29 / 04 / 2024

hangi işletmlerin çed raporu alması gerekiyor

hangi işletmlerin çed raporu alması gerekiyor

ÇED yönetmeliği doğrultusundan faaliyet konusuna göre çevreye verilen etkinin değerlendirilmesini amacıyla hazırlanan bir rapora ÇED raporu deniyor. Peki, ÇED raporu alması gereken işletmeler hangileri?

2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İnşaat maliyetlerinde flaş rakamlar!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi, 2023 Aralık'ta bir önceki ay ile kıyaslandığında yüzde 1,94 oranında, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 67,31 oranında arttı. Peki 2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İşte o paylaşım ve gelen

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

Miras intikali nedir? Miras intikali için hangi işlemler yapılmaktadır?

Miras intikali, hukuk terimlerinden biri olup belirli bir süreci temsil eder. Miras meselelerinde sıkça kullanılan bu terim, özellikle de mirasçıları ilgilendirmektedir. Peki miras intikali nedir, hangi süreci kapsar ve hangi işlemleri içerir? İşte miras intikali ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Dr. Fatih Işık kimdir? Hangi işletmelerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi alanda görev alıyor?

Dr. Fatih Işık, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini hangi okulda tamamladı? Çalışma hayatına nerede başladı? Astor Enerji’de ne zaman çalışmaya başladı? Şu an Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor? İşte Dr. Fatih Işık ile ilgili merak edilenler...

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri için ÇED süreci başladı! Arnavutköy'e 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Yenişehir Evleri projesi için ÇED süreci başladı. Projede 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan yer alacak.

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut geliyor! Dev projeler için ÇED süreci başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut için düğmeye bastı. Toplamda 5 etaplık projenin 4. ve 5. etapları için ÇED süreci başlatıldı. 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy için 'ÇED gerekli değil' kararı! 5 bin 785 konut geliyor!

Emlak Konut GYO tarafından yapılacak 5 bin 785 konutluk Avcılar Firuzköy Projesi için geçen Mart'ta yapılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunda karar verildi. İstanbul Valiliği, dev inşaat projesi için “ÇED gerekli değildir” kararını aldı. İşte ayrıntılar...

Yeni Eyüp Evleri için ÇED süreci başladı!

Aksüs Yapı tarafından İstanbul Alibeyköy'de hayata geçirilen Yeni Eyüp Evleri için ÇED süreci başladı.

Emlak Konut GYO Tozkoparan projesi için ÇED süreci başladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Tozkoparan projesi için ÇED süreci başladı. Proje 104 milyon 637 bin 39 TL'ye mal olacak.

TOKİ Kayabaşı projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Başakşehir Kayabaşı projesi 250 milyon TL'ye mal olacak. Proje için ÇED süreci başladı.

TOKİ Esenler Atışalanı projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut idaresi Başkanlığı'nın Esenler Atışalanı projesi için ÇED süreci başladı.

TOKİ Tuzla projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Tuzla'da hayata geçirilecek olan 281 konut ve 28 iş yeri için ÇED süreci başladı.

Pendik Güzelyalı Millet Bahçesi için ÇED süreci başladı!

9 milyon 775 bin TL'ye mal olması planlanan Pendik Güzelyalı Millet Bahçesi ve Dolgu Alanı projesi için ÇED süreci başladı.

hangi işletmlerin çed raporu alması gerekiyor Haberi

hangi işletmlerin çed raporu alması gerekiyor


ÇED raporu alması gereken işletmeler!

ÇED raporu ÇED yönetmeliği doğrultusundan faaliyet konusuna göre çevreye verilen etkinin değerlendirilmesini amacıyla hazırlanan bir rapor olarak karşımıza çıkıyor. 


ÇED raporu sürecinde firma herhangi bir faaliyete başlamaması gerekiyor.  Aksi takdirde cezai durumla karşı karşıya kalabiliyor.