05 / 05 / 2024

harabe evin dönüşümü

harabe evin dönüşümü

Kim demiş ki harabeden bir ev olmaz diye? Kulağa şaka gibi gelse de böyle bir ev gerçekten de var... İşte 8 metrekarelik evin muhteşem dönüşümü!

Konya'daki feci yangında kahreden kentsel dönüşüm ihmali!

Konya'da Suriyeli ailenin yaşadığı bir evde yangın çıkmıştı. Konya'da 3 kız kardeşin hayatını kaybettiği feci yangının çıktığı evin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağı öğrenildi. 

Rize'de kentsel dönüşüm gerginliği: Evlerine giremiyorlar!

Rize'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde bir binadan kopan parçalar başka bir evin yatak odasını deldi. Evlerinin sallandıklarını söyleyen sakinler korkudan binalarına giremediklerini belirtti. 

Mardin'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Mardin'in Yeşilli ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 500 evin yıkım çalışmaları başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile Yeşilli Belediyesi'nce ortaklaşa gerçekleştirilen yerinde dönüşüm projesi başladı.

Kiracılara para yardımı ve kentsel dönüşüm desteği müjdesi!

Türkiye’de 20 yıl içerisinde 6.7 milyon evin dönüşmesi hedefleniyor. Bakanlık tarafından kiradan taşınmaya, faiz desteğinden krediye kadar birçok yardımı sunuluyor.

Fikirtepe'de dönüşüm için boşaltılan evler 400 liraya kiralanıyor!

Ülke gündemi deprem olsa da her an yıkılacak evlerde yaşam maalesef devam ediyor.  İstanbul Fikirtepe’de kentsel dönüşüm için boşaltılan konutları yabancılar 400-500 liraya kiralıyor. Harabe evler kiraların düşük olması sebebiyle tercih ediliyor. 

Muğla Menteşe'deki kentsel dönüşüm yıkımı kabusa dönüştü!

Muğla'nın Menteşe İlçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Önlem alınmadan yapılan yıkımla apartmandan düşen beton ve kiremit parçaları üniversite öğrencisinin kaldığı tek katlı müstakil evin üzerine isabet etti.

Düzce Çamköy'de kentsel dönüşüm başladı!

TOKİ’nin konut yaptığı Çamköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Romen vatandaşların ağırlıkta olduğu mahallede ağır hasar alan ve kullanılmaz durumda olan 27 evin yıkımı tamamlandı.

Kepez Santral Dönüşüm Projesi'nin ihalesi Şubat'ta!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kepez-Santral’de bugüne kadar 2 bin 500 evin yıkımı tamamlandı. Büyük bir hızla devam eden proje Şubat ayı içinde ihale edilecek ve 24 ay içinde hak sahiplerine daireleri teslim edilecek.

Kepez-Santral dönüşümü kapsamında 2 bin 500 ev yıkıldı!

ANTALYA'da başlatılan Kepez-Santral kentsel dönüşüm projesi kapsamında bugüne kadar 2 bin 500 evin yıkımı tamamlandı. Büyük bir hızla devam eden proje Şubat ayı içinde ihale edilecek ve 24 ay içinde hak sahiplerine daireleri teslim edilecek.

İşte 8 metrekarelik evin muhteşem dönüşümü!

Kim demiş ki harabeden bir ev olmaz diye? Kulağa şaka gibi gelse de böyle bir ev gerçekten de var... İşte 8 metrekarelik evin muhteşem dönüşümü!

Silopi'de dönüşüm zamanı!

Silopi'de binaların hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla dönüşüm süreci başladı. Yaklaşık 400 evin yıkılacağı belirtildi.Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, "Silopi'deki çalışmaları tamamladık, yıkım çalışmalarına başladık" demişti.

Kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik (KENTDER) raporuna göre dönüşümde sınıfta kaldık. KENTDER Başkanı Erkanlı, “Bu hızla 6.5 milyon evin dönüşüm hayal. Hızlandıracak formül bulunmalı” dedi.

Hangi banka kentsel dönüşüm kredisi veriyor?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Bu kredi genellikle yıkılan evin inşası için kullanılıyor. Peki, hangi banka kentsel dönüşüm kredisi veriyor?

harabe evin dönüşümü Haberi

harabe evin dönüşümü

Kulağa şaka gibi gelse de böyle bir ev gerçekten de var... İşte 8 metrekarelik evin muhteşem dönüşümü... 



Yalnızca 8 metrekarelik alana sahip olan bu minik evde; yeme, içme, uyuma ve çalışma gibi tüm faaliyetlerinizi rahatlıkla gerçekleştirebiliyorsunuz.





Bunu mümkün kılan ise Kitoko adında bir tasarım ajansı... 




Kitoko'nun yıllarca birlikte çalıştığı bir müşterisi tasarımcıdan Fransa'nın Paris şehrindeki 8 metrekarelik evi için fonksiyonel bir mobilya tasarlamasını istedi. 




Tasarımcı, bir evde olması gereken en temel özellikleri 8 metrekareye sığdırmayı başardı.



İşte 8 metrekarelik evin son hali :