29 / 04 / 2024

Harem otogarı 2015

Harem otogarı 2015

İstanbul Anadolu yakasının otogarı Harem taşınıyor. Filmlere konu olan ve 1970’ten beri İstanbul’a gelen herkesin en az bir kez yolunun düştüğü Harem Otogarı artık Ataşehir’de yeni modern yerinde hizmet verecek.

Otobüs bileti fiyatları uçuşa geçti! Metro, Kamil Koç, Pamukkale, Ulusoy ve Varan otobüs bileti Nisan fiyat listesi...

Şehirler arası otobüs bileti fiyatları, bayram yaklaşırken memleketine gitmek isten vatandaşlara şok yaşattı! Peki, Esenler Otogarı, Alibeyköy Otogarı, Harem Otogarı'nda en ucuz otobüs bileti fiyatları ne kadar? Metro, Kamil Koç, Pamukkale, Ulusoy ve Varan... İşte 13 Nisan 2022 fiyat listesi...

Anadolu Harem Otogarı için ilk kazma vuruldu!

Üsküdar Harem'deki eski otogarın yerine yapılacak otogar için ilk kazma vuruldu. 

Esenler Otogarı'nın taşınma sürecini önemsiyoruz!

İBB Başkanı İmamoğlu, "Biz bu otogarın yeni bir otogara taşınması sürecini önemsiyoruz. Yeni otogarın hem Bayrampaşa'da hem Harem'de nerede olması konusunda ortak karar alacağız" dedi...

Harem otogarı kalkacak mı?

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Harem otogarının kaldırılacağı açıkladı. Türkmen "Harem’i kaldıracağız. Seminer, konferans ve konser alanları ile birlikte burası Harem Kültür Sanat Merkezi olacak” açıklamasını yaptı.

Harem Otogarı böyle olacak!

Harem Otogarı'nın nereye taşınacağı belli oldu. Haziran ayında inşaatı başlayacak olan yeni otogar 23 peronlu olacak...

Harem Otogarı Pendik'e taşınıyor!

Ataşehir’e taşınmasından vazgeçilen Harem Otogarı için seçilen yeni alan İBB mülkiyetinde bulunan Pendik Kurtköy'deki arazi oldu..

Eski Mersin Otogarı'na bilim ve gençlik merkezi geliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eski otogarı 2015 yılının Mart ayında yıkmıştı. Belediye, eski otogarın arazisi üzerine Bilim ve Gençlik Merkezi inşa edeceğini ilan etti.

Salacak sahili yeniden düzenlenecek!

Salacak sahiline yeni düzenleme geliyor. Harem Otogarı sosyal donatı alanı olacak, Çengelköy’e kadar bisiklet ve yürüyüş yolu yapılacak.

Üsküdar'da kentsel dönüşümle 16 mahalle yenilenecek!

Sinem Bircan, yapımı yıllarca süren raylı sistemler, Harem otogarının Dudullu’ya taşınması projesi ve geniş kapsamlı meydan düzenlemeleri gibi projelerle yıllardır değişim içinde bulunan Üsküdar’da kentsel dönüşümün başlatıldığını belirtiyor.

İstanbul 5 cep otogarını bekliyor!

İstanbul’daki iki büyük otogarın yerine yapılacak ‘cep otogar’ların 5’inin proje çalışması sürerken, tamamlanan Alibeyköy Otogarı günde 50 bin yolcuya hizmet veriyor. Harem’e ise dönme dolap ‘İstanbul Eye’ projesinin yapılması bekleniyor

Üsküdar’a yapılacak dönme dolap için siluet tartışması!

Üsküdar’daki Harem Otogarı’nın yerine yapılması planlanan dev dönme dolap, siluet tartışmasını tekrar alevlendirdi. İşte uzmanların o görüşleri...

Üsküdar Harem Otogarı'nın yerine İstanbul Eye yapılacak!

İngiltere’nin simgelerinden London Eye’ın aynısı İstanbul’a yapılacak. Üsküdar'daki Harem Otogarı'nın yerine yapılacak olan dev dönme dolap inşa edilecek.

Harem ve Esenler otogarı tarih oluyor!

1970’te hizmete giren İstanbul’un ilk otogarı Harem ile günlük ücretleriyle sürekli tartışılan Esenler otogarı tarih oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde planlanan 6 yeni otogar projesinden 3’ü masaya yatırıldı.

Harem otogarı 2015 Haberi

Harem otogarı 2015

Otogarın işletmesini ise İSPARK yapacak. 2017 yılında açılması planlanan ‘Cep Otogarı’ ile artık Anadolu yakasının şehirlerarası yolcu trafiği Ataşehir’den başlayacak.  




10 BİN OTOBÜS SEFERİ YAPILACAK 

Akşam'ın haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak yeni tesisle günde 10 bin otobüs seferi yapılırken 250 bin yolcuya da hizmet verilmesi hedefleniyor. Yeni otogar ile yılda yaklaşık 50 milyon yolcuya hizmet verilmesi de planlanıyor. Otogarda son teknolojik sistemlere yer verilecek. Yolcuların daha rahat ve zamanında seyahat etmeleri amacıyla da teknolojik sistemlerle takip ve kontrol yapılacak. 



İSTANBUL NEFES ALACAK

Harem Otogarı’nın şehir içinde kalması ve çevre yollarına uzaklığı bölge trafiğini de olumsuz etkiliyor. Özellikle Üsküdar Sahil şeridi ve Kadıköy hattı trafik yoğunluğu yaşıyor. Otogar’ın Ataşehir’e taşınmasıyla bölge de rahatlamış olacak. Anadolu ve Avrupa yakasında yaşanan yoğunluğu azaltacak....