03 / 05 / 2024

hangi sit alandaki taşınmazlar değiştirilebilir

hangi sit alandaki taşınmazlar değiştirilebilir

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 15 inci maddesi gereğince sit alanlarındaki taşınmaz, Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazlardan hangileri trampa edilebilir?

Akıllı telefonda en fazla hangi markanın satışları düştü, hangisinin yükseldi? İşte çok çarpıcı veriler!

Geçtiğimiz sene dünya genelinde başlayan ekonomik durgunluk, akıllı telefon satışlarını da etkiledi. Bu dönemde dünyanın bu alandaki en büyük devleri de önemli kan kayıpları yaşadı. Peki verilere bakıldığında, 2022 senesinde en fazla hangi telefon markası satıldı, en çok hangisinin satışları düştü,

Sit alanlarının imar durumu nedir?

Korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının korunma alanlarının tespiti Koruma Kurullarınca yapılıyor. Bir alanın koruma kurulunca sit olarak ilan edilmesi, bu alandaki imar planı uygulanmasını durduruyor. Peki, sit alanlarının imar durumu nedir?

Sit alanlarındaki taşınmazlar hangi Hazine taşınmazları ile değiştirilebilir?

Sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazlar, Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazlar hangi Hazine taşınmazları ile değiştirilebilir? İşte yanıtı..

Sit alanı tespiti nasıl yapılır?

Sit alanların hangi alanlar olduğu, sit alanların nasıl ve kim tarafından tespit edildiği ilgili kanun ve yönetmelikler ile açıklanıyor. Peki, sit alanı tespiti nasıl yapılır? İşte tespit esasları..

Doğal sit alanları hangi bakanlığı bağlı?

Koruma altına alınmış, yerleşim yapılmasına izin verilmeyen, izinlerin ise belli kurallar dahilinde verildiği alanlara sit alanları deniyor. Peki, doğal sit alanları hangi bakanlığı bağlı?

İllere göre sit alanları istatistiği!

Sit alanları; Jeolojik devirlerle, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle korunması gerekli alanlara deniyor. Peki, Türkiye'de hangi ilde kaç sit var? İşte illere göre sit alanları istatistiği..

Sit alanları hangi bakanlığa bağlı?

Sit alanları, özellikleri, duyusal, sanatsal, bilimsel önemleri, güzellikleri bakımından korunmaları ve değerlendirilmeleri gereken ve ender bulunan alanlar olarak tanımlanıyor. Peki sit alanları hangi bakanlığa bağlı?

Kentsel sit alanlarının, arkeolojik ve tarihi sit alanlarına oranı nedir?

Türkiye'de kaç tane kentsel sit alanı var? Türkiye'de ne kadar arkeolojik sit alanı bulunuyor? Ülkemizdeki tarihi sit alanı sayısı nedir? Kentsel sit alanlarının, arkeolojik ve tarihi sit alanlarına oranı nedir? İşte cevaplar...

Kentsel sit alanı, hangi ilde kaç tane var?

Kentsel sit alanları Türkiye'de hangi şehirlerde var? Türkiye'nin hangi şehrinde kaç adet kentsel sit alanı bulunuyor? Kentsel sit alanı, hangi ilde kaç tane var? İşte kentsel sit alanlarının sayıları..

Sit alanları kanunu!

Tabiat varlıkları ve doğal sit alanları ile özel çevre koruma bölgelerinde bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin idaresi hakkında yönetmelik 28638 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte sit alanları kanunu...

Doğal sit alanlarındaki yapılaşma koşulları!

Doğal sit alanlarındaki yapılaşma koşulları kapsamında ve yapılacak tespit çalışmalarında, alanın özelliğine göre ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerinin alınması gerekiyor. İşte diğer doğal sit alanlarında yapılaşma koşulları..

Kentsel sit alanlarının özellikleri nelerdir?

Doğal değerlerin korunması, sonraki kuşaklara olduğu gibi aktarılması amacı ile ülkemizde yer alan ender bulunan alanlar, sit alanı olarak ifade ediliyor. Peki kentsel sit alanı nedir? Kentsel sit alanları özellikleri nelerdir?

736 nolu kentsel sit ilke kararı!

Kentsel sit alanı; mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan ve birarada bulunmaları sebebiyle kıymeti olan, kültürel çevre elemanları olarak tanımlanıyor. İşte 736 nolu kentsel sit ilke kararı...

hangi sit alandaki taşınmazlar değiştirilebilir Haberi

hangi sit alandaki taşınmazlar değiştirilebilir

Sit alanlarındaki taşınmazlardan hangileri trampa edilebilir?

2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 15 inci maddesi gereğince sit alanlarındaki taşınmaz, Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor.


Gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetinde bulunan, içinde korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları bulunması nedeniyle sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazların Hazine taşınmazları ile değiştirilmesi usul ve esaslar yönetmelik ile açıklanıyor.


Sit alanlarından, I. ve II. derece arkeolojik sit alanı ile I. derece doğal sit alanı olarak tescil edilen ve 1/1000 ölçekli onanlı koruma amaçlı imar planında kesin inşaat yasağı getirilen korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu yerlerde kalan ve Bakanlık tarafından her yıl belirlenecek trampa programlarına alınan yerlerde bulunan gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerine ait taşınmazlar...