23 / 05 / 2024

harran turizm hedefi 2015

harran turizm hedefi 2015

Dünyanın ilk yerleşim alanların biri olan tarihi Harran ilçesine bu yıl yaklaşık 2 milyon turistin gelmesi hedefleniyor. İlçeye her yıl yurtiçi ve yurtdışından binlerce turist geliyor..

Babacan Holding'ten 840 milyon TL'lik yatırım hedefi!

Gayrimenkul, inşaat, enerji, turizm ve lojistik alanlarında faaliyetlerini sürdüren Babacan Holding, 2019 yılı için 840 milyon TL’lik yatırım hedefi koydu.

Şanlıurfa Harran'daki kümbet evler restore edilecek!

Tarihin ilk islam üniversitesinin bulunduğu, farklı mimarisiyle turizmin gözdesi Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde ziyaretçiler, il Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce bir kümbet evin restore edilmesiyle yapılacak otelde konaklayacak.

İzzettin Küçük: Harran turizm merkezi olacak!

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Harran İlçesi’ndeki Harran Höyük’te Nisan ayında başlatılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemeleri sırasında Küçük, Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal’dan kazı çalışmaları hakkında

2006 yılında Limak'ın hedefi İstanbul'da turizm tesisi açmak!

2006 yılında Limak Holding'in hedefi İstanbul'da turizm tesisi açmakmış. Antalya, Kıbrıs ve Ankara'da butik otelleri bulunan Limak Holding, Emekli Sandığı'na ait Maçka Oteli'yle de ilgilenecekmiş.

Başaran Ulusoy: Türkiye'nin turizm hedefi 36 milyar dolar!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Suriye, Tunus, Fas, Cezayir, Mısır, Libya ve Irak'taki olumsuzluklara, Avrupa'daki bütün ekonomik daralmalara rağmen 42 milyon turisti aşacaktır. Ülkemize 35-36 milyar dolar döviz girdisi sağlanacaktır" dedi.

Antalya'nın turizm hedefi 20 milyon turist!

Turizm Yatırımcıları Derneği Bölgesel Toplantısı, Antalya'da yapıldı. Aska Lara Otel'de yapılan toplantının açılışında konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'da deniz, kum dışına çıkılıp pazarın ve turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin turizm hedefi ilk 5'e girebilmek!

ÇEVRE ülkelerde yaşanan bir takım sorunlar, Rusya ve Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz, çeşitli terör olaylarını bahane ederek körüklenmeye çalışılan İslamafobi'ye rağmen Türkiye turizmde yine bir rekora imza attı.

2015 turizm hedefi 42 milyon!

TÜRKİYE'Yİ geçen yıl ziyaret eden yabancı sayısı 2013 yılına kıyasla yüzde 5.5'lik artışla 36 milyon 837 bin 900 kişiye yükseldi. Bu yıl 5 milyon fazla turist gelecek.

Artvin'in turizm hedefi ilk 5'e girmek!

Artvin Valisi Kemal Cirit, 2015 yılında düzenlenecek olan turizm etkinlikleri öncesi kentteki turizm işletmeleri ve acente sahipleriyle bir araya geldi. Toplantıda Artvin'in turizm çalışmaları ve hedefleri konuşuldu.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği turizmin 3 sorununu konuştu!

TYD Başkanı Murat Ersoy, "100. yıl hedefimiz 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri. 5 yıl önce bu hedef 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliriydi. Biz turizmciler bu hedefi yukarı çektik" dedi.

2017 turizm geliri hedefi 35.5 milyar dolar!

2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'da (OVP) turizm gelirlerinin yıllık ortalama yüzde 6,4 artması öngörülüyor. 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program da (OVP) turizm geliri hedefleri de açıklandı.

Harran Örenyeri'nde kazı çalışmaları başladı!

Harran Örenyeri'nde 2 ay sürecek kazı çalışmalarına başlandığı bildirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından finanse edilen kazı çalışmaları, Harran Üniversitesi (HRÜ) ev sahipliğinde kaymakamlık ve belediyenin desteğiyle yürütülüyor.

Shopping Fest 2014 hedefi olan 10 milyar TL’yi yakaladı!

Perakende, turizm, gıda, ulaşım, konaklama gibi birden çok sektör için itici güç olan İstanbul Shopping Fest (İSF) 2014 hedefi olan 10 milyar TL ’yi yakaladı.

harran turizm hedefi 2015 Haberi

harran turizm hedefi 2015

Dünyanın ilk yerleşim alanların biri olan tarihi Harran ilçesine bu yıl yaklaşık 2 milyon turistin gelmesi hedefleniyor. Konik kubbeli evleri ve farklı mimarisinin yanı sıra ilk İslam üniversitesi kalıntılarının da bulunduğu ilçeyi her yıl yurtiçi ve yurtdışından binlerce turist ziyaret ediyor.


Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, ilçeyi yılda 800 bin civarında turistin ziyaret ettiğini söyledi.Son dönemlerde turist sayısında artış yaşandığını belirten Özyavuz, hedeflerinin bu yıl 2 milyon turisti ağırlamak olduğunu ifade etti.


İlçenin tarihi dokusunun korunması konusunda çeşitli çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Özyavuz, "Son dönemlerde ilçeyi beton yapılardan temizlemek için çalışmalar yapıyoruz. Sit alanında yapılmış bazı beton yapıları yıktık. Bunun yanında Harran'da mağdur kadınlara yönelik yapılacak 'Ekolojik Kadın Köyü' projesini hayata geçirdik. Proje tamamlanırsa buraya gelecek turist sayısı daha da artacaktır" dedi.

Özyavuz,...