, vatandaşların ev alırken, dış cephe estetiği, mekan büyüklüğü gibi unsurların yanı sıra binanın yapı ve malzeme kalitesini de sorgulaması gerektiğine dikkat çekti.

hangi ev alınmalı Haberi

hangi ev alınmalı

Emlak uzmanları vatandaşları ev alım satımında dolandırıcılara dikkat edilmesi konusunda uyardı. Türkiye'de son yıllarda artan konut satışlarıyla birlikte alım satımda kötü niyetli kişilerin devreye girdiğini belirten uzmanlar, imar mevzuatlarının iyi incelenmesi gerektiğinin altını çizdi. İmar mevzuatının karışık olması nedeniyle, mevzuatın ortaya çıkardığı açıkların tüketicileri mağdur edebildiğini, bu nedenle alım satımda acele edilmemesi gerektiğini vurgulayan gayrimenkul uzmanları, "Hayalleriniz uçup gitmesin" uyarısında bulundu.


Emlak danışmanlarına göre konut alırken yaşam stilinden aileye; çocukların yaşından ödeme gücüne kadar bir çok konunun düşünülmesi gerekiyor.


Yaşanılacak bölgenin seçilmesi de önemli. Çevrede mevcut ve yapılmakta olan projeler de araştırılmalı. Gayrimenkulün yasallığı, sosyal imkanları ve fiyatı yatırımcının kararında belirleyici oluyor.


KONUT ALIRKEN BUNLARA DİKKAT!


1- Resmi araştırmalarınızı kendiniz, çok iyi bilmiyorsanız bir bilen yakınınızla yapın. Görüp beğendiniz ve almayı ciddi şekilde...