22 / 05 / 2024

hangi tesislerde ÇED raporu gerekmez

hangi tesislerde ÇED raporu gerekmez

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporundan muafiyet nasıl olur?

5 soruda stratejik ÇED uygulaması!

Henüz taslak halinde olan Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği yürürlüğe girdikten sonra hangi alanlarda stratejik ÇED istenecek? Stratejik ÇED nasıl hazırlanacak? İşte 5 soruda stratejik ÇED uygulaması..

ÇED yönetmeliğinde hangi madelere durdurma kararı verildi?

Evrensel Gazetesi yazarlarından Özer Akdemir bugünkü yazısında RES'lerden, AVM'lere, toplu konut alanlarından güneş enerji santrallerine kadar birçok proje için ÇED Gerekli değildir kararı verilemeyeceğinden bahsetti. İşte o yazı..

ÇED raporu hangi kurumdan alınır?

Çed raporu; Şehirlerde gerçekleştirilen projelerin, proje gerçekleşmeden projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak ifade ediliyor. Peki, ÇED raporu hangi kurumdan alınır?

ÇED raporu hangi durumlarda gereklidir?

Çevresel etkinin ne ölçüde olduğunun değerlendirilebilmesi için bulunmuş olduğumuz faaliyete göre Bakanlık tarafından ÇED yönetmeliği belirleniyor. Peki, ÇED raporu hangi durumlarda gereklidir?

İdris Güllüce Çaldağ ÇED onayını değerlendirdi!

İdris Güllüce "ÇED raporu nihai bir hal değil, ruhsat değil, bir taahhütler zinciridir. Daha sonra bu raporu alan vatandaş hangi doğruları, hangi yanlışları yapacak, bu uygulamada belli olacak" dedi.

Selendi Göleti projesinde ÇED süreci başladı!

Manisa’nın Selendi ilçesinde yapılacak olan Selendi Göleti için hazırlanan ÇED başvuru dosyası incelenerek uygun bulundu. Selendi Barajı Manisa Göleti ilçenin 4,5 kilometre kuzeydoğusunda Selendi Çayı üzerinde kurulacak...

Hangi hallerde kimler beyanname verir?

Veraset ve intikal vergisi, bir kişinin vefatından sonra geriye menkul veya gayrimenkullerinin mirasçıları tarafından kabul edilmesi üzerine devlete ödenmesi gereken bir vergiye deniyor. Peki, hangi hallerde kimler beyanname verir?

Orman alanlarında hangi izinler verilecek?

Ormanlık alanlarda verilecek izinler hakkında yönetmelikler bugün (18 Nisan 2014) Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre orman alanlarında hangi izinler verilecek? İşte yönetmelikte açıklanan verilebilecek izinler..

ÇED raporuna göre 7 HES için inceleme gerekiyor!

Türkiye'nin ilk şehir içi HES'i olan Kavak HES projesiyle ilgili bilirkişi raporunda, ÇED raporu için bölgedeki diğer 7 HES' in de incelenmesi gerektiği belirtildi.

Akkuyu'nun ÇED raporu yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu!

Mersin'in Gülnar İlçesi Büyükeceli Beldesi'ne yapılacak Akkuyu Nükleer Santral için Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş., revize edilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu...

Apartmanda kiracı hangi giderlere katılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlüdür. Peki, apartmanda kiracı hangi giderlere katılır? İşte kiracının ödemesi gereken giderler..

Sığınak hangi binalarda zorunlu değildir?

12 ve daha az bağımsız bölümü olan sadece konut kullanımlı yapılarda sığınak zorunluluğu aranmıyor. Peki sığınak zorunluluğu aranmayan diğer yapılar nelerdir? Sığınak hangi binalarda zorunlu değildir? İşte yanıtı...

Nisan ayında hangi vergiler ödenecek?

Hangi ayda hangi vergilerin ödeneceğine ilişkin açıklamalar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. Buna göre Nisan ayında hangi vergiler ödenecek? Hangi beyannameler verilecek? İşte Nisan ayı vergi takvimi...

hangi tesislerde ÇED raporu gerekmez Haberi

hangi tesislerde ÇED raporu gerekmez

ÇED raporundan muafiyet!


Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), kalkınma projelerinin çevresel etkilerini tanımlamak için yürütülen bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu süreçten muaf olmak mümkün mü? İşte, ÇED raporundan muafiyet!


Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), kalkınma projelerinin çevresel etkilerini tanımlamak için yürütülen bir süreç olarak biliniyor. ÇED’ in amacı; ekonomik ve sosyal gelişmeye engel  olmaksızın,  çevre değerlerini ekonomik politikalar karşısında koruyarak, yeni proje ve gelişmelerin; çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin sosyal sonuçlarını ve alternatif çözümlerini, ilgili tüm tarafların görüş, kaygı ve önerilerini de dikkate alarak işletme öncesi, işletme sırası ve işletme sonrasınında içine alarak değerlendirilmesinin, izlenmesinin ve denetlenmesinin yapıldığı bir süreç olarak da ifade etmek mümkün.


ÇED’ in yönetmelikte geçen tanımı “Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde,...