07 / 05 / 2024

Harç indirimi 2016

Harç indirimi 2016

Ekonominin lokomotifi konumundaki İnşaat sektörünün canlılık ve dinamizmini sürdürmesi, ülke kalkınması ve büyüme acısından stratejik öneme sahip...

Tapu harcı indirimi son tarih 2018!

Konut ve işyerlerinde binde 20'den binde 15'e indirilen tapu harçlarında süre doluyor. Peki, tapu harcı indirimi son tarih 2018 ne zaman?

5 soruda tapu harcı indirimi 2018!

Bakanlar Kurulu Kararı ile tapu harcı indirimi bu yıl da başladı. Peki, tapu harçları ne kadar düştü? Tapu harcı indiriminden kimler yararlanabilecek?

Tapu masrafı indirimi 2017!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Mart 2017'de tapu masrafı indirimi yapıldı. Peki, indirim ne zamana kadar geçerli?

Tapu harcı indirimi ne zamandan beri geçerli?

Gayrimenkullerin devir işlemleri için ödenen tapu harçlarında belli bir dönem için tapu harcı indirimi yapılmıştı. Peki, tapu harcı indirimi ne zamandan beri geçerli? Tapu harcı indirimi ne zamana kadar geçerli olacak?

Tapuda harç indirimi ne zaman son?

15 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, tapu harcında indirim yapıldı. Peki, tapuda harç indirimi ne zaman son?

Vergi ve faiz indirimi konut satışlarını patlattı!

Vergi ve faiz indirimi ile kampanyaların ardından vatandaş eve koştu. 2016’da 1.5 trilyon lira harcayan vatandaş, yüzde 2.9 büyüyen ekonominin dinamosu oldu.

KDV ve harç indirimi yapılırsa 1.5 milyon konut rekoru kırılır!

Geçen yılı 1 milyon 341 bin Cumhuriyet tarihinin rekorunu kıran konut satışlarının 2017’de büyük bir sıçrama yapması bekleniyor. Sektör temsilcileri, “Düşük faiz ve uzun vadeli koşulların sürmesinin yanında hükümet KDV ve harçlarda indirim yaparsa 1.5 milyon rekorunu kırarız” diyor.

Noter harçları 2017!

2016 yılında uygulanacak noter harçları, 75 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer alıyor. İşte noter harcı 2017..

Sinpaş Aydos Country 2016 satış fiyatları!

İstanbul'un Anadolu yakasında Sancaktepe'de yer alan Sinpaş Aydos Country projesinde yüzde 10 kampanya indirimi devam ediyor. Sinpaş Aydos Country 2016 satış fiyatları...

Harç indirimi inşaat sektörünü canlandıracak!

Ekonominin lokomotifi konumundaki İnşaat sektörünün canlılık ve dinamizmini sürdürmesi, ülke kalkınması ve büyüme acısından stratejik öneme sahip...

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:77!

77 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği, 4 Ekim 2016 tarihinde 29847 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, yatırım teşvik belgesi için uygulanacak harç muafiyetlerine açıklama getiriyor..

TOKİ Peşin Ödeme İndirimi 2016!

Başvuru işlemlerine dün itibariyle başladığı kampanyadan yaklaşık 174 bin 441 konut sahibi faydalanabilecek. İşte TOKİ Peşin Ödeme İndirimi 2016...

TOKİ 2016 indirimi başladı!

Borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyenlerden gelen yoğun talep üzerine TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası başlattı. TOKİ 2016 indiriminden 175 kişi yararlanacak.

Harç indirimi 2016 Haberi

Harç indirimi 2016

Ekonominin lokomotifi konumundaki İnşaat sektörünün canlılık ve dinamizmini sürdürmesi, ülke kalkınması ve büyüme acısından stratejik öneme sahip... FETÖ darbe girişiminin ardından piyasalarda' ortaya çıkan kararsızlık havasını bertaraf edecek, talebi canlandıracak nitelikte kredi faizlerinin dusurülmesl ve KDV indiriminin ardından konut aiım-satımında tahsil edilen tapu harcının yarıya indirilmesi de gündemde. 

Gayrimenkul Uzmanı Koksal Ünal konuyu değerlendirirken, tapu hare indiriminin gerçekleşmesi durumunda konut piyasasını ve inşaat sektörünü canlandırma yönünde cok önemli bir hamle olacağını belirtti. Ancak bunun tek basına yeterli olmayacağının altını çizen Ünal. sektörü canlandıracak ve bir standart getirerek kurumsallastıracak bütüncül bir paketin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.


Star...