08 / 07 / 2024

harran kubbeli şehir

harran kubbeli şehir

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 2013 yılı Turizm Alt Yapısı Mali Destek Programı kapsamında Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın mali desteğiyle yapılan Kubbeli Şehir'de 1001 Gece Süitlerinin açılışı için Harran'a geldi...

Harran'da tarihi dokuya zarar veren yapılar yıkılıyor!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaklaşık 250 yıllık konik kubbeli evlerin olduğu alanda, tarihi dokuya zarar veren yapılar tek tek yıkılıyor.

Şanlıurfa Harran Otogarı açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafındahayata geçirilen Harran Otogar'ının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Şanlıurfa Harran Şehir Otogarı açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Harran Şehir Otogarı büyük açılışa hazırlanıyor.

Harran Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Harran Kültür Merkezi'nin açılışı yapıldı..

Harran Kültür Merkezi'nin inşaatı hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Siverek’te tamamladığı kültür merkezinin ardından Harran Kültür Merkezinin yapım çalışmalarına ağırlık verdi.

2018 Şanlıurfa Harran'ın yatırım yılı olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran’da hayata geçirilen kültür merkezi, otogar, semt pazarı ve otopark projelerinde incelemelerde bulundu.

Harran Kültür ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Harran'da hayata geçireceği Kültür ve Gençlik Merkezi ile Semt sahasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Şanlıurfa Harran'ın altyapısı yenileniyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Harran ilçesinde başladığı alt yapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Şanlıurfa Harran prestij caddeye kavuştu!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran'daki alt ve üst yapı çalışmalarının ardından prestij caddesi kapsamındaki güzergahlarda asfaltlama işlemini tamamladı.

Harran'ın yolları asfaltlanıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Harran ilçesinde devam eden asfaltlama çalışmasını denetleyen Başkan Çiftçi:" Harran'ımıza hayırlı olsun" dedi.

Şanlıurfa Harran'da altyapı çalışmaları başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Harran'da sur içindeki altyapı çalışmalarını arkeologlar nezaretinde sürdürüyor. Ekipler, alanda iş makinesi kullanmadan tamamen insan gücü ile çalışmalarına devam ediyor.

Harran'da altyapı çalışmaları sürüyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Harran ilçesinde sur içindeki altyapı çalışmalarını arkeologlar nezaretinde sürdürüyor.

Harran'ın konik kubbeli evlerine kış bakımı!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, farklı mimari yapılarıyla dikkati çeken 250 yıllık konik kubbeli evler, iklim şartlarından etkilenmemesi için belirli periyotlarla kış öncesi bakımdan geçiriliyor.

harran kubbeli şehir Haberi

harran kubbeli şehir


Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Harran ilçesinde yapımı tamamlanan Kümbet Otel’in açılışına katılarak bazı incelemelerde bulundu.


Harran Kaymakamlığı tarafından 2013 yılı Turizm Alt Yapısı Mali Destek Programı kapsamında Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın mali desteğiyle yapılan Kubbeli Şehir'de 1001 Gece Süitlerinin açılışı için ilçeye gelen Vali Küçük, açılış töreninde konuştu. Küçük, “Harran görülmeden Şanlıurfa gezisi eksik kalır” sözüyle Harran’ın turistik değerine değinerek devletin de bu bilinçle Harran’a son yıllarda yaptığı yatırımlardan bahsetti. Harran’da yapılması gerekenlerin süreceğini de ifade eden Vali Küçük, Şanlıurfa’nın önümüzdeki yıllarda 2 milyon turist sayısını yakalaması için önünde bir engel bulunmadığını söyledi.


Turizm adına gerekli her türlü değerin ve ortamın Şanlıurfa’da kümelendiğini dile getiren Vali Küçük, Harran’ın ise bu kümelenmenin en güzide parçalarından bir tanesi olduğunu belirtti. Vali Küçük sözlerinin sonunda...