13 / 05 / 2024

Hasan Alişan müteahhitlere uyarı

Hasan Alişan müteahhitlere uyarı

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ve yönetim kurulu üyeleri, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan’ı ziyaret etti. Alişan, yılbaşında sona erecek olan Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) konusunda müteahhitleri uyardı.

Kamuda çalışan mühendis ve teknik personel için üç yeni sendika kuruluyor

Kamuda çalışan mühendisler ve teknik hizmet sınıfı personelleri, için "Mühendis Tek-Sen Enerji", "Mühendis Tek-Sen Ulaştırma" ve "Mühendis Tek-Sen Tarım-Orman" olmak üzere üç sendika kuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

Kamuya çalışan müteahhitlere ihale yok

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği ve Diyarbakır TSO’nun toplantısında konuşan TMB Başkanı Erdal Eren, 2024'te kamu kuruluşlarının yeni proje teklif edemeyeceğini, bu sebeple müteahhitlerin kamudan ihale alamayacağını belirtti.

Özbuğan Mühendislik İnşaat Mekanik Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özbuğan Mühendislik İnşaat Mekanik Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 300 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Özbuğan tarafından kuruldu.

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davet!

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hugail, ülkesinde yapılacak projeler için Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davette bulundu.

Alişan Taştan iş hayatına nerede ve ne zaman başladı? Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor?

Alişan Taştan kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi şirketlerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi görevde yer alıyor? İşte Alişan Taştan ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Alişan Arıkan hangi okuldan mezun oldu? Hangi alanlarda görev yaptı? Alişan Arıkan nereli?

Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı Alişan Arıkan kimdir? Nerede doğru? Nereden mezun oldu? Hangi alanlarda çalıştı? İşte Alişan Arıkan ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

Gülmez’den kentsel dönüşüm yapacak müteahhitlere çok önemli uyarı!

Gülsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülmez, kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden birinin de varis davaları olduğunu hatırlatarak, müteahhitlere çok önemli bir uyarıda bulundu.

Hazine müteahhitlere çalıştı: 68 milyar TL

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre son 8 ayda müteahhitlere aktarılan toplam tutar 68 milyar Türk Lirası’na dayandı. Sadece geçtiğimiz ağustos ayında müteahhitlere aktarılan para 15 milyar Türk Lirası’nı buldu.

Hasan Armağan Yapı Orman Ürünleri Elektrik Otomotiv Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kurulddu!

Hasan Armağan Yapı Orman Ürünleri Elektrik Otomotiv Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da Hasan Armağan tarafından kuruldu.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Rusya-Ukrayna savaşının Türk müteahhitlere pahalıya patlayabileceğine dikkat çekiliyior. Türk müteahhitlerin Ukrayna ve Rusya’daki 25 milyar dolar değerindeki projelerinin savaşın sona ermemesi halinde riskle karşılaşacağı belirtiliyor.

Müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi geliyor!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde müteahhitlere getirilecek olan fiyat farkını kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in 'Müteahhitlere fiyat farkı yolda' başlıklı yazısı...

Arsalarını müteahhitlere verenler KDV'den muaf mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde arsaların hasılat paylaşımıyla müteahhitlere verilmesi durumunda KDV istisnasını kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Hasılat paylaşımında KV ve KDV istisnasına yargı onayı' başlıklı yazısı...

Hasan Alişan müteahhitlere uyarı Haberi

Hasan Alişan müteahhitlere uyarı

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ve yönetim kurulu üyeleri, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan’ı ziyaret etti. Alişan, yılbaşında sona erecek olan Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) konusunda müteahhitleri uyardı. SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Artık ben ustayım diyen herkes inşaatlarda çalışamayacak. Yılbaşından sonra inşaatlarda çalışan kalıpçısından, sıvacısına, betoncusundan, duvarcısına, iskele kurum elemanından, boyacısına, hatta inşaat işçisine kadar herkeste meslek yeterlilik belgesi sorulacak. Bu belgeye sahip olamayanlar hiçbir şekilde çalıştırılmayacak, çalıştıran firmalara ağır cezalar uygulanacak” dedi.

10 DALDA AKREDİTE

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından Mesleki Yeterlilik Sınavını yapma yetkisini aldıklarını da hatırlatan Başkan Alişan, “Ahşap kalıpçı, betonarme demircisi, sıvacı, inşaat boyacısı, alçı sıva uygulayıcısı, betoncu, duvarcı, ısı yalıtımcısı, iskele kurum elemanı ve inşaat işçisi olarak 10 meslek dalında...