05 / 05 / 2024

Harbiye Askeri Müzesi

Harbiye Askeri Müzesi

Eston Yapı, 07-09 Aralık tarihlerinde Harbiye Askeri Müzesi’nde satış odaklı gerçekleşecek olan, 6. Gayrimenkul, Devremülk, Yazlık Evler ve Finans Hizmetleri Fuarı’na katılıyor

Mehmet Özhaseki: Askeri arazilerden rant bekleyenler avuçlarını yalar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, askeri birliklerin taşınması ile ilgili olarak açıklama yaptı. "Askeri arazilerden rant bekleyenler avuçlarını yalar" diyen Özhaseki, kışlaların yeşil alan olacağını söyledi.

Naci Ağbal: Projemizde askeri tesisler yok!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Varlık Fonu kurulmasına ilişkin yasa teklifi ile ilgili "Bu teklifi getirirken aklınızda, planınızda, projenizde askeri tesisler var mı derseniz, asla, zinhar öyle bir şey yok." dedi.

Gülay Yedekci: Boşaltılacak askeri alanların halka açılması gerekli!

Askeri alanların imara açılması hususu TBMM'de konu oldu. Meclis toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci "Boşaltılacak askeri alanların yeşil alan olarak değerlendirilerek halka açılması gereklidir." dedi..

Rusya Vietnam'da askeri havalimanı inşaatına başladı!

Rusya Vietnam'da askeri havalimanı inşaatına başladı. Bu gelişme Rusya'nın Sovyetler Birliği dönemi ağını yeniden kurmaya çalıştığı fikrini akıllara getirdi.

Nihat Zeybekci: Askeri tesisler yeşil alan olmalı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Ankara’daki askeri alanların tamamı yeşil alanla ilgili. İstanbul ve Ankara’daki bu alanların yeşil alan olarak kazandırılması lazım” dedi.

Kuleli Askeri Lisesi ne olacak?

Milli Savunma Bakanlığı Kuleli Askeri Lisesi’nin tarihi binasını özel sektöre devretmeyecek. Lise müze olacak ya da Milli Savunma Üniversitesi’ne devredilecek.

Fikri Işık: Askeri tesisler 1 ay içinde taşınacak!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ankara ve İstanbul'daki askeri tesislerin 1 ay içerisinde taşınmasını hedeflediklerini açıkladı.

İstanbul'daki arazilerin yüzde 10'u askeri alan!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Akif Burak Atlar, "İstanbul'un arazi mülkiyetinin yüzde 10'u askeri alanlara ait, dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığı'nın kullanım hakkının olduğu ortaya çıkıyor" dedi

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan askeri araziler hakkında açıklama!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, askeri yasak bölgeler ile güvenlik bölgelerinin kent dışına çıkarılması konusunda açıklama yayınladı. İşte o açıklama:

Askeri araziler ne olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, askeri araziler için bakanlıkların çalışma yapacağını söyledi. Özhaseki, "Yeşil alanlar park olarak kullanılacak. Yeşil alan olmaya müsait olmayanlar kullanılabilir" dedi.

Mimar Sinan Genim'den kapatılan askeri binaların tarihçesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan kararla askeri liseler kapatıldı, kışlaların şehir dışına taşınması gündemde. İstanbul’un simgeleri haline gelen bu yapıların hikayelerini ve muhtemel geleceklerini mimar Sinan Genim’e soruldu.

Kuleli Askeri Lisesi kapatıldı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, adı kalkışma ihanetine karışan 171 yıllık Kuleli Askeri Lisesi, yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında kapatıldı.

Askeri lise ve kışlalar imara mı açılacak?

Askeri okulların kapatılması, kışlaların da şehir dışına taşınması kararının alınması, herkeste rant kuşkusu yarattı.

Harbiye Askeri Müzesi Haberi

Harbiye Askeri Müzesi

Eston Yapı, 07-09 Aralık  tarihlerinde Harbiye Askeri  Müzesi’nde satış odaklı gerçekleşecek olan, 6. Gayrimenkul, Devremülk, Yazlık Evler ve Finans Hizmetleri Fuarı’na katılıyor. Gayrimenkul projeleri ile alıcılarını buluşturan fuara bu sene Dubai-Katar-Suudi Arabistan gibi körfez ülkeleri ile Almanya ve Hollanda dan  yatırımcı firmalar da katılıyor


Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın katılımıyla “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm” konulu zirve’nin de düzeneleneceği fuarda Eston Yapı bu sene iki projesiyle boy gösteriyor. 


İstanbul’da 900 yat kapasiteli (Denizde 600, Karada 300) marina, kumsal, 1,5 kilometrelik sahil şeridi, su sporları merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzlarından oluşan ve bir konut projesinden öte, su ile bütünleşmiş bir yaşam merkezi olan yeni cazibe merkezlerinden Reşitpaşa Beylikdüzü’ndeki “Eston Deniz” Kalyon Evleri...