09 / 05 / 2024

harran üniversitesi ören yerleri

harran üniversitesi ören yerleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’ da dünyanın ilk üniversitesi olarak bilinen ve tarihi Harran Üniversitesi’ nin kalıntılarının bulunduğu ören yerlerini gezip, kümbet evlerde mırra içti...

KPSS’ye giren herkes başvurabiliyor! Harran Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alacak!

Yazılı ve sözlü sınav yok! Harran Üniversitesi’nin çeşitli birimlerinde ve hastanelerinde istihdam edilmek üzere toplamda 109 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Son başvuru tarihi ise 6 Mart 2023.

Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatına tepki! Bölgenin silüetini bozuyor!

Eminönü’nde sahil kesiminde süren İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatı, bölgenin tarihi görüntüsünü bozarken; uzmanlar silüeti bozan inşaatın bir an önce durdurulması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Galatasaray ile Boğaziçi Üniversitesi arasında Teknopark işbirliği!

Galatasaray Kulübü ile Boğaziçi Üniversitesi arasında "Spor İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi" kurulmasını öngören protokol imzalandı.

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü beton testinde!

Marmara depreminde hasar gören ve güçlendirme yapılan İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü'nde bulunan bazı binalar büyük hasar gördü. Binalardan karot örnekleri alınarak beton testine gönderildi.

Hüseyin Bozkurt: FB Üniversitesi'ne 100 milyon yatıracağız!

Dört yeni hastane yatırımını sürdüren Medicana Grup, sağlıktan sonra eğitim alanına da giriyor. Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt, öğrenci kabul etmeye başlayan Fenerbahçe Üniversitesi'ne 100 milyon TL yatırım yapacaklarını ifade ediyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’ne modern laboratuarlar!

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde yapımı tamamlanan Bilgisayar Laboratuvarı ile Yapı Malzeme Laboratuvarı düzenlenen tören ile birlikte açıldı. 

Erciyes Üniversitesi'nde inşaat halindeki kongre binasının çatısı çöktü!

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi yerleşkesinde inşaatı süren 6 katlı kongre merkezinin çatısında henüz belirlenemeyen nedenle çökme meydana geldi...

Şanlıurfa'da emlakçılar için eğitim protokolü imzalandı!

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası ile Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Araştırma Merkezi (HARÜSEM) arasında emlakçıların eğitimine yönelik protokol imzalandı.

Galatasaray Üniversitesi 5 yıldır restore ediliyor!

2013'te çıkan yangında büyük hasar gören Galatasaray Üniversitesi'nin 1992'den beri kullandığı İbrahim Tevfik Efendi Sahil Sarayı'nda restorasyon çalışması 5 yıldır devam ediyor...

Harran Ovası betonlaşıyor!

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim görevlisi Ali Rıza Öztürkmen, 2006 yılında 20 bin dekar olan tarım arazilerindeki betonlaşma oranının son 10 yılda yaklaşık 3 kat artarak 60 bin dekara çıktığını ifade etti.

Harran'daki Ulu Cami restore edilecek!

Dünyanın en eski yerleşim yerleri arasında gösterilen Harran Ören Yeri'ndebulunan tarihi Ulu Cami'de restorasyon çalışması başladı.

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde inşaat iskelesi çöktü!

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde yapımı süren Morfoloji Bölümü ek binası inşaatında iskelenin çökmesi sonucu 6 işçi yaralandı, göçük altındaki bir işçiyi kurtarma çalışmalarının ise sürdüğü bildirildi.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi yerleşkesi hastane mi olacak?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi yerleşkesinin hastane yeri olarak tahsisine karar verildiğine dair iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı..

harran üniversitesi ören yerleri Haberi

harran üniversitesi ören yerleri


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’da dünyanın ilk üniversitesinin kalıntılarının bulunduğu ören yerlerini ziyaret etti.


Harran konteyner kentte gerçekleştirilen Suriye’nin komşuları toplantısı ve sonuç bildirgesinin açıklanmasının ardından BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Ürdün Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Ibrahim Saif, Lübnan ve Mısır hükümetinden temsilcileri Şanlıurfa’dan ayrılırken, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dünyanın ilk üniversitesini ziyaret etti. Bakan Davutoğlu, dünyanın ilk üniversitesi olarak bilinen ve tarihi Harran Üniversitesi’nin kalıntılarının bulunduğu ören yerlerini gezip, kümbet evlerde mırra içti. Ziyaret sırasında bir Suriyeli, Bakan Davutoğlu’na karakalem resmini hediye...