05 / 05 / 2024

Hasankeyf Artuklu evleri

Hasankeyf Artuklu evleri

305 hektarlık alan üzerine 4 etap şeklinde inşa edilecek yeni Hasankeyf projesi Artuklu mimarisi ile hayata geçiriliyor. İlk etabı tamamlanan projede arsa alanı 305 hektar olarak hesaplandı...

Batman'daki tarihi Artuklu Hamamı taşınıyor!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bulunan tarihi Artuklu Hamamı'nın taşınma işlemi başladı. Bin 500 ton ağırlığındaki hamam, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınacak.

Hasankeyf'teki Zeynel Bey Türbesi son teknolojiyle onarılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hasankeyf'in Artuklu Türklerinin emaneti olduğunu belirterek, "Hasankeyf'teki derme çatma tarihi çarşıyı modern hale getireceğiz.

Hasankeyf'te SİT alanındaki iş makinaları kafaları karıştırdı!

Ilısu Barajı’ nın göl inşaatının 2014 yılında tamamlanması bekleniyor. Sular altında kalacak olan Hasankeyf' teki Artuklu Köprüsü' nün ayaklarının korunması içinse devlet yoğun bir çalışma başlattı...

Hasankeyf Artuklu mimarisi ile inşa ediliyor!

305 hektarlık alan üzerine 4 etap şeklinde inşa edilecek yeni Hasankeyf projesi Artuklu mimarisi ile hayata geçiriliyor. İlk etabı tamamlanan projede arsa alanı 305 hektar olarak hesaplandı...

Kafkale Evleri'nde 160 bin YTL'ye! Hemen teslim!

Ekonutsa İnşaat'ın Tuzla'da inşa ettiği Kafkale Evleri'nde 105 ile 178 metrekare arasındaki daire fiyatları 160 bin YTL ile 285 bin YTL arasında değişiyor.

Zeugma Evleri'nde 390 bin YTL'ye

22 villalı Zeugma Evleri Temmuz 2009'da teslim edilecek.

Yenişehir Park Evleri'nde sıfır faizle!

Uygunlar İnşaat tarafından Kurtköy'de inşa edilen Yenişehir Park Evleri 2 blokta toplam 72 daireden oluşuyor.

Mozaik Park Evleri'nde 135 bin YTL'ye!

Pendik'te yapımı devam eden Mozaik Park Evleri'nde büyüklükleri 70 metrekare ile 340 metrekare arasında değişen daireler, 135 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Güneş Park Evleri'nde 250 bin YTL'ye! Hemen teslim!

Albayrak Yapı Grubu'nun Halkalı'da inşa ettiği Küçükçekmece Gölü manzaralı Güneş Park Evleri, 250 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Rapsodi Evleri'nde 3. etap erken teslim!

Çekmeköy'de 80 milyon dolarlık yatırımla iki yıl önce başlayan Aktürk Rapsodi Evleri'nde 3. etap planlanan tarihten 6 ay önce tamamlandı.

Fi-yaka Evleri'nde 140 bin YTL'ye! Ekim'de teslim!

Fi-yaka Evleri'nde daireler, 140 bin ile 610 bin YTL arasında değişen fiyatlardan satılıyor

Ayazma Evleri'nde 500 bin dolara

Beykoz'da inşa edilen Ayazma Evleri'nde 305 metrekarelik villalar 500 bin dolardan satılıyor.

Leoland Amerikan Evleri'nde 390 bin dolara!

Silivri'de projelendirilen Leoland Amerikan Evleri'nde 330 metrekarelik ikiz villalar 390 bin ile 430 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Hasankeyf Artuklu evleri Haberi

Hasankeyf Artuklu evleri

305 hektarlık alan üzerine 4 etap şeklinde inşa edilecek yeni Hasankeyf'in ilk etabı tamamlandı. Artuklu mimarisinde tasarlanan yedi farklı tipteki 58 konut Hasankeyflilerin beğenisine sunuldu. Talep doğrultusunda Hasankeyflilerin istediği tarzda konutlar inşa edilecek. TOKİ, Hasankeyf Kaymakamlık konutu ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işinin ihalesini de 28 Ağustos'ta gerçekleştirecek.


Yeni yerleşim yeri için ayrılan 305 hektarlık alanın tamamı imar planı kapsamında değerlendirildi. İmar planı hazırlanırken bölgenin tarihi dokusu yaşam biçimi ve iklim koşulları göz önünde bulunduruldu. Hasankeyf'in yeni imar planı geleneksel dokuyu yansıtan bir kent merkezi sunacak. Hasankeyf'in yerleşiminde dört mahalle öngörüldü. Her birinin merkezinde, eğitim ve sağlık donatıları ile park ve cami bulunacak. Park ve dinlenme alanları, rekreasyon alanları, yürüyüş yolları tasarlandı.


Yeni Hasankeyf'in birinci etabında yöresel mimaride tasarlanmış 7...