08 / 07 / 2024

Harran unesco

Harran unesco

KONİK kubbeli evleri ve farklı mimarisinin yanı sıra ilk islam üniversitesi kalıntılarının da bulunduğu Şanlıurfa'nın tarihi Harran ilçesine her yıl yurtiçi ve yurtdışından binlerce turist ziyaret ediyor.

Harran'da tarihi dokuya zarar veren yapılar yıkılıyor!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaklaşık 250 yıllık konik kubbeli evlerin olduğu alanda, tarihi dokuya zarar veren yapılar tek tek yıkılıyor.

Atatürk'ün Yalova'daki Yürüyen Köşk'ü UNESCO yolunda!

Yalova Belediyesi, Atatürk’ün bir çınar dalının kesilmemesi için yerini değiştirttiği ’Yürüyen Köşk’ün, Dünya Mirası Listesi’ne alınması için UNESCO’ya başvuracak.

Yalova'daki Yürüyen Köşk için UNESCO'ya başvuru yapılacak!

Yalova Belediyesi, Atatürk’ün bir çınar dalının kesilmemesi için yerini değiştirttiği ’Yürüyen Köşk’ün, Dünya Mirası Listesi’ne alınması için UNESCO’ya başvuracak

Agora ve Kadifekale UNESCO yolunda!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmir'de gerçekleştirilen "TOURIZMIR Zirvesi"nde "Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" açıklamasını yaptı...

Konya Eşrefoğlu Camisi UNESCO listesine girecek mi?

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinden kalıcı listeye dahil olabilmesi için yürütülen çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Mersin Soli Pompeiopolis antik kenti UNESCO'ya aday!

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde bulunan Neolotik, Helenistik ve Roma dönemleri gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan antik kent olan Soli Pompeiopolis'in, UNESCO Dünya Miras listesine girebilmesi için çalışmalar sürüyor.

UNESCO, Irak'ın Samarra Antik Kenti'ne destek sağlayacak!

Irak'taki antik kent Samarra'nın korunması ve işletilmesine destek verilecek. UNESCO, Irak'ın Samarra Antik Kenti'nin korunması ve işletilmesine destek sağlayacak.

Kars Ani Antik Kenti UNESCO'ya aday!

Kars’taki Ani Antik Kenti’nin UNESCO tarafından “dünya mirası” kabul edilmesi için çalışma başlatıldı. Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, antik kentin Türkiye'deki 16'ıncı dünya mirası olarak listeye girmesini beklediklerini söyledi.

TOKİ Harran konutlarında kuralar çekildi!

Şanlıurfa'nın Harran İlçesinde TOKİ tarafından yapılan 74 konutun kurası çekildi. İlk kurayı çeken Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz en kısa zamanda ikinci etabın da TOKİ tarafından başlatılmasını temenni etti.

TOKİ Harran Tarımköy'ün kura çekilişi yapıldı!

Harran ilçesinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) "Tarımköy" uygulaması kapsamında yapılan 74 adet konutun kura çekimi yapıldı.Tören Harran Ortaokulu konferans salonunda gerçekleşti.

Foça UNESCO yolunda!

Zengin tarihi ile İzmir’in önemli merkezlerinden biri olan Bergama’nın ardından Selçuk’taki Efes Antik Kenti’nin de Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesi, İzmir’de büyük sevinç yarattı.

Efes Unesco Dünya Mirası Listesi'ne girdi!

Almanya 'nın Bonn kentinde düzenlenen Dünya Miras Komitesi 39. Dönem Toplantısı’nda ardından Türkiye'nin “Efes” dosyası, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kaydedildi.

Efes de artık UNESCO Dünya Kültür Mirası!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra, Selçuk’taki tarihi Antikçağ’a uzanan Efes Antik Kenti de listeye kabul edildi. İşte ayrıntılar...

Harran unesco Haberi

Harran unesco

Son dönemlerde turist sayısında artış yaşandığını belirten Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, hedeflerinin bu yıl 2 milyon tuıisti ağırlamak olduğunu ifade etti. 



ilçenin tarihi dokusunun korunması konusunda çeşitli çalışmalar yürüttüklerim vurgulayan Özyavuz, "Son donemleıde ilçeyi beton yapılardan temizlemek için çalışmalaı yapıyoruz. Sıt alanında yapılmış bazı beton yapıları yıktık. Bunun yanında Harran'da mağdur kadınlara yönelik yapılacak 'Ekololik Kadın Koyu projesini hayata geçirdik. Pıoje tamamlanırsa buraya gelecek turist sayısı daha da artacaktır" dedi. 




RESTORASYONLAR SÜRÜYOR 

Özyavuz, Harran'nın birçok yönüyle dünyadaki ender bölgelerden bin olduğunu dile getirdi.ilçede restorasyon çalışmalarının da sürdüğüne işaret eden Ozyavuz. şunları kaydetti: "UNESCO Dünya Miıası Listesi için aday statüsurıdeyız. Gerekli kriterler sağlandığı takdirde listeye gireceğız. Bu çok önemli. Çunku bunu İtalya'nın Alberobello kasabasında gördük. Sadece kümbet evlere sahip olan 10 bin...