29 / 04 / 2024

Harput Sara Hatun Sarayı son durum

Harput Sara Hatun Sarayı son durum

arput eski muhtarı Feyzi Kahraman, tarihi Harput Sarayı'nm gün ışığına çıkarılmasını ve yeniden inşa edilmesini istedi. Kahraman, "Sonra restorasyon planı yapılmalı" dedi.

Kastamonu Hüma Hatun Konağı'nda restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Tahsin Babaş'ın Kastamonu tarihini gün yüzüne çıkartmak için Kastamonu Konakları'nı canlandırma projeleri devam ettiği belirtildi. Babaş, yaptığı yazılı açıklamada, Hüma Hatun Konağı'nın restore çalışmaları tamamlandığını belirtti

Sara Teknik Metal Hırdavat Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sara Teknik Metal Hırdavat Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nürittin Cihan tarafından 10 bin TL sermaye ile 27 Ocak'ta Bahçelievler, Soganlı Mahallesi, Alper Sokak'ta kuruldu.

Refia Hatun Kuran Kursu açıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ana ocağı Afyon'un Üçlerkayası köyünde ailesi tarafından annesi adına yaptırılan Refia Hatun Kuran kursunun açılışını gerçekleştirdi

Kızılay Saraçoğlu Mahallesi tahliyesinde son durum!

Kızılay'a birkaç dakika mesafede bulunan ve Cumhuriyet döneminin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi'nde tahliye bilmecesi sürüyor.

Alper Taşdelen: Saraçoğlu Mahallesi Kızılay’ın kaderini değiştirir!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Kızılay’ın ‘kurtuluş formülü’nü, tahliye tartışmalarıyla gündeme gelen Saraçoğlu Mahallesi olarak gösterdi. Taşdelen, "Burayı kültür merkezi yapabilirsek Kızılay’ın kaderi değişir” dedi.

Ödemiş Saraçoğlu Konutları'nda tapu teslim töreni yapıldı!

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde CHP'li eski Belediye Başkanı Bekir Keskin döneminde yapımı başlatılan Saraçoğlu Toplu Konutları 3. Etabındaki 99'ar metrekarelik 15 dairenin tapu ve anahtar teslimi törenle yapıldı.

Elazığ Harput Kalesi restore edilecek!

Elazığ'da, Urartöneminden kalmular da Harput Kalesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Fırat Üniversitesi eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölüömünce yürtülen ve yaklaşık 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restoran çalışmalarının ardından UNESCO D

Elazığ Harput Kalesi'nin restorasyonu 10 yıl sürecek!

Fırat Üniversitesi (FÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümünce yürütülen ve yaklaşık 10 yıl sürmesi planlanan restorasyon çalışmalarının ardından, Harput Kalesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için başvuru yapılacak.

Manisa Gülgün Hatun Hamamı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Gülgün Hatun Hamamı’nda gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarında son noktaya gelindi. Tarihi hamamın mekanik yerden ısıtma tesisatı ve mermer kaplama çalışmaları tamamlandı.

Manisa Tarihi Gülgün Hatun Hamamı restore ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Gülgün Hatun Hamamı’nda gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarında son noktaya gelindi.

Başkent Dayanışması’ndan Saraçoğlu protestosu!

Cumhuriyetin ilk toplu konut alanı olan Kızılay’daki Saraçoğlu Mahallesi’nde ikamet edenlere yönelik olarak son günlerde yapılan ‘zorla’ tahliye işlemleri, dün Başkent Dayanışması tarafından protesto edildi.

Saraçoğlu Mahallesi’nde zorla tahliyeler sürüyor!

Ankara Kızılay Saraçoğlu Mahallesi’nde gerçekleştirilen ‘zorla’ tahliye işlemleri dün devam etti. Bozyurt ailesini gözaltına aldıran ekipler, Selami Aktepe’nin evine de kapıyı kırarak girdi. İşte yaşananlar...

Saraçoğlu Mahallesi’nde çilingirli tahliye!

Ankara Saraçoğlu’nda, dün yine tahliye vardı. Şehir dışına çıkan Halil İbrahim Duman’ın, 4 buçuk yıldır oturduğu dairesinin kapısını çilingire açtıran ekipler evi boşalttı. İşte ayrıntılar...

Harput Sara Hatun Sarayı son durum Haberi

Harput Sara Hatun Sarayı son durum

 Harput eski muhtarı Feyzi Kahraman, tarihi Harput Sarayı'nm gün ışığına çıkarılmasını ve yeniden inşa edilmesini istedi. 

Kahraman, yaptığı açıklamada, ''Harput Kalesi'nden doğuya doğru bakınca bir tepede kalıntıları görünen, Fetahmet Baba Türbesi'nin güneyinde yüzlerce yıllık Tarihi Sara Hatun Sarayı bir bilim kurulunun çalışması ile gün ışığına çıkarılmalıdır. 

Bugün tarihi eser kaçakçılarının tahribatına açık ve yok olmaya yüz tutmuş bu eser , zaten Koruma Amaçlı İmar Planmda saray olarak görülmektedir, sınırlan bellidir. Öncelikle tahrip edilmemesi için çitle çevrilmeli ve koruma altına alınmalıdır. 

Sonra restorasyon planı yapılmalı ve restorasyon gerçekleştirilmelidir, sonra bu mekan yaşayan bir mekan olarak halkın ziyaretine açılmalıdır. 

Harput'un iç ve dış turizme kazandırılması için bu işlemler gerçek olmalı ve vatandaşların bu kabil çalışmalara çok duyarlı olması sağlanmalıdır." dedi


Yeni...