03 / 05 / 2024

hangi mallara haciz gelir

hangi mallara haciz gelir

Borçlu kimsenin borcunu ödememesi durumunda İcra takibinde bulunulması için alacaklının başvuru yapmasıyla haciz işlemi başlatılmış oluyor.Haciz memuru borcun karşılığında eve gelip bazı eşyalara el koyuyor.Peki hangi ev eşyaları haczedilir?

Emekli maaşlarına haciz konulabilir mi, Emekli maaşına hangi durumlarda kesinti uygulanır?

Emekli maaşlarına haciz konulması mümkün mü, emekli maaşlarına hangi durumlarda kesinti uygulanır, emeklilikte hangi yaş düzenlemesi esas alınır, mahkumun emekli maaşını almak için emeklilik başvurusu nasıl yapılır sorularının cevapları haberimizde...

Hangi gayrimenkuller haczedilemez?

Koronavirüs salgınıyla beraber, geçim sıkıntıları da yaşanmaya başladı. Geçim sıkıntıları ise birçok borcun ödenememesine neden oldu. Alacaklılar icra takipleri başlattı. Peki haciz durumunda hangi mallar haczedilemez?

Evine haciz gelenin hangi eşyaları alınır?

Borçlunun her türlü mal ve hakkı haciz edilebiliyor. Burada önemli olan bir başka nokta da; haczin amacının, borcun tahsilinin sağlanması olup borçluyu taciz etmek ya da baskı kurarak ödemeye zorlamak olmamalıdır.

Evlenmeden önce edinilen mallara haciz gelir mi?

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Faruk Erdem, bugünkü yazısında 'evlilikten önce kişilerin elde ettiği malların haczine ilişkin konuştu. İşte o haber..

Evlilikte hangi mallar ortak?

Evlilikte yasal olarak uygulanan mal rejimi edinilmiş mallara katılma rejimi oluyor. Bir eşin bütün malları, edinilmiş mal kabul ediliyor. Peki, diğer rejimleri kabul eden evlilikte hangi mallar ortak oluyor?

Eve haciz hangi durumlarda gelir?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol muvcuttur ve bunlardan tümünü icra dosyasında talep açarak gerçekleştirmek mümkün. Peki, eve haciz hangi durumlarda gelir?

Hangi ev eşyaları haczedilir?

Borçlu kimsenin borcunu ödememesi durumunda İcra takibinde bulunulması için alacaklının başvuru yapmasıyla haciz işlemi başlatılmış oluyor.Haciz memuru borcun karşılığında eve gelip bazı eşyalara el koyuyor.Peki hangi ev eşyaları haczedilir?

Haciz süreci nasıl işler?

Yargıtay kararları kapsamında da ele alınan haciz işlemleri belirli bir prosedüre göre yapılıyor.Peki haciz süreci nasıl işler?Eve haciz geldiğinde hangi eşyaların haczi yapılabiliyor?

Emlak vergisi beyan süresi!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mal sahibi olan kimselerin, hangi mallara sahip olduklarını bağlı oldukları belediyelere bildirmeleri gerekiyor. Peki, beyan ne zaman verilir? İşte emlak vergisi beyan süresi...

Emlak vergisi bildirimi nasıl doldurulur?

Gayrimenkul sahibi olan vatandaşların Emlak Vergisi Kanunu'na göre, hangi mallara sahip olduklarını devlete bildirmeleri ve bu mülkler için vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisi bildirimi nasıl doldurulur?

Emlak vergisi beyanı nasıl yapılır?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mal sahibi olan vatandaşların hangi mallara sahip olduklarını bağlı oldukları belediyeye bildirmeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisi beyanı nasıl yapılır?

Eve haciz gelince ne yapılır?

Eve haciz gelince vatandaşların itiraz hakkı var mıdır? Eve gelen haciz durdurulabilir mi? Haciz geldiğinde hangi eşyalar haczedilebilir hangileri edilemez? Eve haciz gelince ne yapılır..

Eve haciz gelmesi 2014!

Eve haciz gelmesi durumunda hangi eşyalara el konulabilir? Eve haciz gelmesinde ki son değişiklikler neler? Eve haciz gelmesi hakkında yapılan düzenlemenin içeriği ne? Eve haciz gelmesi 2014!

hangi mallara haciz gelir Haberi

hangi mallara haciz gelir

Hangi ev eşyaları haczedilir?

Alacaklı borcunun ödenmemesi durumunda İcra memurluğuna başvuru yapıp,borcunun tahsilini isteyebiliyor.Başvuruyu alan yetkililer başvuruyu değerlendirip borçlu kişiye tebligat gönderiyor.Tebligatı alan kişi borcunu öderse dosya kapanabiliyor.Fakat ödemezse üç gün içinde icra başlamış oluyor ve haciz memuru eve geliyor.


Haciz memuru haczi kendi gerçekleştirebileceği gibi katipleri ya da yardımcıları da gerçekleştirebiliyor.Haciz yapılcak kişi evde yoksa haciz işlemi gıyabında yapılıyor.


Haciz işlemi yapılırken kişilerin zorluk çıkarmaması gerekiyor.Eğer borçlunun üzerinde sakladığı bişeyler varsa yada kilitli dolap bulunuyorsa açmaması halinde kuvvet kullanılabiliyor.


Eşyaların haciz işlemi gerçekleştirilirken haczedilebilcek eşyaların alınması gerekiyor.Alınmaması gereken eşyalar İcra ve İflas Kanununda şu şekilde açıklanmıştır:


Haczi caiz olmayan mallar ve haklar


Madde 82.- (Değişik: 18/2/1965 – 538/46 md.) Aşağıdaki şeyler haczolunamaz:


1. Devlet malları ile mahsus kanunlarında haczi caiz olmadığı gösteri­len mal­lar,


2. Borçlunun zatı...