06 / 05 / 2024

Harbiye Şelaleri ne durumda

Harbiye Şelaleri ne durumda

Defne Belediyesi Meclisi, Mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Defne Belediye Meclisinin 2015 Mart ayı toplantısında değinilen konulardan bir tanesi Harbiye'deki heyelan alanı ve Şelaleler bölgesi idi.

Harbiye Konserleri başlıyor! Tan Taşçı ve Başkanlar Korosu'nun bilet fiyatları ne kadar?  İşte tam liste...

N Kolay Harbiye Açıkhava Konserleri başlıyor. Birçok sanatçının sahne alacağı konser serisinde Tan Taşçı da birkaç konser birden verecek. Peki Tan Taşçı'yı canlı olarak seyretmek ve dinlemek isteyenler kaç TL ödeyecek. İşte Tan Taşçı ve Başkanlar Korosu bilet fiyatları...

Teşvikiye ve Harbiye'deki riskli yapılar ne olacak?

İstanbul Şişli’de Harbiye ve Teşvikiye’nin de dahil olduğu 6 mahalle ‘tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edilmişti. Peki o mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları durdu mu? Riskli yapılar ne olacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Hatay Harbiye halkı yeni yoluna kavuştu!

Hatay’ı marka kent görünümüne kavuşturmak amacıyla özveriyle çalışmalar gerçekleştiren HBB ekipleri, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Harbiye ilçesinde gerçekleştirilen asfalt çalışmalarını tamamladı.

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nun tescillenmesi için başvuruldu!

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu için hazırlanan tavan projesi, tiyatronun yıkılacağı söylentilerini gündeme getirdi. Bunun üzerine CHP’li vekiller Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’ne verdikleri dilekçe ile tiyatronun tescilli eser olmasını istedi.

1940 yılında Harbiye'de bir meydan ve bahçe yapılacak!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Harbiye'de bir meydan ve bahçe vücuda getirmeye karar vermiş. Prost'un hazırladığı plana göre genişletilecek olan sahada bulunan Elektrik İdaresi'ne ait bir bina da istimlak edilecekmiş.

Harbiye Şelaleri için çalışma başlayacak!

Defne Belediyesi Meclisi, Mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Defne Belediye Meclisinin 2015 Mart ayı toplantısında değinilen konulardan bir tanesi Harbiye'deki heyelan alanı ve Şelaleler bölgesi idi.

Erdoğan Bayraktar: Bugüne kadar 3 bin 500 ihale yaptık

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, bugüne kadar 30 milyar tutarında 3 bin 500 ihale yaptıklarını söyledi

Esas Holding gayrimenkul sektörüne giriyor!

Şevket Sabancı'nın kurduğu kurulan Esas Holding, gayrimenkul sektörüne giriyor

Marmaris'te 'George&Dragon Oteli'ne haciz geldi!

Marmaris'te 60 turistin konakladığı 'George&Dragon Oteli'ne dün haciz geldi

Şekip Mosturoğlu ve Semih Özsoy enerji sektörüne giriyor

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve yönetim kurulu üyesi Semih Özsoy enerji sektörüne girmeye hazırlanıyor

İmar İnşaat bugüne kadar 10 bin konut üretti!

Adana Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özlü, bugüne kadar 10 bin konut ürettiklerini söyledi

Türkiye güneş enerjisinde önemsiz hale gelebilir!

Sharp Solar Europe'un Başkan Yardımcısı: "Eğer daha iyi tarife garantisi almazsak, Türkiye güneş enerjisi pazarı önemsiz hale gelecektir"

Ali İhsan Köktürk: Key ödemeleri ne zaman sonuçlanacak?

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Konut Edindirme Yardımı ödemelerinin ne zaman sonuçlandırılacağını sordu

Harbiye Şelaleri ne durumda Haberi

Harbiye Şelaleri ne durumda

Çekmece Hizmet Binasında yapılan toplantıda daha önce görüşülen imar planı değişiklikleri ile ilgili komisyon raporları sunuldu. Meclis üyelerinin görüş bildirmelerinin ardından imar planı değişikliklerine ilişkin konular oylamaya sunularak kabul edildi. Ayrıca gündeme alınan diğer imar planı konularının incelenmek üzere komisyona havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi. 

Defne Belediye Meclisinin 2015 Mart ayı toplantısında değinilen konulardan bir tanesi de Harbiye'deki heyelan alanı ve Şelaleler bölgesi idi. 


Meclis Üyesi Selim Matkap, önemli bir kültür ve tarih mirası olan Harbiye ve Şelaleler bölgesinin yıllarca ihmal edilmiş olmasına ve artık konuyla ilgili somut çalışmaların yapılması gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman'a bölge ile ilgili çalışmalarından ve girişimlerinden dolayı teşekkür etti. 


Özellikle son yağışlardan ciddi boyutta etkilenen Şelale havzası ve Ürgen Caddesi'nin durumunun...