01 / 05 / 2024

Harem-i İbrahim Camii son durum

Harem-i İbrahim Camii son durum

İsrail işgalinin en fazla hissedildiği şehirlerden El-Halil'de bulunan Harem-i İbrahim Camii ve şehir halkı Türkiyeli ziyaretçilerini bekliyor.

Ayasofya Camii'ne biletli ziyaret uygulamasına başlandı...

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne ibadet için gelenler ile camiyi turistik amaçlı ziyaret eden yabancıların girişlerini ayıran yeni uygulamaya başlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Anadolu Harem Otogarı için ilk kazma vuruldu!

Üsküdar Harem'deki eski otogarın yerine yapılacak otogar için ilk kazma vuruldu. 

TİKA, El Halil kentindeki tarihi evleri restore ediyor! 

TİKA, El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'nin çevresinde yer alan tarihi evleri restore etmeye devam ediyor. 

Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar! İnce işçiliğe geçildi!

Hizmete açılması dört gözle beklenen Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar yaşandı. Camiinin dev avizesi ve kapı kasası takılırken, ince işçiliğe geçildi.

Taksim Camii için geri sayım başladı!

Taksim Camii'nin açılmasına sayılı günler kaldı. Dış cephe işlemlerinde son aşamaya gelinen cami Ramazan'da ibadete açılacak.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli'de inşaatın 4'üncü katından düşen işçi hayatını kaybetti!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde çalıştığı inşaatın 4.katından düşen 43 yaşındaki işçi İbrahim Koçoğlu hayatını kaybetti. 

Harem Terminal Ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Harem Terminal Ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Berk Dalver, Hüseyin Demir ve Doğukan İntepe ortaklığında kuruldu.

Vaniköy Camii yangını için bilirkişi raporu hazırlandı! 

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da bulunan  tarihi Vaniköy Camii’nde yangın meydana gelmiş, cami büyük hasar görmüştü. Yangına yönelik hazırlanan bilirkişi raporuna göre, gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle caminin ait olduğu vakıf yönetimi kusurlu bulundu.

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

Kariye Camii'nde ibadet için hazırlıklar başladı!

Danıştay ve Cumhurbaşkanı kararının yayımlanmasının ardından 21 Ağustos'ta Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadethane statüsüne kavuşturulan Kariye Camii'nde ibadet için hazırlıklar başladı.

WADAH'tan Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek!

Malezyalı sivil toplum kuruluşu Malezya Bilinçli Toplum Hareketi (WADAH), Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek verdi.

Ayasofya imar planlarına Ayasofya Camii-Külliyesi olarak işlenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, Ayasofya'nın imar planlarındaki müze fonksiyonunun, "Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesi teklifi kabul edildi.

Harem-i İbrahim Camii son durum Haberi

Harem-i İbrahim Camii son durum

İsrail işgalinin en fazla hissedildiği şehirlerden El-Halil'de yaşayan Filistinliler, Türklerden, Müslümanlar için kutsal sayılan Harem-i İbrahim Camisini ziyaret ederek kendilerini yalnız bırakmamalarını istiyor.



Etrafı İsrail'in ördüğü ayrım duvarı ile çevrili Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El-Halil'deki Harem-i İbrahim Camii, şehre ismini veren Hazreti İbrahim'in (Halilürrahman) kabrine de ev sahipliği yapıyor. Silahlı Yahudi bir fanatiğin 1994'te camiyi basarak secdedeki cemaati tarayıp 29 Filistinliyi öldürmesinin ardından ise Harem-i İbrahim Camisinin yarısı Sinagog'a dönüştürülerek Yahudilere tahsis edilmiş.


O tarihten bu yana ibadet etmek isteyen Müslümanlar, camiye ulaşmak için İsrail askerlerinin nöbet tuttuğu demir turnikelerin arkasındaki arama cihazlarından geçmek zorunda. Görüntü alabilmek ve camaatle konuşabilmek için camiye girmek isteyen Anadolu Ajansı (AA) ekibi de İsrail askerleri tarafından yaklaşık yarım saatlik bir sorgulama sürecinin ardından ancak...